Het eerste jaar dat we met z'n 8'en naar Oostenrijk gaan. Theo, Ria, Wendy, René, Teun, Joost en wij samen.
zaterdag 22 december 2012
maandag 26 november 2012
O-Mundo
Zaterdag (24-11-2012) zijn we gaan eten bij O-Mundo in Wageningen. Het restaurant zit in Hotel de Wereld. Gezellig met z'n zessen.
We zijn begonnen met het vieren van de verjaardag van Jeroen in de bar/lounge. Een lekkere champagne met hapjes om deze avond te beginnen. In de lounge ook maar meteen begonnen met de amuses. Een goed begin van een gezellig avond.
De lounge was nagenoeg leeg en daardoor weinig sfeervol. De ruimte is niet bijzonder. Het restaurant ziet er verder prima uit. Prettige stoelen om op te zitten, alhoewel door een scheve vloer aan één kant van de tafel men te laag zat. Met een kussentje in de stoel na een opmerking netjes opgelost.
We gingen rond 18:45 aan tafel om daar te gaan beginnen aan het 6-gangen diner. Het was een verrassingsmenu, dus we zaten klaar om ons te laten verrassen.
Begonnen met een lekkere chorizo van hert. Een lekker begin. Daarna 'n Linzencreme, die minder in de smaak viel. De volgende gangen waren weer naar onze smaak. Zie onderaan de pagina menu.
Wat betreft de wijnen hebben we gekozen voor een witte huiswijn voor de eerste drie gangen en daarna van hetzelfde wijnhuis een rode wijn. Deze wijn was een gewone wijn, niks bijzonders. Naar mijn smaak was de witte wijn lekkerder dan de rode. De rode wijn had te weinig body.
De bediening was correct, vriendelijk en behulpzaam. Ze leken de eerste uren beter op te letten dan aan het einde van de avond. Later op de avond lieten ze wat steekjes vallen. Niks bijzonders, maar wel opmerkelijk. De wijn en het water werd na de 4de gang niet meer tijdig bijgeschonken en op een gegeven moment zelfs helemaal niet meer.
De koffie en thee werd geserveerd zonder suiker en melk. Dit was uiteraard aan het einde van de avond, en toen liep er minder personeel in het restaurant waardoor we na een paar minuten naar de keuken zijn gelopen om hierom te vragen. Met excuses kwam dit daarna meteen. Toen werd duidelijk dat de suiker zonder lepeltje lastig te roeren was, dus ook hiervoor weer naar de keuken. Wederom excuses en uiteraard lepeltjes. Dit hebben ze trouwens netjes opgelost door aan te geven dat dit niet de bedoeling is, en de koffie/thee is niet op de rekening gezet. Aardig gebaar.
Daarnaast hebben ze, na een opmerking over een chocolade mousse die ik als niet kaas liefhebber als alternatief voor het kaasplankje heb gekregen, dit nagerecht ook geserveerd aan degene die het er wel lekker vonden uitzien. Was een leuk verrassend gebaar.
Al met al een geslaagde avond met lekker eten. Helaas hebben ze ons nergens weten te verrassen, met uitzondering van het serveren van de alternatieve chocolade mousse voor de dames.
Eten: 7
Wijn: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8
6-Gangen menu:
Hert:
Hert Chorizo dungesneden met ganzenlever, bietengelei, krokante aardappel, bloedworst, specerijenkoekje appel en moestefruit.
Linzencrème:
Linzencrème met gebraiseerde linzen, gegrilde gamba, gebakken cherry tomaat en crème freche.
Heilbot:
Heilbot met konings boleten, knolselderij, eidooier en chorizo geserveerd met een romige ansjovis jus.
Eend:
Eend met geroosterde pompoen, druiven, pecannoot, polenta en Parmezaan geserveerd met een eigen jus van cherry en kruidnagel.
Kaas:
Europese kazen
Voor de niet-kaasliefhebber: een chocolade mousse met tropische vruchten
Baba:
Baba met speculaas likeur, kaneelroomijs, gepocheerde peer, gekonfijte sinaasappel en sabayon.
We zijn begonnen met het vieren van de verjaardag van Jeroen in de bar/lounge. Een lekkere champagne met hapjes om deze avond te beginnen. In de lounge ook maar meteen begonnen met de amuses. Een goed begin van een gezellig avond.
De lounge was nagenoeg leeg en daardoor weinig sfeervol. De ruimte is niet bijzonder. Het restaurant ziet er verder prima uit. Prettige stoelen om op te zitten, alhoewel door een scheve vloer aan één kant van de tafel men te laag zat. Met een kussentje in de stoel na een opmerking netjes opgelost.
We gingen rond 18:45 aan tafel om daar te gaan beginnen aan het 6-gangen diner. Het was een verrassingsmenu, dus we zaten klaar om ons te laten verrassen.
Begonnen met een lekkere chorizo van hert. Een lekker begin. Daarna 'n Linzencreme, die minder in de smaak viel. De volgende gangen waren weer naar onze smaak. Zie onderaan de pagina menu.
Wat betreft de wijnen hebben we gekozen voor een witte huiswijn voor de eerste drie gangen en daarna van hetzelfde wijnhuis een rode wijn. Deze wijn was een gewone wijn, niks bijzonders. Naar mijn smaak was de witte wijn lekkerder dan de rode. De rode wijn had te weinig body.
De bediening was correct, vriendelijk en behulpzaam. Ze leken de eerste uren beter op te letten dan aan het einde van de avond. Later op de avond lieten ze wat steekjes vallen. Niks bijzonders, maar wel opmerkelijk. De wijn en het water werd na de 4de gang niet meer tijdig bijgeschonken en op een gegeven moment zelfs helemaal niet meer.
De koffie en thee werd geserveerd zonder suiker en melk. Dit was uiteraard aan het einde van de avond, en toen liep er minder personeel in het restaurant waardoor we na een paar minuten naar de keuken zijn gelopen om hierom te vragen. Met excuses kwam dit daarna meteen. Toen werd duidelijk dat de suiker zonder lepeltje lastig te roeren was, dus ook hiervoor weer naar de keuken. Wederom excuses en uiteraard lepeltjes. Dit hebben ze trouwens netjes opgelost door aan te geven dat dit niet de bedoeling is, en de koffie/thee is niet op de rekening gezet. Aardig gebaar.
Daarnaast hebben ze, na een opmerking over een chocolade mousse die ik als niet kaas liefhebber als alternatief voor het kaasplankje heb gekregen, dit nagerecht ook geserveerd aan degene die het er wel lekker vonden uitzien. Was een leuk verrassend gebaar.
Al met al een geslaagde avond met lekker eten. Helaas hebben ze ons nergens weten te verrassen, met uitzondering van het serveren van de alternatieve chocolade mousse voor de dames.
Eten: 7
Wijn: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8
6-Gangen menu:
Hert:
Hert Chorizo dungesneden met ganzenlever, bietengelei, krokante aardappel, bloedworst, specerijenkoekje appel en moestefruit.
Linzencrème:
Linzencrème met gebraiseerde linzen, gegrilde gamba, gebakken cherry tomaat en crème freche.
Heilbot:
Heilbot met konings boleten, knolselderij, eidooier en chorizo geserveerd met een romige ansjovis jus.
Eend:
Eend met geroosterde pompoen, druiven, pecannoot, polenta en Parmezaan geserveerd met een eigen jus van cherry en kruidnagel.
Kaas:
Europese kazen
Voor de niet-kaasliefhebber: een chocolade mousse met tropische vruchten
Baba:
Baba met speculaas likeur, kaneelroomijs, gepocheerde peer, gekonfijte sinaasappel en sabayon.
vrijdag 16 november 2012
Oud Sluis
Donderdag avond (15-11-2012) was het dan zover. Na driekwart jaar geleden gereserveerd te hebben, konden we gaan eten bij Oud Sluis.
Auto voor de deur in hartje Sluis kunnen parkeren en vervolgens naar binnen. We hadden een plek dicht bij de ingang, maar absoluut geen last van het opengaan van de deur. Prettige plaatsen om te zitten, stoelen en bank.
We begonnen met een champagne, speciaal gemaakt voor Sergio Herman. Deze was erg lekker. En meteen begon het feest eigenlijk al. Er kwam voor iedereen een steen op tafel met daarop een kleine éénhaps-amuse. De eerste traktatie was binnen. Het menu lag al klaar, een ervan was gedateerd en getekend door Sergio; dit vonden we een leuk gebaar.
Vrij snel na de eerste amuse kwam de tweede amuse. Deze was al meteen wat groter, namelijk een oester. Daarbij kwamen nog 2 kokkels heerlijk in de schelp. En wat "papier" van mossel. Ook dit was een erg bijzonder en lekker.
Daarna kwam de volgende amuse, een bordje met haring aangekleed met kleinigheden en in een kapotte mok zaten nog meer heerlijke smaaksensaties.
Voor de laatste amuse kreeg iedereen een druppeltje handcreme om ook met frisse en lekker ruikende handen de avond voort te zetten. Grappig!
De champagne hadden we ondertussen al op, dus ze schonken een amuse wijn in om vervolgens door te gaan met de laatste amuse. Dit waren 3 "dingen". Een zalmmootje, daarnaast een mousse. En in een schaaltje buikspek met "?".
De in totaal 7 amuses waren op. Dit was een voortreffelijk begin van de avond en deed ons uitkijken naar het menu. We hadden gekozen voor het 6-gangen menu. Onderstaande foto's laten zien wat we gegeten hebben en in het kort een beschrijving van het gerecht. Het viel ons op dat de borden flink aangekleed werden en er zat veel kleur in de creaties. De porties zijn ook absoluut niet klein te noemen.
Samenvattend waren alle gangen geweldig. De opmaak van de borden bleef verrassen, de smaken bleven overweldigend en de hele ervaring onovertroffen.
De wijnen die ze schonken waren lekker, op de japanse wijn na. Die was naar onze smaak geen success. In combinatie met het gerecht was het wel beter, maar wat ons betreft nog steeds niet de perfecte combi.
De bediening was netjes, attent, volledig op de hoogte van het geserveerde, op de hoogte van de wijnen die ze schonken, al met al zeer goed. Het was precies zoals je mocht verwachten.
De ambiance binnen was modern, strak maar wel gezellig. Veel zwart glans en wit, maar zeker niet kil. Een moderne en gezellige inrichting. Wat ons ook opviel was de muziek, zeker wat later op de avond. Dit was absoluut geen klassieke muziek, maar lekkere lounge muziek. Een keer wat anders.
We hadden allemaal geen ruimte meer over voor de koffie/thee. Althans wel voor de koffie/thee maar niet voor de erbij geserveerde bonbons. Dus dit hebben we overgeslagen. We zaten allemaal goed vol.
Samengevat was dit de beste ervaring tot nu toe. De Librije was een zeer zeer waardige nummer 2 voor ons, en de rest komt toch niet in de buurt van deze 2 3-sterren restaurants.
Eten: 10+
Wijn: 10
Bediening: 9
Inrichting: 9
Hamachi:
gekoelde ijspastille van mierikswortel,
hamachi en mizuna.
Zeeuwse Kokkel:
kokkel, yuzu, curry, rode quinoa,
witte radijs en sesamcreme.
Zeeuwse Oester
zeeuwse oester, cous cous, specerijen en sorrento citroen
Vette Vis.
Zeeuwse Paling bbq
gelakt, ijskoud van japanse citrus en winter radijs.
Indonesisch Spek
seroendeng, boemboe bali,
kaffirlime en emping.
+
Spitskool
zalm, shiso, rammenas, spitskool en dashi.
Amuse-Wijn: Vinho Verde, Muros. Portugal. 2010. Alvarinho.
Het Vallen van het Blad
Wijn: Lam, Lammershoek. Zuid-Afrika. 2011. Druif: Chenin Blanc en Viognier
Langoustine
Zeeuwse Oester:
Zeeuwse aardappel, Zeeuws zeewier, tarwegras en citrus.
Wijn: Chochokyo, Nakano. Japan. 2007.
Coquille:
Radijsjes, uitjes en bietjes, kardemom en pompernikkel.
Wijn: Riesling von Blauem. Duitsland. 2010. Druif: Riesling.
Zeetong:
Herfstpompoen, krab, hummus en pikantje jus van strandkrab.
Wijn: Lapola, Dominio di Bibei. Spanje. 2009. Druif: Godello en Dona Blanca
Zachte crème van harissa en noorzeekrab.
Reebok.
Jonge groenten en scheuten uit groede, gnocchi van girolle, peperroom en ansjovis vinaigrette.
Wijn: Chateau Tour Haut-Caussan. Frankrijk. 2001. Druif: Merlot en Cabernet Sauvignon.
Sidedish van de Reebok.
Just think Chocolate.
Wijn: Mac Vin, Stephane Tissot. Frankrijk. 2010. Druif: Pinot Noir.
Bessen, amandel, zoethout en violet.
Wijn: Mac Vin, Stephane Tissot. Frankrijk. 2010. Druif: Pinot Noir.
Najaars framboos, pistache, kalamansi en gebruiken love letters.
Wijn: Erbacher Schlossberg. Duitsland. 2009. Druif: Riesling.
Auto voor de deur in hartje Sluis kunnen parkeren en vervolgens naar binnen. We hadden een plek dicht bij de ingang, maar absoluut geen last van het opengaan van de deur. Prettige plaatsen om te zitten, stoelen en bank.
We begonnen met een champagne, speciaal gemaakt voor Sergio Herman. Deze was erg lekker. En meteen begon het feest eigenlijk al. Er kwam voor iedereen een steen op tafel met daarop een kleine éénhaps-amuse. De eerste traktatie was binnen. Het menu lag al klaar, een ervan was gedateerd en getekend door Sergio; dit vonden we een leuk gebaar.
Vrij snel na de eerste amuse kwam de tweede amuse. Deze was al meteen wat groter, namelijk een oester. Daarbij kwamen nog 2 kokkels heerlijk in de schelp. En wat "papier" van mossel. Ook dit was een erg bijzonder en lekker.
Daarna kwam de volgende amuse, een bordje met haring aangekleed met kleinigheden en in een kapotte mok zaten nog meer heerlijke smaaksensaties.
Voor de laatste amuse kreeg iedereen een druppeltje handcreme om ook met frisse en lekker ruikende handen de avond voort te zetten. Grappig!
De champagne hadden we ondertussen al op, dus ze schonken een amuse wijn in om vervolgens door te gaan met de laatste amuse. Dit waren 3 "dingen". Een zalmmootje, daarnaast een mousse. En in een schaaltje buikspek met "?".
De in totaal 7 amuses waren op. Dit was een voortreffelijk begin van de avond en deed ons uitkijken naar het menu. We hadden gekozen voor het 6-gangen menu. Onderstaande foto's laten zien wat we gegeten hebben en in het kort een beschrijving van het gerecht. Het viel ons op dat de borden flink aangekleed werden en er zat veel kleur in de creaties. De porties zijn ook absoluut niet klein te noemen.
Samenvattend waren alle gangen geweldig. De opmaak van de borden bleef verrassen, de smaken bleven overweldigend en de hele ervaring onovertroffen.
De wijnen die ze schonken waren lekker, op de japanse wijn na. Die was naar onze smaak geen success. In combinatie met het gerecht was het wel beter, maar wat ons betreft nog steeds niet de perfecte combi.
De bediening was netjes, attent, volledig op de hoogte van het geserveerde, op de hoogte van de wijnen die ze schonken, al met al zeer goed. Het was precies zoals je mocht verwachten.
De ambiance binnen was modern, strak maar wel gezellig. Veel zwart glans en wit, maar zeker niet kil. Een moderne en gezellige inrichting. Wat ons ook opviel was de muziek, zeker wat later op de avond. Dit was absoluut geen klassieke muziek, maar lekkere lounge muziek. Een keer wat anders.
We hadden allemaal geen ruimte meer over voor de koffie/thee. Althans wel voor de koffie/thee maar niet voor de erbij geserveerde bonbons. Dus dit hebben we overgeslagen. We zaten allemaal goed vol.
Samengevat was dit de beste ervaring tot nu toe. De Librije was een zeer zeer waardige nummer 2 voor ons, en de rest komt toch niet in de buurt van deze 2 3-sterren restaurants.
Eten: 10+
Wijn: 10
Bediening: 9
Inrichting: 9
gekoelde ijspastille van mierikswortel,
hamachi en mizuna.
Zeeuwse Kokkel:
kokkel, yuzu, curry, rode quinoa,
witte radijs en sesamcreme.
Zeeuwse Oester
zeeuwse oester, cous cous, specerijen en sorrento citroen
Vette Vis.
Zeeuwse Paling bbq
gelakt, ijskoud van japanse citrus en winter radijs.
Indonesisch Spek
seroendeng, boemboe bali,
kaffirlime en emping.
+
Spitskool
zalm, shiso, rammenas, spitskool en dashi.
Amuse-Wijn: Vinho Verde, Muros. Portugal. 2010. Alvarinho.
Het Vallen van het Blad
Wijn: Lam, Lammershoek. Zuid-Afrika. 2011. Druif: Chenin Blanc en Viognier
Langoustine
Zeeuwse Oester:
Zeeuwse aardappel, Zeeuws zeewier, tarwegras en citrus.
Wijn: Chochokyo, Nakano. Japan. 2007.
Coquille:
Radijsjes, uitjes en bietjes, kardemom en pompernikkel.
Wijn: Riesling von Blauem. Duitsland. 2010. Druif: Riesling.
Zeetong:
Herfstpompoen, krab, hummus en pikantje jus van strandkrab.
Wijn: Lapola, Dominio di Bibei. Spanje. 2009. Druif: Godello en Dona Blanca
Zachte crème van harissa en noorzeekrab.
Reebok.
Jonge groenten en scheuten uit groede, gnocchi van girolle, peperroom en ansjovis vinaigrette.
Wijn: Chateau Tour Haut-Caussan. Frankrijk. 2001. Druif: Merlot en Cabernet Sauvignon.
Sidedish van de Reebok.
Just think Chocolate.
Wijn: Mac Vin, Stephane Tissot. Frankrijk. 2010. Druif: Pinot Noir.
Bessen, amandel, zoethout en violet.
Wijn: Mac Vin, Stephane Tissot. Frankrijk. 2010. Druif: Pinot Noir.
Najaars framboos, pistache, kalamansi en gebruiken love letters.
Wijn: Erbacher Schlossberg. Duitsland. 2009. Druif: Riesling.
zaterdag 6 oktober 2012
Dag 7: Las Vegas
Vanmorgen toch maar iets langer in bed blijven liggen. We moesten vandaag alvast inchecken, dachten we. Was al gedaan kwamen via onze app achter. Ideaal een app van de vliegmaatschappij. Hier krijgen we alle veranderingen op binnen, mits we internet hebben. Verder staan er boarding passes in waardoor de papieren versie niet meer nodig is. Verder staat er offline alle informatie over onze vluchten in.
We wilden vanavond nog naar een standup comedy show gaan, dus daar kaartjes voor gekocht.
Daarna terug naar het hotel en even in de zon bij het zwembad gaan liggen.
De avond iets eerder begonnen met een bezoek aan de hotels aan de andere kant van de strip. Het Encore en Wynn nog maar eens rustig bekeken, zijn wel heel erg mooie hotels.
Een hapje gegeten bij een goed restaurant voor een schappelijke prijs. Restaurant is echt een aanrader voor bezoekers aan Vegas. Het ligt in Palazzo en Venetian en heet "Grand Lux Cafe".
Na het eten op pad naar Planet Hollywood voor de standup comedy show van L.A. Comedy Club. We hadden een erg goeie plaats op de 2e rij van een klein cafe zaaltje. Deze was erg goed. Drie standup comediens, pijn in de kaken van het lachen.
Daarna even wat gegokt en terug naar het hotel.
Nog een korte samenvatting over Las Vegas. Het is hier in ieder geval tijdens de recessie niet goedkoper geworden. Tenzij je gaat eten en drinken in fastfood ketens.
Om een idee te geven van onze uitgaven in bepaalde restaurants en lounges.
Bier: minimaal 6 dollar, meestal 8 dollar.
Op de casino vloer tijdens gokken zijn bier, wijn, fris en cocktails gratis. Fooi is hier wel netjes.
Wijn: bij de Bellagio fontein bar (Hyde bar) vanaf $12
Cocktail: bij de Bellagio fontein bar vanaf $18
Fles wijn: bij de Bellagio fontein bar vanaf $66
Glas jus d'orange: klein $4, groot $8
Daar komt dan nog btw en minimaal 15% fooi bij.
Ook het eten is trouwens niet goedkoop.
We wilden vanavond nog naar een standup comedy show gaan, dus daar kaartjes voor gekocht.
Daarna terug naar het hotel en even in de zon bij het zwembad gaan liggen.
De avond iets eerder begonnen met een bezoek aan de hotels aan de andere kant van de strip. Het Encore en Wynn nog maar eens rustig bekeken, zijn wel heel erg mooie hotels.
Een hapje gegeten bij een goed restaurant voor een schappelijke prijs. Restaurant is echt een aanrader voor bezoekers aan Vegas. Het ligt in Palazzo en Venetian en heet "Grand Lux Cafe".
Na het eten op pad naar Planet Hollywood voor de standup comedy show van L.A. Comedy Club. We hadden een erg goeie plaats op de 2e rij van een klein cafe zaaltje. Deze was erg goed. Drie standup comediens, pijn in de kaken van het lachen.
Daarna even wat gegokt en terug naar het hotel.
Nog een korte samenvatting over Las Vegas. Het is hier in ieder geval tijdens de recessie niet goedkoper geworden. Tenzij je gaat eten en drinken in fastfood ketens.
Om een idee te geven van onze uitgaven in bepaalde restaurants en lounges.
Bier: minimaal 6 dollar, meestal 8 dollar.
Op de casino vloer tijdens gokken zijn bier, wijn, fris en cocktails gratis. Fooi is hier wel netjes.
Wijn: bij de Bellagio fontein bar (Hyde bar) vanaf $12
Cocktail: bij de Bellagio fontein bar vanaf $18
Fles wijn: bij de Bellagio fontein bar vanaf $66
Glas jus d'orange: klein $4, groot $8
Daar komt dan nog btw en minimaal 15% fooi bij.
Ook het eten is trouwens niet goedkoop.
Location:Las Vegas
Dag 6: Las Vegas
Vanmorgen toch nog redelijk op tijd wakker, kleine jetlag. Maar meteen naar de receptie om onze kamer te wisselen voor een kamer met king-size bed. Onze kamer was nog niet vrij, dus kregen we een andere, kleine upgrade. Kamer op een hoek, zonder noemenswaardig uitzicht, maar hier toch maar mooi twee ramen voor!
Verkast naar de nieuwe kamer om vervolgens te gaan ontbijten. Na ontbijt de bus genomen naar het "Premium shopping outlet center". Jaap dacht nog zonder veel nieuwe spullen naar het hotel terug te keren. Niets was minder waar, we moesten zelfs een extra koffer/trolley kopen om de spullen in mee terug te krijgen. Kunnen we meteen wat spullen uit ons nu al behoorlijk volle koffer overladen.
Met andere woorden, we zijn aardig geslaagd.
Niet veel geld meer over , dus gewoon in een sports/burger bar gaan eten. Deel van een "belangrijke" American Football wedstrijd gezien en daarna nog wat gokken.
Jammer dat onze inzet altijd zo laag is, want we hadden op een gegeven moment 1000x keer de inzet.
Verder nog wat gespeeld, gedronken en hotels/casino's bezocht om vervolgens om 2:30 met winst maar eens terug naar hotel te gaan.
Winst was helaas bij lange na niet voldoende om de aankopen van eerder op te vangen.
Nog even pizza gegeten en slapen!
Verkast naar de nieuwe kamer om vervolgens te gaan ontbijten. Na ontbijt de bus genomen naar het "Premium shopping outlet center". Jaap dacht nog zonder veel nieuwe spullen naar het hotel terug te keren. Niets was minder waar, we moesten zelfs een extra koffer/trolley kopen om de spullen in mee terug te krijgen. Kunnen we meteen wat spullen uit ons nu al behoorlijk volle koffer overladen.
Met andere woorden, we zijn aardig geslaagd.
Niet veel geld meer over , dus gewoon in een sports/burger bar gaan eten. Deel van een "belangrijke" American Football wedstrijd gezien en daarna nog wat gokken.
Jammer dat onze inzet altijd zo laag is, want we hadden op een gegeven moment 1000x keer de inzet.
Verder nog wat gespeeld, gedronken en hotels/casino's bezocht om vervolgens om 2:30 met winst maar eens terug naar hotel te gaan.
Winst was helaas bij lange na niet voldoende om de aankopen van eerder op te vangen.
Nog even pizza gegeten en slapen!
Location:Las Vegas
Dag 5: New York - Las Vegas
Na een geweldige avond bij Corton en helaas een gesloten Empire State Building zijn we vanmorgen niet al te vroeg opgestaan. Helaas moesten we om de borg terug te krijgen de sleutel van het B&B al voor 9:00 inleveren. Hierdoor hadden we deze ochtend geen tijd meer om op pad te gaan.
Dit was in de eerste plaats wel het plan, maar na een late avond en al een voldaan gevoel over New York vonden we het niet zo erg om maar eens rustig wakker te worden en de spullen in te pakken.
We zouden om 12:00 naar de metro lopen om met metro en trein terug naar het vliegveld te gaan. Het is uiteindelijk 12:30 geworden. We stonden om 12:50 op het trein station om na even zoeken om 13:05 de trein te pakken naar het vliegveld. Al met al waren we mooi op tijd.
Vliegtuig vertrok iets later, maar aankomst zou zelfs iets vroeger zijn. Helaas hadden we deze keer geen stroom voor de iPad in het vliegtuig, dus hopen dat we met een half volle iPad accu toch de hele vlucht tv zouden kunnen kijken. Gelukt!
In Las Vegas kwamen we in het begin van de avond aan. Taxi naar hotel, inchecken, koffers naar de kamer en op pad.
Even ons hotel bekeken, en alvast een beetje gokken. Na wat gespeeld te hebben en een break-even resultaat te hebben behaald zijn we mooi op tijd naar bed gegaan.
Uitzicht vanuit de kamer
Dit was in de eerste plaats wel het plan, maar na een late avond en al een voldaan gevoel over New York vonden we het niet zo erg om maar eens rustig wakker te worden en de spullen in te pakken.
We zouden om 12:00 naar de metro lopen om met metro en trein terug naar het vliegveld te gaan. Het is uiteindelijk 12:30 geworden. We stonden om 12:50 op het trein station om na even zoeken om 13:05 de trein te pakken naar het vliegveld. Al met al waren we mooi op tijd.
Vliegtuig vertrok iets later, maar aankomst zou zelfs iets vroeger zijn. Helaas hadden we deze keer geen stroom voor de iPad in het vliegtuig, dus hopen dat we met een half volle iPad accu toch de hele vlucht tv zouden kunnen kijken. Gelukt!
In Las Vegas kwamen we in het begin van de avond aan. Taxi naar hotel, inchecken, koffers naar de kamer en op pad.
Even ons hotel bekeken, en alvast een beetje gokken. Na wat gespeeld te hebben en een break-even resultaat te hebben behaald zijn we mooi op tijd naar bed gegaan.
Location:Las Vegas
woensdag 3 oktober 2012
Dag 4: New York
Vandaag beloofde een regenachtige dag te worden, maar wel met een redelijke temperatuur, boven de 20 graden Celsius. Als eerste wilden we de Rockefeller tour gaan doen. Op naar de metro om daar te komen. We waren mooi op tijd en na het halen van onze tickets, nog even snel een broodje gedeeld.
De tour was leuk opgezet en we gingen de kunst bekijken die binnen en buiten gemaakt was. De meeste kunst is Art Deco. Dit wordt gekenmerkt door symmetrie, rechte hoeken, gebruik van metalen ter omlijsting en versiering. Rockefeller center bestaat uit 19 gebouwen, het is dus een behoorlijk groot complex. Ook binnen is geprobeerd om het marmer symmetrisch te laten lopen, door het door het midden open te snijden en opgeklapt te plaatsen. Op die manier heb je het idee dat 2 tegels bij elkaar passen. Deze tour hebben we het nog droog gehouden, vanaf het middaguur heeft het veel geregend.
Hierboven tegen gebouw de uitbeelding van televisie.
Na de tour zijn we Saint Patricks Cathedral ingegaan. Helaas staat de Cathedral in de steigers, maar van binnen is het een erg mooie plek.
Daarna zijn we (door de stromende regen) op pad gegaan naar Carnegie Hall, een concertzaal. Helaas hoorden we toen we er aankwamen, dat de tours donderdag pas weer zouden beginnen. Erg jammer, want we hadden al mailcontact gehad over hoe laat de tours zouden zijn. En we waren natuurlijk erg benieuwd hoe het er van binnen uit zou zien.
Dan maar even een kop soep eten om op te warmen en een nieuwe planning maken. Aangezien het weer niet echt mee zat, toch maar gekeken naar meer binnen activiteiten.
We wilden graag nog de NBC-tour doen en de Radio City Music Hall tour. Eerst maar eens gevraagd naar de NBC-tour, daar konden we om 15u00 terecht. Daarna door naar de andere tour, waar we om 13u45 terecht konden. Dit sloot dus mooi op elkaar aan, alleen hadden we nog een half uur tijd te doden. Uiteindelijk nog maar even terug gegaan naar de Cathedral, aangezien we daar droog konden zitten. Er was net een mis bezig, maar de werkzaamheden moesten natuurlijk ook doorgaan, dus werd er af en toe luidruchtig door gewerkt.
De Radio City Music Hall tour was erg leuk om te doen. Dit was bioscoop en evenementenzaal van 1932 tot 1979. Vervolgens is het in 1980 gerenoveerd en in 1999 weer geopend om af en toe te dienen als bioscoop voor premières, grote muziek optredens en andere evenementen. Vandaag was er een beurs bezig. Het is het grootste theater van de wereld, 6000 stoelen en een podium van 20 bij 44 meter. Akoestiek is zo goed dat op het podium gesproken kan worden zonder microfoon en de hele zaal kan het goed horen.
Het podium kan hydraulisch omhoog, omlaag en delen kunnen draaien met een systeem uit 1930, wat ze niet vervangen hebben tijdens de renovatie omdat het nog steeds werkt en te complex is om na te maken met huidige techniek.
Vanbinnen ziet alles er nog uit zoals in 1930, alleen in 1980 vervangen, maar niet veranderd. Ook hier zoals alle Rockefeller gebouwen in Art Deco stijl.
Zoek de 6 instrumenten verwerkt in vloerbedekking.
Handdroger uit 1930.
Lounge bij toiletten
Na de Radio City tour meteen door naar de NBC Studio tour. Bij aankomst kwam Jaap erachter dat ie z'n metro kaart kwijt was, met andere woorden losse kaartjes kopen vanaf nu. Balen!
De Studio tour vonden we niet heel erg speciaal. We kregen eerst een promo film te zien om vervolgens een paar studio's te bezoeken. De eerste studio was van Dr Oz. Geen idee wie die man is, en de rest van de groep ook niet, waren Duitsers. Nogal een tegenvaller voor de gids, die het toch wel speciaal vond. Iedereen stond 'm glazig aan te staren. Geen idee wie Dr Oz was.
Vervolgens door naar de studio van een sportprogramma. Leuk om even te zien, verder niet heel bijzonder. Uiteindelijk naar de studio van de Today show gegaan. Dit nemen ze op met op de achtergrond Rockefeller plaza, dus je ziet mensen voorbij lopen. Wij waren hier 's ochtends al voorbij gelopen tijdens het opnemen van het programma, dus misschien zijn we op tv geweest. Maar goed, dit was meteen het einde van de tour. Aardig om te zien, maar er is voldoende leukers.
Het was ondertussen 16:15 en we hadden weer heel wat gelopen. Dus bijna tijd om terug naar B&B te gaan. We wilden nog naar Museum of Modern Art, helaas was dit gesloten op dinsdag. Dan maar een stukje wandelen naar Grand Central station en daar een korte audio tour gedaan met wat uitleg over het trein station.
Maar we hadden niet veel energie meer, dus vrij snel daarna terug naar de metro en naar B&B. Zielig gedaan bij de metro beambte vanwege kwijtraken van de weekkaart zodat Jaap gratis door mocht lopen.
Uiteindelijk aangekomen bij B&B om snel om te kleden een richting ons 10-jarig jubileum diner te gaan. Voor de details van het eten zie Corton.
De tour was leuk opgezet en we gingen de kunst bekijken die binnen en buiten gemaakt was. De meeste kunst is Art Deco. Dit wordt gekenmerkt door symmetrie, rechte hoeken, gebruik van metalen ter omlijsting en versiering. Rockefeller center bestaat uit 19 gebouwen, het is dus een behoorlijk groot complex. Ook binnen is geprobeerd om het marmer symmetrisch te laten lopen, door het door het midden open te snijden en opgeklapt te plaatsen. Op die manier heb je het idee dat 2 tegels bij elkaar passen. Deze tour hebben we het nog droog gehouden, vanaf het middaguur heeft het veel geregend.
Hierboven tegen gebouw de uitbeelding van televisie.
Na de tour zijn we Saint Patricks Cathedral ingegaan. Helaas staat de Cathedral in de steigers, maar van binnen is het een erg mooie plek.
Daarna zijn we (door de stromende regen) op pad gegaan naar Carnegie Hall, een concertzaal. Helaas hoorden we toen we er aankwamen, dat de tours donderdag pas weer zouden beginnen. Erg jammer, want we hadden al mailcontact gehad over hoe laat de tours zouden zijn. En we waren natuurlijk erg benieuwd hoe het er van binnen uit zou zien.
Dan maar even een kop soep eten om op te warmen en een nieuwe planning maken. Aangezien het weer niet echt mee zat, toch maar gekeken naar meer binnen activiteiten.
We wilden graag nog de NBC-tour doen en de Radio City Music Hall tour. Eerst maar eens gevraagd naar de NBC-tour, daar konden we om 15u00 terecht. Daarna door naar de andere tour, waar we om 13u45 terecht konden. Dit sloot dus mooi op elkaar aan, alleen hadden we nog een half uur tijd te doden. Uiteindelijk nog maar even terug gegaan naar de Cathedral, aangezien we daar droog konden zitten. Er was net een mis bezig, maar de werkzaamheden moesten natuurlijk ook doorgaan, dus werd er af en toe luidruchtig door gewerkt.
De Radio City Music Hall tour was erg leuk om te doen. Dit was bioscoop en evenementenzaal van 1932 tot 1979. Vervolgens is het in 1980 gerenoveerd en in 1999 weer geopend om af en toe te dienen als bioscoop voor premières, grote muziek optredens en andere evenementen. Vandaag was er een beurs bezig. Het is het grootste theater van de wereld, 6000 stoelen en een podium van 20 bij 44 meter. Akoestiek is zo goed dat op het podium gesproken kan worden zonder microfoon en de hele zaal kan het goed horen.
Het podium kan hydraulisch omhoog, omlaag en delen kunnen draaien met een systeem uit 1930, wat ze niet vervangen hebben tijdens de renovatie omdat het nog steeds werkt en te complex is om na te maken met huidige techniek.
Vanbinnen ziet alles er nog uit zoals in 1930, alleen in 1980 vervangen, maar niet veranderd. Ook hier zoals alle Rockefeller gebouwen in Art Deco stijl.
Zoek de 6 instrumenten verwerkt in vloerbedekking.
Handdroger uit 1930.
Lounge bij toiletten
Na de Radio City tour meteen door naar de NBC Studio tour. Bij aankomst kwam Jaap erachter dat ie z'n metro kaart kwijt was, met andere woorden losse kaartjes kopen vanaf nu. Balen!
De Studio tour vonden we niet heel erg speciaal. We kregen eerst een promo film te zien om vervolgens een paar studio's te bezoeken. De eerste studio was van Dr Oz. Geen idee wie die man is, en de rest van de groep ook niet, waren Duitsers. Nogal een tegenvaller voor de gids, die het toch wel speciaal vond. Iedereen stond 'm glazig aan te staren. Geen idee wie Dr Oz was.
Vervolgens door naar de studio van een sportprogramma. Leuk om even te zien, verder niet heel bijzonder. Uiteindelijk naar de studio van de Today show gegaan. Dit nemen ze op met op de achtergrond Rockefeller plaza, dus je ziet mensen voorbij lopen. Wij waren hier 's ochtends al voorbij gelopen tijdens het opnemen van het programma, dus misschien zijn we op tv geweest. Maar goed, dit was meteen het einde van de tour. Aardig om te zien, maar er is voldoende leukers.
Het was ondertussen 16:15 en we hadden weer heel wat gelopen. Dus bijna tijd om terug naar B&B te gaan. We wilden nog naar Museum of Modern Art, helaas was dit gesloten op dinsdag. Dan maar een stukje wandelen naar Grand Central station en daar een korte audio tour gedaan met wat uitleg over het trein station.
Maar we hadden niet veel energie meer, dus vrij snel daarna terug naar de metro en naar B&B. Zielig gedaan bij de metro beambte vanwege kwijtraken van de weekkaart zodat Jaap gratis door mocht lopen.
Uiteindelijk aangekomen bij B&B om snel om te kleden een richting ons 10-jarig jubileum diner te gaan. Voor de details van het eten zie Corton.
Location:New York