zondag 5 juni 2016

Dag 3: Las Vegas

Vandaag konden we alweer iets langer in bed blijven liggen, maar nog steeds waren we vroeg wakker. Rond 7:00 waren we wakker en we hadden geen plannen voor vandaag anders dan rustig aan doen en aan het zwembad liggen. Maar eerst een ontbijtje waar er zelfs een wachtrij was voor een tafeltje, hier wilden we niet op wachten dus zijn we doorgelopen en hebben een ander tentje gevonden waar we meteen konden gaan zitten. Hier hebben we weer lekker ontbeten en zijn daarna terug naar het hotel gegaan.
We hadden zitten kijken naar mogelijkheden om te gaan schieten en het liefst ook een beetje betaalbaar. Via Groupon waren er verschillende acties. We hebben een populaire uitgekozen maar het kopen van deze Groupon kon niet met ons Nederlandse account. Dus we dachten maar te bellen en te kijken of ze de Groupon aanbieding ook los wilden aanbieden. Dit was geen probleem en dus hebben we reservering gemaakt voor zondag 11:00. Die we vervolgens 2 minuten later hebben omgezet naar een afspraak voor vandaag 12:30. We zouden worden opgehaald bij het hotel door een Hummer. Dus wij mooi op tijd naar de ophaalplek bij het hotel en rond 12:15 kwam de Hummer aanrijden. Een echte Spartaanse oude leger Hummer. Even wachten op nog 3 anderen en vervolgens onderweg naar de schooting range. Hier aangekomen konden we wat rondlopen op hun terrein waar helicopters, Hummers, tanks andere oude oorlogsvoertuigen stonden.

Bij de balie hebben we ons Groupon pakket betaald en een t-shirt gekregen + een buzzer die ons over ongeveer 30 minuten later zou oproepen voor het schieten. Wij hebben buiten even in de hitte rondgelopen en wat foto's gemaakt van de voertuigen. Ook stond er een tank waarmee je mag rijden en dan over een auto die klaarstaat om vernield te worden. Dit kost via Groupon 2200,-.
Vrij snel ging de buzzer af en liepen naar onze instructeur. Hij legt kort uit dat we onze veiligheidsbril + gehoorbescherming continue op moeten hebben als we eenmaal in de schietruimte zijn. Verder moet je door een sluisdeur waarbij altijd 1 deur gesloten moet zijn. We betreden samen met de instructeur de schietruimte waar onze munitie en geweren klaarliggen. Jaap is als eerste aan de beurt en begint met een korte uitleg van de Glock 17 waarmee we gaan schieten. Een bepaalde manier van staan, armen gestrekt, met twee handen pistool vasthouden en dan op een papieren target richten en schieten maar. Bij de Glock krijgen we 20 kogels. Deze schiet Jaap vrij snel op en Monique staat erachter en maakt foto's. Naast ons staan andere mensen te schieten en sommige echt met zware geweren.

Als de kogels op zijn krijgt Jaap een full-auto Uzi met 25 kogels. Die gaan er ook snel doorheen, want 1 voor 1 schieten is niet mogelijk. De Uzi steunt tegen de schouder en dan schieten maar. Helaas heeft Jaap last van een verkeerd dominant oog waardoor het lastig richten is. Eigenlijk zou ik met links moeten schieten. Maar met rechts schieten en dan je linkeroog open houden is geen goede combi voor richten.

Na de Uzi is de Colt Commando aan de beurt met ook hier 25 kogels. Dit is ook een automatisch geweer. Ook dit zet je tegen je schouder en dan schieten maar. Als Jaap zijn 70 kogels opgeschoten heeft, is Monique aan de beurt. Nu maakt Jaap foto's maken en krijgt Monique de geweren in de handen. Dezelfde uitleg en schieten maar.

Het gaat vrij snel maar is wel ontzettend tof om te doen. Het pistool vonden we beide het leukst om mee te schieten. De hulzen vliegen je trouwens om de oren en niet die van onszelf. Ook van naastgelegen schutters. En af en toe hoor je een flink salvo van iemand die in 3 seconden even 100 kogels erdoorheen jaagt. We zijn er beide wel van overtuigd dat we dit nog wel een keer gaan doen, en dan waarschijnlijk meer met pistolen en misschien ook zwaardere. Het is in ieder geval erg goed bevallen en we snappen ook beter waarom mensen graag schieten. Maar om nou iedereen een pistool te laten bezitten om dit mogelijk te maken, tja dat is misschien niet de beste/veiligste oplossing.


Het is allemaal super goed geregeld, met goede instructeurs en een "veilige" omgeving. Geen kans om met pistolen te zwaaien, alleen richten op schietbaan richting het target. Monique had een veel betere prestatie neergezet, en heeft haar target bijna 100% geraakt en ook nog eens goed. Jaap zat er met zijn verkeerde houding toch wel vaak naast. Volgende keer of andere oog afplakken of een links geweer.

Als we klaar zijn moeten we even wachten worden we vervolgens terug gebracht naar ons hotel. Het is nu ongeveer 14:00 en we gaan even in het hotel een pizza-punt eten om daarna aan het zwembad te gaan liggen. Hier tot 17:00 gelegen en paar biertjes gedronken, we hebben een kleine ruzie gezien waar erg snel bewaking bij stond en snel opgelost was, wat bier, extreme hitte, testosteron en eergevoel niet allemaal kunnen doen.

Teruggekomen op de kamer leek het ons wel een goed idee om even wat te slapen, anders zou het wel weer met zware ogen bij de gokkasten zitten later vanavond. Dus we hebben lekker geslapen en rond 21:00 liepen we het hotel uit om bij Cosmopolitan ons geluk te gaan beproeven. De eerste kast geeft niks, dus door naar een andere die ons vrijwel meteen goed gezind is. We winnen al snel een mooi bedrag waardoor we wat langer blijven zitten, drinken een cocktail en dan kiezen we voor dezelfde automaat ergens anders in het casino, die is ons ook weer goed gezind. We zitten ondertussen meer dan 1 uur te spelen. Met winst gaan we naar het volgende hotel. Daar eten we eerst wat en dan spelen we nog wat om de winst netjes op te maken. De tijd vliegt en we lopen dan terug naar ons hotel. Rond 2:45 lopen we onze kamer binnen en gaan slapen.

Het was een rustige dag waarbij het schieten toch wel een hoogtepunt was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten