vrijdag 3 juni 2016

Dag 1: Amsterdam - Las Vegas

Vanmorgen zijn we lekker ontspannen opgestaan rond 6:45 om de shuttle naar Schiphol te nemen om 7:25. Het hotel waar we sliepen "Best Western" in Uithoorn is een vriendelijk familiehotel op 20 min rijden van Schiphol. Misschien wat aan de verre kant, maar het was rustig op de weg en we waren dan ook ruim op tijd.

Inchecken bij KLM ging voorspoedig en ook de douane en controle was geen probleem. Deze keer trouwens nergens vragen over wie de spullen ingepakt had en of we het nog onbeheerd achter hadden gelaten.

Wel werd al meteen duidelijk dat we vertraging zouden hebben. Het begon met 15 minuten, wat in het vliegtuig nog opliep tot 1 uur. Tijdens de vlucht is er niet veel vanaf gevlogen. Gelukkig hadden we ruim 2,5 uur om over te stappen, dus voor ons geen probleem. De eerste vlucht naar Salt Lake City verliep rustig.

Bij aankomst in Salt Lake City hadden ze maar 1 douane persoon beschikbaar, dus daar zag je al dat verschillende mensen wat kriebels begonnen te krijgen vanwege een krappere overstaptijd. Het was trouwens wel het meest relaxte gesprek om Amerika in te komen, hij vroeg zich vooral af waar in Nederland we vandaan kwamen en hoe Eindhoven aan zijn naam kwam. De vertaling van Eind lukt ook niet erg goed, maar uiteindelijk lukte het. In ons vliegtuig zat ook Miss Universe Denmark, die ook nog haar koffer kwijt was, waardoor ze bang was in Las Vegas geen kleren te hebben. Ze stond samen met nog iemand achter ons, en we hoorden ze klagen. Ook een Nederlands stel achter ons had krap de tijd om de overstap te halen. Die waren vriendelijk genoeg om ze voor te laten. We denken dat ze de vlucht nog wel gehaald hebben. Wij hadden een uur extra voor onze vlucht, dus op het vliegveld nog een biertje gedronken en wat gegeten.

De volgende vlucht vertrok wel op tijd, maar had nogal flinke last van turbulentie. In eerste instantie erg genoeg om geen drinken te serveren, maar uiteindelijk werd het minder, toen was het nog haasten om iedereen wat te drinken te geven aangezien de vlucht maar 1 uur was.

In Las Vegas aangekomen hebben we de koffer van de band gehaald en de taxi naar ons hotel genomen. De temperatuur was al aardig aan de hoge kant en lekker zonnig. Inchecken was ook snel afgehandeld en op naar de kamer. Deze is in een gerenoveerd deel van het hotel wat begin dit jaar geopend is. We hebben een ruime kamer, met ruime badkamer. Heerlijk bed en heerlijke douche.

Het is ondertussen ongeveer 17:00 en dus tijd voor een biertje. Eerst even rondlopen om een gevoel te krijgen van de casino vloer en routes. Het zwembad even bekeken en ook even gekeken bij Nobu, een bekend Sushi restaurant wat over de hele wereld zit. Hier willen we misschien een avond eten in plaats van een Michelin sterren restaurant. Het zit trouwens ook in Kaapstad, dus als het hier niet doorgaat kan het ook aan het einde van het jaar in Kaapstad nog.

Uiteindelijk naar Bellagio gelopen om daar ons eerste biertje te drinken. Daarna de tuin bekeken, die er weer anders uitziet. Deze keer met een soort tuinhuisje met aquarium. We begonnen ons al aardig moe te voelen, maar ook waren we wel toe aan nog wat te eten. Dus we zijn bij Fix gaan zitten waar we weer de 3 mini-burgers bestelden in combinatie met Chicken wings. Deze chicken wings waren SUPER en de burgers smaakten ook goed.

Daarna vonden we het wel genoeg en liepen we terug naar hotel. Eigenlijk te moe om zelfs maar een dollar in de automaten te stoppen, dus we zijn lekker gaan slapen rond 20:00. We hadden er ondertussen bijna 24 uur opzitten, dus de ogen werden zwaar. Het was natuurlijk te verwachten dat we om 24:00 weer wakker zouden zijn. Daarna gelukkig toch nog weer in slaap gevallen en om 5:30 was het toch echt over met slapen.

Dus maar in de vroege ochtend de blog geschreven en zometeen maar eens winkelen.


1 opmerking:

  1. Weer een mooi verhaal en mooie foto's, jammer dat jullie zo vroeg wakker waren,maar nu kunnen wij van de blog genieten. En fijn dat jullie zo goed geslaagd zijn met het shoppen,we zullen het allemaal nog wel zien. Nog veel plezier en succes bij het gokken. Dikke knuffel van ons 😘💋

    BeantwoordenVerwijderen