zondag 19 juni 2011

Dag 18: Mesa Verde

Vanochtend rustig aan opgestaan en ontbeten. Daarna Mesa Verde (vertaald "Groene Tafel") ingegaan, om tickets te regelen voor de Guided Tours (oftewel de rondleidingen met gids, er zijn 3 om uit te kiezen). Het weer ziet er vandaag weer iets vriendelijker uit dan gisteren, toen we vooral stapelwolken hadden.

Bij het Visitor Center aangekomen, stond er een behoorlijke rij voor de kassa om kaartjes te kopen voor de Guided Tours. We wilden er graag 2 doen, dus zat er niets anders op dan te wachten in de rij. Na een minuut of 10 waren we aan de beurt en hadden we kaartjes voor de Long House om 12u00 en de Balcony House om 17u00. Volgens de Ranger was het 45 minuten rijden naar Long House, maar Jaap wist ons er in goed 20 minuten naar toe te rijden. We waren ongeveer 50 minuten te vroeg. Na wat vragen bij een Ranger, bleek dat er een wandeling van zo'n 40 minuten was, dus daar hadden we nog tijd genoeg voor. Ook deze wandeling ging naar een Cliff Dwelling (zo worden de woningen die in de grotten werden gemaakt genoemd). Wederom leuk om te zien en een mooie wandeling. Gelukkig waren we op tijd terug om mee te gaan met de Long House Tour.

Het eerste stuk deden we met een tram. Daarna moesten we een stuk naar beneden lopen om bij de Cliff Dwelling te komen. De gids kon goed vertellen en de groep was gelukkig niet zo groot, een man of 20 (normaal kunnen er tot 50 mensen per tour deelnemen). Daardoor hadden we wat meer tijd om rond te lopen. Alleen blijft het altijd jammer dat je dan die weg ook weer omhoog moet lopen. Maar ook dat ging ons (lees: Monique) redelijk goed af.

Boven aangekomen was het wachten op de tram, die ons naar het beginpunt zou brengen. Daar hebben we de auto weer gepakt en zijn op zoek gegaan naar een eettentje om te lunchen. Na de lunch zijn we verder gereden voor de tour naar Balcony House. Ook hier hadden we nog alle tijd, hoewel het aan de andere kant van het park lag, dus zijn we onderweg regelmatig gestopt om van het uitzicht te genieten. Monique raakte inmiddels wel aardig verzadig met de allerhande verschillende soorten Cliff Dwellings. Rond 16u10 waren we op de bestemming waar onze tour zou plaatsvinden, alleen waren we weer veel te vroeg. We hebben de Ranger van de tour van 16u30 gevraagd of we met haar mee mochten, en dat mocht gelukkig. Deze groep bestond uit 13 man, en de wandeling naar de Cliff Dwelling was iets leuker en zowaar spectaculairder dan degene die we al hadden gedaan. We moesten op steile ladders klimmen en door smalle doorgangen kruipen. Alleen was de Ranger iets minder spontaan dan de eerste Ranger. Het leek of ze alles voor aan het lezen was. Maar desondanks waren het leuke tours.

Daarna weer terug naar de Inn. Onderweg bedachten we dat we wel een potje wilden bowlen, en we wisten waar een bowlingbaan was (de dag ervoor al gespot). We hebben 3 potjes gebowld, Jaap heeft 2 keer gewonnen en een nagel gebroken. Maar we vonden het beiden leuk om te doen. Terug bij de Inn zijn we naar een Diner gelopen, waar we lekker hebben gegeten en een biertje hebben gedronken. Daarna nog even ontspannen in het bubbelbad en dan zo lekker slapen. Morgen ons laatste park en dan naar Las Vegas!! Dikke knuffel voor allen!

@ Theo en Ria: We waren blij verrast met de foto's van de groentetuin. Ziet er allemaal goed uit! We zijn erg benieuwd hoeveel het volgende week is gegroeid. Hoe was de verjaardag van Joost? Had hij door dat hij eigenlijk nog niet helemaal jarig is? ;) En was het eten ook lekker? Jullie hebben het er al zo lang over dat je daar eens wilt eten, dat we benieuwd zijn hoe het was.

@ Ad en Henny: Joost is bijna jarig, officieel wordt hij donderdag 1 jaar. Maar om logistieke redenen (en omdat hij het zelf ook nog niet helemaal doorheeft) is zijn verjaardag een paar dagen vervroegd.
Fijn dat onze postduif de kaart voor vaderdag op tijd op de bus heeft gedaan en dat je deze waardeerde. Ook vanaf de andere kant van de wereld vonden we dat we vaderdag toch niet zomaar voorbij mochten laten gaan.
Lekker dat voor jullie de vakantie nu ook begonnen is! En fijn dat daar goed op getafeld is! Geniet er maar lekker van, maar dat komt vast goed! En als we mogen kiezen, dan toch voor de negerzoen.

@ Elske en Jeroen: Leuk dat je reageert en dat Jeroen een trouwe lezer is! En ook niet echte zussen, dus zwagers, mogen reageren hoor! En fijn dat de onrust wat afneemt, goed om te lezen.
Het klopt inderdaad dat Monique de meeste bloggen schrijft, hoewel Jaap ze aanpast op schrijfstijl. En de foto's zoeken we meestal samen uit.
Kun je Jeroen even de woorden die op zoen rijmen laten mailen? Ik ben namelijk door mijn inspiratie heen... ;) En we zijn het helemaal met jullie eens: Met aftellen voor de vakantie kun je niet vroeg genoeg beginnen! Wanneer gaan jullie ook al weer?

Location:Mesa Verde

7 opmerkingen:

  1. Hallo lieverds wat kunnen we nog steeds genieten van jullie verhalen en foto's.En dan de tochten die jullie maken fantastisch,het zou mij te zwaar zijn met die steile ladders maar jullie lijkt niets te gek gelukkig maar.De verjaardag van Joost was leuk alhoewel hij er zelf geen idee van heeft maar zijn grote broer helpt graag om de kado's uit te pakken,maar Teun zat gisteren niet erg lekker in z'n vel,ging vandaag gelukkig weer beter.Het eten bij de gasterij de Kruidentuin was heerlijk doen we beslist nog wel weer.Ad en Hennie we wensen jullie een fijne vakantie en hopen dat jullie mooi weer zullen hebben lekker genieten maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaap en Monique,
    Bedankt voor de mooie kaart. Aan het handschrift was al wel duidelijk wie hem geschreven had. Ik zag de enveloppe zaterdag en dacht laat ik ven kijken wat er instaat. Maar opeens werd wer geroepen dat dat voor vaderdag was en dat ik dat wel had kunnen weten. Maar ja op dat moment niet aan gedacht. Ik had de kaart alleen maar heel kort aan de voorkant gezien, dus snel weer in de enveloppe en op het dressoir gezet. Vanmiddag tijdens de lunch toch maar de stoute schoenen aangetrokken en de kaart uitvoerig bekeken. De voorkant met een en al lovende woorden, waarvoor bedankt. En dan de binnenzijde. Zag uiteraard jullie leive wens op de linkerkant en dan kijk je naar de rechterkant en dan zie je de vraag Waarom kijk je nog aan de binnenkant? Uiteraard waren er genoeg complimentjes maar je wilt toch alles lezen nieuwsschierig als ik ben. In ieder geval heel hartelijk bedankt. Vanmiddag nog even het behang van onze slaapkamer weghalen, gaat vele malen sneller als op de kamer van Wen. Van Wen de rest van de fam. nog een E-card ontvangen. De rest van vaderdag lekker rustig. Wens jullie nog veel plezier in het laatste dag in een park en dan nog eeen aantal dagen heerlijk genieten in Las Vegas met af en toe toch stiekum een gokje. Maar niet teveel verliezen hoor dat is jammer. Veel winnen mag natuurlijk altijd, terugkomen met een zak vol dollars is wel leuk.Dikke knuffel voor jullie beiden. Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve allemaal,

    Even een korte reactie van ons: Heel misschien hebben we vanavond geen internet. Er zou wel internet moeten zijn in het motel, maar deze schijnt niet zo betrouwbaar te zijn. Dus dan weten jullie dat. Onze dag gaat nu beginnen, voor jullie nog een fijne avond.

    DIkke kus, Jaap en Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Jaap en Monique,

    Mooi de gelegenheid om tijdens borreltijd op een rustige,beetje grijze vaderdag jullie van onze avonturen van vandaag te laten meegenieten.
    Tijdens onze wekelijkse zondagswandeling in het "Park Leudal werden we bijzonder aangenaam verrast met een muzikaal duo(guitaar en accordeon) Lekker even geluisterd naar een mussette en zigeuner/balkan volksmuziek.

    Vervolgens lag in de wei een licht bahama beige koe die bijzonder veel gelijkenis vertoonde met een leeuw.
    Hoe kan ut zou je zeggen.Raar maar waar.

    Voor de rest een beetje gelezen , spullen bij elkaar gepakt, en beetje getut en gegoogeld.
    Op vriendedlijk verzoek van de chef-kok ga ik er
    een eind aan breien ,omdat het eten klaar is.
    Fijne avond, goeie reis morgen en het allerbeste,
    Tot slot nog voor de late avond de nog niet vermelde nachtzoen van ons,
    Ad en Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Japio en Mon,
    Wat een GEWELDIGE foto's !!! De een is nog mooier dan de ander, het lijkt
    mij een 'stilmakende' ervaring om door deze pracht te kunnen lopen !!!
    Dat alles is wel een overwinning op jezelf waard, het uitzicht als toefje slagroom op de taart, SUPER !! Het zal nog moeilijk worden om de mooiste
    foto's te selecteren, zoveel met ieder zo'n eigen schoonheid en gevoel erbij.
    Maar goed, dat is iets voor als jullie weer thuis zijn en zover is het gelukkig nog niet dus we hopen dat jullie nog volop kunnen genieten van de komende laatste dagen waarvan we hopen dat ze nog veel verrassing voor jullie in petto hebben. Heeeeeel veeeeel pleizier.
    Groetjes Appie en Trix

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Jaap en Monique; wat hebben lullie vele mooie foto,s en nog een mooiere beschrijvingen van lullie reis,een kunst op zich vind ik,en nu nog een paar dagen[ Las vegas ]een stad waar er maar een van is, geniet van de laatste paar dagen en laat jullie nog even verwennen in deze mooie maar meer een te gekke stad.groetjes Bert en Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Volgens mij had hannie een paar wijntjes op, of zou lullie een lossers woord zijn dat ik niet ken?
    Hoi lieve allebei, joost heeft een leuke dag gehad zaterdag. Al die slingers en ballonnen vond hij erg mooi. En een taart is uitermate geschikt om met twee handen stevig vast te pakken. Maar de slingers laten we hangen tot volgende week, tot tante monique met of zonder oom jaap komt / komen heb ik afgesproken met teun. (doorhalen wat niet van toepassing is).
    Teun is vandaag al wel beter te pas maar nog wel thuis, eerst eens zien hoe het zonder paracetamol gaat, en dat lijkt wel beter te gaan.
    Liefs wendy

    BeantwoordenVerwijderen