zaterdag 11 juni 2016

Dag 8: Las Vegas - Amsterdam

De ochtend begint mooi op tijd. De wekker om 7:30 en om 8:15 checken we uit ons hotel. Het zit er nu echt op. De taxi naar vliegveld gaat voorspoedig. Op het vliegveld zien we een lange rij staan voor het afgeven van de koffers. We sluiten aan maar helaas zit er niet veel beweging in. We hebben ongeveer een uur om in de rij te staan, duurt het langer dan gaat het benauwd worden.

Er zijn 2 balie medewerkers van Delta, dus het schiet helemaal niet op. Gelukkig komt er na 20 min een derde bij, en gaat het iets sneller. Toch zijn we nog niet op de helft. Gelukkig komt er nog een vierde en later nog een vijfde medewerker bij en nu schiet het iets meer op. We staan uiteindelijk een uur in de rij en dan zijn we aan de beurt.

Koffers afgeven en door naar de security controle. Hier ook een rij, maar deze beweegt veel sneller. Na een kwartier zijn we hier ook doorheen en lopen we naar de gate. Hier gaat alles ook traag omdat het computer systeem niet werkt en dus de controle met de hand moet gebeuren. Daarnaast moet van iedereen de naam en het stoel nummer opgeschreven worden. Dus het schiet hier ook niet op. Maar op tijd zitten we toch in het vliegtuig. Dan blijkt door de computer storing dat allemaal informatie niet doorkomt en ook dit met hand weer ingevoerd moeten worden.

Al met al vertrekken we met een vertraging van 1,5 uur. We hebben precies 1,5 uur om over te stappen. Dus we gingen er al vanuit dat we de vlucht zouden missen en dat we dus veel later in Nederland zouden aankomen. We landen precies op het moment dat de andere vlucht zou moeten vertrekken. Er werd al omgeroepen dat veel mensen bij Delta zouden moeten vragen voor een latere vlucht. Als laatste bericht kwam dat de vlucht naar Amsterdam zou wachten. We konden dus meteen uitstappen 2 Gates verder lopen en daar weer instappen. Dit was een welkome service van KLM die we zeker niet zagen aankomen. Hierdoor vertrok de vlucht naar Amsterdam ongeveer 24 minuten later. Maar hier waren we absoluut er blij mee.

Nu zit ik in het vliegtuig deze laatste dag te beschrijven wetende dat we netjes op tijd gaan aankomen in Nederland.

Helaas zit de week Las Vegas er nu helemaal op. Het was weer een topweek en we hebben min of meer alweer besloten volgend jaar weer te gaan en misschien zelfs 9 nachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten