zaterdag 26 december 2015
maandag 16 november 2015
Slagmolen
Zaterdag 14 november was het de beurt aan "Slagmolen" in Opglabbeek (België). Dit restaurant heeft 2 sterren en dit gaat het eerste bezoek aan Michelin sterren restaurant voor ons in België zijn.
We hadden om 20:00 gereserveerd en toen we aankwamen zat het al aardig vol. Het is een mooi gelegen restaurant waar binnen een binnenwerk te zien is van een molensysteem.
Het doet aan als een hoeve, en bij aankomst zag het eruit alsof het lekker buiten zitten zou kunnen zijn in de zomer.
Bij binnenkomst worden we netjes naar de tafel gebracht en krijgen meteen de vraag wat we willen drinken. We beginnen unaniem (we zijn met z'n vieren) met een rosé champagne.
Deze smaakte bijzonder goed. De erbij geserveerde amuses zijn heerlijk begin. Kaasbitterballetje, en ander hapje waarvan ik niet meer precies weet wat het was en een vissoepje.
Vervolgens krijgen we een tweede amuse wat ganzenlever met paling is. Ook dit smaakte heerlijk.
Ondertussen hebben we een keuze gemaakt met betrekking tot het menu, en we zijn voor het 7-gangen Slagmolen menu gegaan. En van ons was geen visliefhebber, dus voor haar een vlees-variant van het menu.
Dit was uiteraard geen probleem, en ze hielden hier zelfs met de amuses al rekening mee. Ik zie dat niet zo heel vaak. Voor drie personen was ook de keuze gevallen op het wijn-arrangement. Voor mij was het water. iemand moet de Bob zijn.
Na de amuses, de keuze van het menu en het opdrinken van de champagne, kregen we een verrukkelijke eerste gang.
Het was rundertartaar met kaviaar (Belgische kaviaar), dit was een super begin van de avond. De tartaar was ruw van structuur en daardoor behield het de smaak meer.
De wijn die ze erbij schonken smaakte aardig, zonder eten geen topper, maar bij de volgende gang kwam die veel beter uit. Dit wil ook zeggen dat ze de eerste witte wijn voor 2 gangen schonken, ze waren hier trouwens absoluut niet zuinig mee.
Ze schonken continue bij, en niet zoals meestal 1 glas per gang (bij een wijnarrangement).
De tweede gang was net zoals de eerste verrukkelijk. Dit was salade van kreeft met appel met een mayonaise saus. De wijn paste erg goed bij dit gerecht, door de mayonaise moest de wijn niet te boterig zijn, en dat was bij deze wijn zeker het geval.
Helaas weet ik niet meer precies wat het vlees alternatief was. Misschien komt dit nog als commentaar op de blog....
De derde gang was een "Gebakken St.-Jacobsvrucht met selder en notendressing". Ook hier wederom niks op aan te merken en een heerlijk combinatie van smaken. Volgens mij was de vleesvariant hier gebakken ganzenlever. Niet het beste alternatief helaas.
De wijn bij deze gang en de volgende gang had al een iets boterigere smaak en dat spreek mij meer aan. De rest was in ieder geval zeer te spreken over deze wijn en die vulde het gerecht goed aan. Ook hier schonken ze wederom niet zuinig.
De vierde gang was "Gegrilde tarbot met witlof en mosterdsaus" De tarbot was heerlijk gegrild en lekker zacht. De witlof smaakte er goed bij, ik vond alleen de mosterdsaus iets te overheersend. Hadden ze iets zuiniger mee mogen doen (wat mij betreft) de rest vond het een goede combinatie en deelde deze mening niet.
Het hoofdgerecht was een lekkere "Bressekip met portsaus". Ook dit was zeer smakelijk. De wijn erbij was zonder het eten erbij wat matig, maar (volgens de anderen) in combinatie met het gerecht wederom erg lekker. Dus ze hadden wijnen uitgekozen die beter tot hun recht kwamen door het gerecht en dat is leuk om op te merken.
Na dit hoofdgerecht was het tijd voor 2 nagerechten. Eerst een pre-dessert "Schuim van yoghurt met violetsorbet". Dit viel niet bij iedereen even goed in de smaak, maar deze vond ik dan wel weer erg lekker. De dessert-wijn was een soort porto achtige wijn die goed smaakte.
Het daadwerkelijke nagerecht was "Dame Blanch". Heerlijk ijs, met lekkere chocolade saus en een beetje slagroom. We kregen hier een aardig bod van en vervolgens nadat we dit ophadden kwam nog een tweede ronde. Dat was leuk gedaan en zeker een verrassing.
Na dit nagerecht nog een kop thee/espresso met zoetigheden, koekjes en bonbons. We zaten nu aardig vol en hebben heerlijk gegeten.
De wijnen waren volgens de drinkers lekker, maar geen toppers. Wel leuk om te merken dat de smaak in combinatie met het eten een boost gaf.
De bediening was zeer correct, vriendelijk en attent. Glazen tijdig bijvullen, wijn tijdig bijschenken, korte maar duidelijke uitleg over de wijn. Vooral waar is vandaan kwam, het jaartal en de druivensoorten erin. Verder niet veel extra's. In zijn algemeenheid zeer correct en prettig, maar ze blonken verder nergens in uit.
Het interieur zag het vriendelijk en een beetje hoeve-achtig uit. Redelijk Warme inrichting met oude elementen van de hoeve. Tafel netjes, niks op aan te merken. Gewoon allemaal ruim voldoende.
Eten: 8
Wijnen: 7
Bediening: 8
Inrichting: 7
We hadden om 20:00 gereserveerd en toen we aankwamen zat het al aardig vol. Het is een mooi gelegen restaurant waar binnen een binnenwerk te zien is van een molensysteem.
Het doet aan als een hoeve, en bij aankomst zag het eruit alsof het lekker buiten zitten zou kunnen zijn in de zomer.
Bij binnenkomst worden we netjes naar de tafel gebracht en krijgen meteen de vraag wat we willen drinken. We beginnen unaniem (we zijn met z'n vieren) met een rosé champagne.
Deze smaakte bijzonder goed. De erbij geserveerde amuses zijn heerlijk begin. Kaasbitterballetje, en ander hapje waarvan ik niet meer precies weet wat het was en een vissoepje.
Vervolgens krijgen we een tweede amuse wat ganzenlever met paling is. Ook dit smaakte heerlijk.
Ondertussen hebben we een keuze gemaakt met betrekking tot het menu, en we zijn voor het 7-gangen Slagmolen menu gegaan. En van ons was geen visliefhebber, dus voor haar een vlees-variant van het menu.
Dit was uiteraard geen probleem, en ze hielden hier zelfs met de amuses al rekening mee. Ik zie dat niet zo heel vaak. Voor drie personen was ook de keuze gevallen op het wijn-arrangement. Voor mij was het water. iemand moet de Bob zijn.
Na de amuses, de keuze van het menu en het opdrinken van de champagne, kregen we een verrukkelijke eerste gang.
Het was rundertartaar met kaviaar (Belgische kaviaar), dit was een super begin van de avond. De tartaar was ruw van structuur en daardoor behield het de smaak meer.
De wijn die ze erbij schonken smaakte aardig, zonder eten geen topper, maar bij de volgende gang kwam die veel beter uit. Dit wil ook zeggen dat ze de eerste witte wijn voor 2 gangen schonken, ze waren hier trouwens absoluut niet zuinig mee.
Ze schonken continue bij, en niet zoals meestal 1 glas per gang (bij een wijnarrangement).
De tweede gang was net zoals de eerste verrukkelijk. Dit was salade van kreeft met appel met een mayonaise saus. De wijn paste erg goed bij dit gerecht, door de mayonaise moest de wijn niet te boterig zijn, en dat was bij deze wijn zeker het geval.
Helaas weet ik niet meer precies wat het vlees alternatief was. Misschien komt dit nog als commentaar op de blog....
De derde gang was een "Gebakken St.-Jacobsvrucht met selder en notendressing". Ook hier wederom niks op aan te merken en een heerlijk combinatie van smaken. Volgens mij was de vleesvariant hier gebakken ganzenlever. Niet het beste alternatief helaas.
De wijn bij deze gang en de volgende gang had al een iets boterigere smaak en dat spreek mij meer aan. De rest was in ieder geval zeer te spreken over deze wijn en die vulde het gerecht goed aan. Ook hier schonken ze wederom niet zuinig.
De vierde gang was "Gegrilde tarbot met witlof en mosterdsaus" De tarbot was heerlijk gegrild en lekker zacht. De witlof smaakte er goed bij, ik vond alleen de mosterdsaus iets te overheersend. Hadden ze iets zuiniger mee mogen doen (wat mij betreft) de rest vond het een goede combinatie en deelde deze mening niet.
Het hoofdgerecht was een lekkere "Bressekip met portsaus". Ook dit was zeer smakelijk. De wijn erbij was zonder het eten erbij wat matig, maar (volgens de anderen) in combinatie met het gerecht wederom erg lekker. Dus ze hadden wijnen uitgekozen die beter tot hun recht kwamen door het gerecht en dat is leuk om op te merken.
Na dit hoofdgerecht was het tijd voor 2 nagerechten. Eerst een pre-dessert "Schuim van yoghurt met violetsorbet". Dit viel niet bij iedereen even goed in de smaak, maar deze vond ik dan wel weer erg lekker. De dessert-wijn was een soort porto achtige wijn die goed smaakte.
Het daadwerkelijke nagerecht was "Dame Blanch". Heerlijk ijs, met lekkere chocolade saus en een beetje slagroom. We kregen hier een aardig bod van en vervolgens nadat we dit ophadden kwam nog een tweede ronde. Dat was leuk gedaan en zeker een verrassing.
Na dit nagerecht nog een kop thee/espresso met zoetigheden, koekjes en bonbons. We zaten nu aardig vol en hebben heerlijk gegeten.
De wijnen waren volgens de drinkers lekker, maar geen toppers. Wel leuk om te merken dat de smaak in combinatie met het eten een boost gaf.
De bediening was zeer correct, vriendelijk en attent. Glazen tijdig bijvullen, wijn tijdig bijschenken, korte maar duidelijke uitleg over de wijn. Vooral waar is vandaan kwam, het jaartal en de druivensoorten erin. Verder niet veel extra's. In zijn algemeenheid zeer correct en prettig, maar ze blonken verder nergens in uit.
Het interieur zag het vriendelijk en een beetje hoeve-achtig uit. Redelijk Warme inrichting met oude elementen van de hoeve. Tafel netjes, niks op aan te merken. Gewoon allemaal ruim voldoende.
Eten: 8
Wijnen: 7
Bediening: 8
Inrichting: 7
vrijdag 2 oktober 2015
Boreas
Zaterdag 26 september hadden we de verjaardag van Ad te vieren bij Boreas in Heeze. We waren mooi op tijd en rond 18:30 zaten we lekker bij het haardvuur met Ad, Hennie, Elske en Jeroen. Hier kregen we het huis-aperitief een mousserende wijn met smaakje. Dit was een fris en licht begin van de avond.
Hierbij kwamen ook meteen de eerste amuses. Zoals we kunnen verwachten was dit om te smullen. Na de eerste amuses was het nog niet klaar, er kwam nog een tweede ronde met nog een aardig aantal amuses. Hier zat onder andere een heerlijke oester bij. Allemaal bijzonder van smaak en verrukkelijk om mee te beginnen.
Na de vele amuses waarbij we goed verrast werden, zijn we aan tafel gegaan.
We hadden een ronde tafel in een hoek van het restaurant. Een zes-gangen diner zou deze avond zijn opwachting maken. En we begonnen het diner dan ook met een heerlijk voorgerecht. De eerste gang was Fris gemarineerde zeebaars met komkommer, karnemelk en kamille. Dit was een zalig begin met een frisse touch door de komkommer.
De wijn die we erbij dronken was uitgekozen (als voorbereiding thuis al gedaan) door Hennie. De eerste witte wijn was lekker.
De tweede gang was Noordzeekrab met avocado, kerrie zout/zuur, gezouten yoghurt, gember en krokant sesamzaad. Ook dit was een heerlijk gerecht en ook meteen de twee lekkerste gangen van de avond. Niks mis met de rest, meer deze twee hadden aardig unaniem onze voorkeur.
Ook de wijn hierbij was zelf gekozen en smaakte voortreffelijk.
De derde gang was lauw warme kreeft met fregol, Parmezaanse kaas, doperwten, basilicum, harissa-vinaigrette en schaaldierensaus. Ook dit was erg lekker, maar kon de vorige twee niet overtreffen/evenaren. De wijn erbij was dezelfde als van de vorige gang.
Helaas was het na deze 3 voor/tussen gerechten tijd voor het hoofdgerecht. We hadden allemaal een beetje de hoop op nog 1 tussengerecht.
Het hoofdgerecht was grijspoot patrijs met witlof, pastinaak, smeuïge bloedworst, peer specerijen en een saus 'a la royale'. Hierbij werd een zeer smaakvolle rode wijn geschonken op aanraden van de sommelier. De patrijs was heerlijk en de wijn smaakte er goed bij.
Na deze 4 gangen was het tijd voor het pre-dessert. Voor Jaap en Monique was dit een Champagne-curd met frambozensorbet, rabarber jus en een semifreddo van vlierbessenbloesem en citroen. Voor de rest was een pre-dessert afgestemd op het kaasplankje (waarbij ik niet precies kan beschrijven was dit was).
Beide smaakte bijzonder goed. Jammer dat ze niet hebben gekozen voor een tussengerecht erbij in plaats van dit pre-dessert, want dat heeft ieders voorkeur.
Het daadwerkelijke dessert was voor Ad, Hennie, Elske en Jeroen een selectie van de kaaswagen. Jeroen was lyrisch over de gekozen kazen en de rest was er ook erg over te spreken al was het wel een flinke portie. Bij deze kazen hadden ze nog de rode wijn van het hoofdgerecht maar ook verschillende broodsoorten, was "beleg" en druiven.
Voor Jaap en Monique was er witte chocolade met vanillekwark, yuzu-chiboust, granité van sake, yoghurt en grapefruit. Ook dit was een lekker combinatie. Jaap's voorkeur ging wel uit naar het pre-dessert.
Na dit dessert kregen we nog koffie en thee na met heerlijke lekkernijen.
Het was ondertussen 23:00 en we hadden er een geweldige avond opzitten met z'n zessen. Voortreffelijk gegeten, lekkere wijnen gedronken door de goede keuze van Hennie en gezellig samen de verjaardag van Ad gevierd.
Het cijfer 8 wat verderop gegeven zal worden voor het eten, is misschien wat aan de karige kant, en moet ook gezien worden als een zeer dikke 8, maar we vonden het allemaal geen 9.
De bediening was zeer correct deze avond. Tijdig schenken van de wijnen en het water. Maar 1 keer bijna het gewone water ingeschonken bij het bruisend water, maar eigenlijk niks op aan te merken. Ze deden hun werk. Op de gastvrouw na waren ze niet erg ad rem/bezig met reacties op onze opmerkingen. Ze voelde zich daar misschien niet vrij genoeg voor.
De sommelier gaf korte uitleg bij de wijnen en zoals al aangegeven was ze tijdig met schenken en bijschenken.
De inrichting is een mooie nette en sfeervolle ruimte. Aardige kunst aan de muur, net gedekte tafels. Allemaal aardig traditioneel en zeer verzorgd. De gashaard is heerlijk om de avond te beginnen met een aperitief of af te sluiten met een lekker glas Whiskey of Cognac, helaas niet gedaan deels door de Bob's.
Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8
Hierbij kwamen ook meteen de eerste amuses. Zoals we kunnen verwachten was dit om te smullen. Na de eerste amuses was het nog niet klaar, er kwam nog een tweede ronde met nog een aardig aantal amuses. Hier zat onder andere een heerlijke oester bij. Allemaal bijzonder van smaak en verrukkelijk om mee te beginnen.
Na de vele amuses waarbij we goed verrast werden, zijn we aan tafel gegaan.
We hadden een ronde tafel in een hoek van het restaurant. Een zes-gangen diner zou deze avond zijn opwachting maken. En we begonnen het diner dan ook met een heerlijk voorgerecht. De eerste gang was Fris gemarineerde zeebaars met komkommer, karnemelk en kamille. Dit was een zalig begin met een frisse touch door de komkommer.
De wijn die we erbij dronken was uitgekozen (als voorbereiding thuis al gedaan) door Hennie. De eerste witte wijn was lekker.
De tweede gang was Noordzeekrab met avocado, kerrie zout/zuur, gezouten yoghurt, gember en krokant sesamzaad. Ook dit was een heerlijk gerecht en ook meteen de twee lekkerste gangen van de avond. Niks mis met de rest, meer deze twee hadden aardig unaniem onze voorkeur.
Ook de wijn hierbij was zelf gekozen en smaakte voortreffelijk.
De derde gang was lauw warme kreeft met fregol, Parmezaanse kaas, doperwten, basilicum, harissa-vinaigrette en schaaldierensaus. Ook dit was erg lekker, maar kon de vorige twee niet overtreffen/evenaren. De wijn erbij was dezelfde als van de vorige gang.
Helaas was het na deze 3 voor/tussen gerechten tijd voor het hoofdgerecht. We hadden allemaal een beetje de hoop op nog 1 tussengerecht.
Het hoofdgerecht was grijspoot patrijs met witlof, pastinaak, smeuïge bloedworst, peer specerijen en een saus 'a la royale'. Hierbij werd een zeer smaakvolle rode wijn geschonken op aanraden van de sommelier. De patrijs was heerlijk en de wijn smaakte er goed bij.
Na deze 4 gangen was het tijd voor het pre-dessert. Voor Jaap en Monique was dit een Champagne-curd met frambozensorbet, rabarber jus en een semifreddo van vlierbessenbloesem en citroen. Voor de rest was een pre-dessert afgestemd op het kaasplankje (waarbij ik niet precies kan beschrijven was dit was).
Beide smaakte bijzonder goed. Jammer dat ze niet hebben gekozen voor een tussengerecht erbij in plaats van dit pre-dessert, want dat heeft ieders voorkeur.
Het daadwerkelijke dessert was voor Ad, Hennie, Elske en Jeroen een selectie van de kaaswagen. Jeroen was lyrisch over de gekozen kazen en de rest was er ook erg over te spreken al was het wel een flinke portie. Bij deze kazen hadden ze nog de rode wijn van het hoofdgerecht maar ook verschillende broodsoorten, was "beleg" en druiven.
Voor Jaap en Monique was er witte chocolade met vanillekwark, yuzu-chiboust, granité van sake, yoghurt en grapefruit. Ook dit was een lekker combinatie. Jaap's voorkeur ging wel uit naar het pre-dessert.
Na dit dessert kregen we nog koffie en thee na met heerlijke lekkernijen.
Het was ondertussen 23:00 en we hadden er een geweldige avond opzitten met z'n zessen. Voortreffelijk gegeten, lekkere wijnen gedronken door de goede keuze van Hennie en gezellig samen de verjaardag van Ad gevierd.
Het cijfer 8 wat verderop gegeven zal worden voor het eten, is misschien wat aan de karige kant, en moet ook gezien worden als een zeer dikke 8, maar we vonden het allemaal geen 9.
De bediening was zeer correct deze avond. Tijdig schenken van de wijnen en het water. Maar 1 keer bijna het gewone water ingeschonken bij het bruisend water, maar eigenlijk niks op aan te merken. Ze deden hun werk. Op de gastvrouw na waren ze niet erg ad rem/bezig met reacties op onze opmerkingen. Ze voelde zich daar misschien niet vrij genoeg voor.
De sommelier gaf korte uitleg bij de wijnen en zoals al aangegeven was ze tijdig met schenken en bijschenken.
De inrichting is een mooie nette en sfeervolle ruimte. Aardige kunst aan de muur, net gedekte tafels. Allemaal aardig traditioneel en zeer verzorgd. De gashaard is heerlijk om de avond te beginnen met een aperitief of af te sluiten met een lekker glas Whiskey of Cognac, helaas niet gedaan deels door de Bob's.
Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8
donderdag 17 september 2015
Dag 14: Las Vegas - Brussel
Vandaag zit het er echt op. We staan rond 7:30 op en nemen rustig de tijd om de spullen in te pakken. Rond 8:00 gaan we uitchecken en nemen we de taxi naar het vliegveld. Dit schiet allemaal goed op, dus we zijn ruim op tijd op het vliegveld. Monique wil natuurlijk een Starbucks koffie die ze voor de controle moet opdrinken.
We kijken terug op een lekkere week in Las Vegas. De kamer was helaas soms wat gehorig door voorbij vliegende helicopters. Gelukkig wel een grotere kamer in een beter/prettiger deel van het hotel. Het MGM heeft een van de grootste casino’s in Las Vegas en dat merk je als je er doorheen wandelt. De wandeling op en neer naar het buffet elke ochtend is ruim 'n kilometer. We hadden elke ochtend/middag een buffet aangezien die in onze prijs zat. We zijn geen echte buffet eters, maar als simpel en eenvoudig ontbijt is het niet verkeerd. De keuze is erg groot, alleen is de sfeer en uitstraling waardeloos bij een buffet. Maar het heeft ons toch 7 keer een ontbijt in een restaurant bespaard.
De ligging van het hotel is aan de zuid-kant van de Strip. Hierdoor moet je een aardig stuk lopen om bij het centrale deel van de strip te komen. Een volgende keer zullen we toch weer centraler willen zitten. Het grote voordeel van dit hotel waren de zwembaden. Voldoende keuze, lekker dobberen de Lazy River, dansen in Wet Republic, rustig zwemmen in een van de normale zwembaden of bubbelen in de spa. Aangezien we hier meer gebruik van het zwembad wilden maken hebben we op de koop toe genomen dat we aan de zuid-kant van de Strip zouden zitten.
Wet Republic is echt een feest. De middag met Tiësto was echt top. Een aanrader voor iedereen die van een feestje in het zwembad houdt. Ook het dobberen in de andere zwembaden met een pilsje was lekker ontspannen.
Wel opvallend zijn de prijzen. Het lijkt elk jaar duurder te worden. Een biertje kost gemiddeld 8 dollar. Een aangezien we hier voornamelijk bier drinken is dit een dure hobby. Zeker als je daarmee al snel op 18 dollar uitkomt voor 2 biertjes (incl fooi en btw).
Uiteraard zitten we vaak achter een gokkast met 5 dollar te spelen en krijg je daar ook een biertje of cocktail gratis, dus daarmee valt het ’s avonds nog wel mee. Als je elke avond ook nog eens in een bar of disco gaat zitten loopt het helemaal snel op. In Wet Republic waren we 23 dollar kwijt voor 2 biertjes. Duurder dan dat is het volgens mij nergens geworden.
We hebben opvallend veel Aziaten gezien dit jaar en dat is op zich geen probleem, het is alleen jammer dat ze in groepen reizen en daardoor ALTIJD in de weg staan. En dan ook nog met die domme vlaggetjes voor de gidsen.
Maar goed, het zit erop, ik zit nu op het vliegveld deze laatste blogpost van deze vakantie schrijven. We kijken beiden terug op een heerlijke 2 weken Amerika. Zoals we de afgelopen dagen alweer met elkaar hebben afgesproken: we gaan volgend jaar weer terug.
Nu nog hopen op een goeie vlucht terug en een droog welkom in Nederland.
We kijken terug op een lekkere week in Las Vegas. De kamer was helaas soms wat gehorig door voorbij vliegende helicopters. Gelukkig wel een grotere kamer in een beter/prettiger deel van het hotel. Het MGM heeft een van de grootste casino’s in Las Vegas en dat merk je als je er doorheen wandelt. De wandeling op en neer naar het buffet elke ochtend is ruim 'n kilometer. We hadden elke ochtend/middag een buffet aangezien die in onze prijs zat. We zijn geen echte buffet eters, maar als simpel en eenvoudig ontbijt is het niet verkeerd. De keuze is erg groot, alleen is de sfeer en uitstraling waardeloos bij een buffet. Maar het heeft ons toch 7 keer een ontbijt in een restaurant bespaard.
De ligging van het hotel is aan de zuid-kant van de Strip. Hierdoor moet je een aardig stuk lopen om bij het centrale deel van de strip te komen. Een volgende keer zullen we toch weer centraler willen zitten. Het grote voordeel van dit hotel waren de zwembaden. Voldoende keuze, lekker dobberen de Lazy River, dansen in Wet Republic, rustig zwemmen in een van de normale zwembaden of bubbelen in de spa. Aangezien we hier meer gebruik van het zwembad wilden maken hebben we op de koop toe genomen dat we aan de zuid-kant van de Strip zouden zitten.
Wet Republic is echt een feest. De middag met Tiësto was echt top. Een aanrader voor iedereen die van een feestje in het zwembad houdt. Ook het dobberen in de andere zwembaden met een pilsje was lekker ontspannen.
Wel opvallend zijn de prijzen. Het lijkt elk jaar duurder te worden. Een biertje kost gemiddeld 8 dollar. Een aangezien we hier voornamelijk bier drinken is dit een dure hobby. Zeker als je daarmee al snel op 18 dollar uitkomt voor 2 biertjes (incl fooi en btw).
Uiteraard zitten we vaak achter een gokkast met 5 dollar te spelen en krijg je daar ook een biertje of cocktail gratis, dus daarmee valt het ’s avonds nog wel mee. Als je elke avond ook nog eens in een bar of disco gaat zitten loopt het helemaal snel op. In Wet Republic waren we 23 dollar kwijt voor 2 biertjes. Duurder dan dat is het volgens mij nergens geworden.
We hebben opvallend veel Aziaten gezien dit jaar en dat is op zich geen probleem, het is alleen jammer dat ze in groepen reizen en daardoor ALTIJD in de weg staan. En dan ook nog met die domme vlaggetjes voor de gidsen.
Maar goed, het zit erop, ik zit nu op het vliegveld deze laatste blogpost van deze vakantie schrijven. We kijken beiden terug op een heerlijke 2 weken Amerika. Zoals we de afgelopen dagen alweer met elkaar hebben afgesproken: we gaan volgend jaar weer terug.
Nu nog hopen op een goeie vlucht terug en een droog welkom in Nederland.
Dag 13: Las Vegas
Als we wakker worden, is het al 11u30. We doen rustig aan, kijken naar buiten en zien zon (!). We gaan voor de laatste keer als VIP naar het buffet.
Het plan voor vandaag is snel gemaakt: we gaan zwemmen. We vinden een mooi plekje bij de Lazy River, een soort ronde rivier die zelf al een stroomversnelling heeft, waar 1 rondje wel 15 minuten duurt en waar veel mensen in een tube (opblaasbare donut) ronddobberen. Iedereen houdt wel angstvallig aan z'n tube vast en we krijgen (nemen) er 1 geleend. We doen een aantal rondjes met z'n tweeën en brengen de tube weer netjes terug. Ondertussen bestellen we een emmer bier, 5 biertjes in ijswater waardoor het koud blijft en je een beetje korting mee pakt, het 5e biertje is ongeveer gratis. Als Monique later nog een rondje zo doet, krijgt ze een tube van iemand aan de kant. Later horen we dat deze voor 12 dollar verhuurd worden. Dus ook wij houden nu angstvallig vast aan onze tube. We maken beiden nog war rondjes met een biertje in de hand.
Rond 17u00 pakken we onze spullen en gaan we terug naar de kamer. Onderweg nog een snack meegenomen om nog even wat te eten. Daarna lekker even op bed liggen en dan op pad. Vanavond gaan we richting Caesars Palace om bij Gordon Ramsay wat kleins te eten. Onderweg stoppen we nog bij andere restaurants waar we de hoofdprijs vinden van $75 voor een biefstuk. Die slaan we over en stoppen uiteindelijk bij Ramsay. Daar eten we 2 kleine hamburgertjes waarna we terug lopen via Bellagio.
De tuin is helaas nog niet klaar, maar volgens de borden die ze hebben neergezet wordt het een mooie herfsttuin.
Hier gokken we een beetje en gaan dan door naar Cosmopolitan. Ook hier kijken we wat rond, luisteren wat muziek en gooien nog een beetje in een automaat. Tenslotte lopen we via Aria terug naar Monte Carlo en uiteindelijk naar New York New York voor een stuk pizza.
Dan sluiten we de avond af bij het MGM waar we nog een ruime tijd spelen en winst maken, die we netjes weer terugbrengen tot quitte. We hebben hier voldoende drankjes op nu en lopen naar onze kamer voor de laatste nacht. Het is ondertussen bijna 1u15 en een korte nacht wacht op ons.
Morgenvroeg staat de wekker om 7u00 zodat we in alle rust kunnen opstaan.
Het plan voor vandaag is snel gemaakt: we gaan zwemmen. We vinden een mooi plekje bij de Lazy River, een soort ronde rivier die zelf al een stroomversnelling heeft, waar 1 rondje wel 15 minuten duurt en waar veel mensen in een tube (opblaasbare donut) ronddobberen. Iedereen houdt wel angstvallig aan z'n tube vast en we krijgen (nemen) er 1 geleend. We doen een aantal rondjes met z'n tweeën en brengen de tube weer netjes terug. Ondertussen bestellen we een emmer bier, 5 biertjes in ijswater waardoor het koud blijft en je een beetje korting mee pakt, het 5e biertje is ongeveer gratis. Als Monique later nog een rondje zo doet, krijgt ze een tube van iemand aan de kant. Later horen we dat deze voor 12 dollar verhuurd worden. Dus ook wij houden nu angstvallig vast aan onze tube. We maken beiden nog war rondjes met een biertje in de hand.
Rond 17u00 pakken we onze spullen en gaan we terug naar de kamer. Onderweg nog een snack meegenomen om nog even wat te eten. Daarna lekker even op bed liggen en dan op pad. Vanavond gaan we richting Caesars Palace om bij Gordon Ramsay wat kleins te eten. Onderweg stoppen we nog bij andere restaurants waar we de hoofdprijs vinden van $75 voor een biefstuk. Die slaan we over en stoppen uiteindelijk bij Ramsay. Daar eten we 2 kleine hamburgertjes waarna we terug lopen via Bellagio.
De tuin is helaas nog niet klaar, maar volgens de borden die ze hebben neergezet wordt het een mooie herfsttuin.
Hier gokken we een beetje en gaan dan door naar Cosmopolitan. Ook hier kijken we wat rond, luisteren wat muziek en gooien nog een beetje in een automaat. Tenslotte lopen we via Aria terug naar Monte Carlo en uiteindelijk naar New York New York voor een stuk pizza.
Dan sluiten we de avond af bij het MGM waar we nog een ruime tijd spelen en winst maken, die we netjes weer terugbrengen tot quitte. We hebben hier voldoende drankjes op nu en lopen naar onze kamer voor de laatste nacht. Het is ondertussen bijna 1u15 en een korte nacht wacht op ons.
Morgenvroeg staat de wekker om 7u00 zodat we in alle rust kunnen opstaan.
woensdag 16 september 2015
Dag 12: Las Vegas
We waren al om 10u00 wakker vandaag, dus waren we op tijd bij het buffet. Hier stond een aardige rij, maar daar mochten we lekker langs af lopen. Blijft leuk... Na wat gegeten te hebben, gingen we even kijken naar vermaak voor vanavond. Penn en Teller (wat de eerste voorkeur had) treden deze week niet meer op. Aangezien we niet wisten wat we dan moesten doen, maar weer even terug naar de kamer gegaan. Vandaag ziet het er erg bewolkt en donker uit, het zwembad lijkt geen optie. Als Jaap even later uit het raam kijkt, ziet hij dat het geregend heeft, hier in Las Vegas... Het is voor ons raar weer hier. Vandaag een graad of 25, met de nagenoeg de hele dag bewolking. En wat doe je dan? Je gaat op je kamer op je Iphone PSV - Manchester United kijken. Wat een wedstrijd, jammer dat het schermpje zo klein was. Het weer blijft kwakkelen, dus we besluiten om naar de bioscoop te gaan. Mission Impossible Rogue Nation draait hier en die willen we wel zien. We eten eerst nog wat chicken wings en drinken een biertje, om aansluitend nog even in de M&M winkel rond te snuffelen. We halen vast wat M&M's voor in het vliegtuig, maar wat hebben ze veel keuze, vooral in kleuren.
De film is leuk en als we naar buiten lopen is het 19u00. We lopen nog even naar onze kamer en gaan vervolgens op pad. Monique wil graag de vulkanenshow bij Mirage zien en die wordt elk uur gedaan. We lopen rond 19u20 weg uit ons hotel en iets voor 20u00 zijn we bij het Mirage, dan hebben we er ongeveer 2,5 km opzitten. Helaas loopt niet iedereen even goed door naar onze mening, maar we zijn op tijd. Leuk om weer eens te zien, maar de fonteinen bij het Bellagio blijven toch favoriet. We lopen door naar Treasure Island, waar helaas geen show meer is. We wagen een gokje en drinken wat. Om vervolgens naar Harrah's te lopen. Hier lopen we doorheen en willen naar The Linq, een verbouwd casino. Het ziet er hier gelikt uit, we eten nog een hapje en van hieruit lopen we een steegje in wat er gezellig uitziet met wat bomen en lampjes. Je komt bij het reuzenrad uit, wat we even bekijken maar niet ingaan. We gaan door naar Cromwell, ook een verbouwd casino. Hier ruikt het erg chemisch naar alcohol, alsof alles continue met alcohol wordt schoon gehouden. We wagen een gokje en verliezen snel ons geld. We zien ook geen serveerster, dus lopen we door. Het Bellagio is de volgende stop.
Vol verwachting gaan we naar de tuin in het Bellagio, maar deze is nog lang niet klaar. Ook hier zoeken we een leuke machine uit om wat dollars in te gooien en hier zitten we ook wel een tijdje. Deze machine geeft af en toe nog wat punten, zodat we wat langer met ons geld kunnen spelen. We drinken een biertje en kijken om ons heen naar de mensen die Hyde, de nachtclub, in willen. Het blijft opvallen dat vrouwen er hier, als ze op stap gaan, er netjes gekleed en op (erg) hoge hakken bij lopen. Dat zie je bij ons toch een stuk minder, zeker die hakken niet. Het is inmiddels bijna 0u00, we besluiten de tram naar Monte Carlo te pakken. Dat scheelt ons weer wat km lopen. Natuurlijk moeten we bij Monte Carlo ook nog even een gokje wagen en we zien een machine die ons deze week al vaker geluk heeft gebracht, Jackpot Party. We besluiten hier wat geld in te stoppen. In vrij korte tijd maken we hier wat winst, de eerste winst van deze avond. We gaan nog even naar New York, om de gokavond af sluiten bij het MGM met een laatste cocktail. Rond 1u30 hebben we het wel weer gezien en gaan we richting onze kamer. We hopen morgen nog even bij het zwembad te kunnen hangen, maar de weersverwachting voor morgen is ook niet zo denderend. We zullen het gaan zien.
@ Theo & Ria: we hadden gehoopt dat de tuin vandaag al klaar zou zijn, maar we vragen ons af of we de nieuwe tuin nog in zijn geheel gaan zien. Zit toch best veel werk in...
@ Ad & Hennie: Het blijft inderdaad fijn om hier te zijn. We hebben alle tijd om alles te doen wat we willen doen. En voor jullie komt Parijs ook dichterbij, ook leuk om daarmee bezig te zijn!
@ Elske: Het eten was ook heerlijk! Echt een aanrader, mocht je in de buurt zijn ;)
De film is leuk en als we naar buiten lopen is het 19u00. We lopen nog even naar onze kamer en gaan vervolgens op pad. Monique wil graag de vulkanenshow bij Mirage zien en die wordt elk uur gedaan. We lopen rond 19u20 weg uit ons hotel en iets voor 20u00 zijn we bij het Mirage, dan hebben we er ongeveer 2,5 km opzitten. Helaas loopt niet iedereen even goed door naar onze mening, maar we zijn op tijd. Leuk om weer eens te zien, maar de fonteinen bij het Bellagio blijven toch favoriet. We lopen door naar Treasure Island, waar helaas geen show meer is. We wagen een gokje en drinken wat. Om vervolgens naar Harrah's te lopen. Hier lopen we doorheen en willen naar The Linq, een verbouwd casino. Het ziet er hier gelikt uit, we eten nog een hapje en van hieruit lopen we een steegje in wat er gezellig uitziet met wat bomen en lampjes. Je komt bij het reuzenrad uit, wat we even bekijken maar niet ingaan. We gaan door naar Cromwell, ook een verbouwd casino. Hier ruikt het erg chemisch naar alcohol, alsof alles continue met alcohol wordt schoon gehouden. We wagen een gokje en verliezen snel ons geld. We zien ook geen serveerster, dus lopen we door. Het Bellagio is de volgende stop.
Vol verwachting gaan we naar de tuin in het Bellagio, maar deze is nog lang niet klaar. Ook hier zoeken we een leuke machine uit om wat dollars in te gooien en hier zitten we ook wel een tijdje. Deze machine geeft af en toe nog wat punten, zodat we wat langer met ons geld kunnen spelen. We drinken een biertje en kijken om ons heen naar de mensen die Hyde, de nachtclub, in willen. Het blijft opvallen dat vrouwen er hier, als ze op stap gaan, er netjes gekleed en op (erg) hoge hakken bij lopen. Dat zie je bij ons toch een stuk minder, zeker die hakken niet. Het is inmiddels bijna 0u00, we besluiten de tram naar Monte Carlo te pakken. Dat scheelt ons weer wat km lopen. Natuurlijk moeten we bij Monte Carlo ook nog even een gokje wagen en we zien een machine die ons deze week al vaker geluk heeft gebracht, Jackpot Party. We besluiten hier wat geld in te stoppen. In vrij korte tijd maken we hier wat winst, de eerste winst van deze avond. We gaan nog even naar New York, om de gokavond af sluiten bij het MGM met een laatste cocktail. Rond 1u30 hebben we het wel weer gezien en gaan we richting onze kamer. We hopen morgen nog even bij het zwembad te kunnen hangen, maar de weersverwachting voor morgen is ook niet zo denderend. We zullen het gaan zien.
@ Theo & Ria: we hadden gehoopt dat de tuin vandaag al klaar zou zijn, maar we vragen ons af of we de nieuwe tuin nog in zijn geheel gaan zien. Zit toch best veel werk in...
@ Ad & Hennie: Het blijft inderdaad fijn om hier te zijn. We hebben alle tijd om alles te doen wat we willen doen. En voor jullie komt Parijs ook dichterbij, ook leuk om daarmee bezig te zijn!
@ Elske: Het eten was ook heerlijk! Echt een aanrader, mocht je in de buurt zijn ;)
dinsdag 15 september 2015
Michael Mina
14 september 2015 was het weer zover. We zijn in Las Vegas en willen wederom lekker gaan uit eten. Deze keer hebben we gekozen voor het restaurant van Michael Mina. Hij heeft verschillende restaurants over de hele wereld. We hebben een reservering voor 20:00 maar lopen wat aan de vroege kant binnen, namelijk rond 19:30. We zijn helaas te vroeg, dus we moeten nog een half uur wachten. Tja, wat te doen in Las Vegas als je in een casino bent en je moet wachten....! Je gaan nog even wat gokken en natuurlijk wat drinken. Iets voor 20:00 lopen we terug naar het restaurant en kunnen we wel aan tafel. Het is er ontzettend druk, en het ziet er hectisch uit. We krijgen een tafel weg van de airco, dus we zitten niet de avond in de kou.
Als we zitten komt meteen onze ober met de kaart. We geven aan met een glas champagne te willen beginnen. Dit hebben we op de punten van myVegas verdient. We geven aan het seasonal tasting menu te willen, waar we 1 gerecht willen wisselen vanuit het gewone tasting menu. Namelijk de Artisjok voor de Kreeft Pot Pie. Dit is geen probleem. Verder neemt Monique een wijn arrangement erbij en Jaap proeft wat mee, maar drinkt verder water.
We hebben de champagne helaas zonder amuses. En amuses hebben we in Las Vegas nog nooit gehad, dus dit was te verwachten, maar wel een minpuntje. We krijgen nog voordat de champagne op is ons voorgerecht. We zijn bang dat we op deze manier binnen anderhalf uur weer buiten staan en dat is ons wel wat gortig. Maar goed Monique krijgt nu een nieuw glas champagne (Veuve Cliequot yellow label). Dit hoort bij de eerste gang, namelijk Amerikaanse kaviaar. We krijgen ook snel het pannetje met kaviaar met asperge. Dit zit in een heerlijke room. De champagne smaakt er goed bij en Jaap drinkt het halve glas van Monique verder op bij het voorgerecht. Het is een heerlijk gerecht.
Heel snel nadat we het op hebben, komen ze met de wijn voor de volgende gerecht. Meteen geeft Jaap aan dat het allemaal wel langzamer mag. Voor de tweede gang is dit te laat, want de borden komen al onze kant op. Maar onze ober vraagt de chef of het een tikkeltje trager mag. Vanaf dit gerecht zit er een beter tempo in. Bij het gerecht zit een Spaanse Morgadio Albariño bij, wat er goed bij smaakt.
De tweede gang is een overheerlijke coquille met stukjes meloen, een crisp en umeboshi. Hier krijgen we eetstokjes bij want umeboshi is Japans. Ook deze gang smaakt voortreffelijk. Ze wachten net iets langer met het opruimen van de borden en ook de volgende wijn laat wat langer op zich wachten en het volgende gerecht neemt ook zijn tijd. Dus de boodschap kwam over en wij kunnen rustig eten.
De derde gang is een wilde konings-zalm met bamboe rijst en cocos-curry. Dit leek ons in eerste instantie niet bijzonder, maar smaakt ook bijzonder lekker. Monique krijgt hier een Riesling Kabinet bij uit Duitsland. Een lekkere wijn,
De vierde gang was de gewisselde gang, namelijk de kreeft pot pie. Dit is een heerlijke pot pie en vult door de roomsaus erg goed. Hier zit een Chardonnay uit Washington bij, wat een lekkere, vettige wijn is die goed bij de kreeft past.
De vijfde gang is lamslende met summer squash (een soort courgette), broccoli en meloen gremolata. Gremolata is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Het vlees is supermals en heerlijk van smaak. De broccoli was net niet top, misschien door het wokken. Wel goed beetgaar, maar de uiteinden zijn een beetje slapjes. En dat ziet er niet mooi uit. Maar goed, mierenneuken zouden sommige dit noemen. Monique krijgt hier een Qupé Syrah Cuvée uit Californië bij. Een lekkere wijn met een lekkere pit.
Tenslotte krijgen we ons nagerecht wat een lekkere aardbeien Crème Freche Panna Cotta is. Dit aangevuld met een lekker crips en romig koekje en een rootbeer met ijs. Rootbier is een Amerikaans drankje, dit kennen wij in Europa niet zo goed, en smaakt met ijs nog wel aardig. De wijn van Monique is Hongaarse Royal Tokaij Màd cuvée uit 2012. Dit smaakt lekker bij het nagerecht.
We zitten goed vol en slaan de koffie/thee over. We zijn ongeveer 3 uur binnen en hebben de tijd dus kunnen verdubbelen ten opzichte van de anderhalf uur tafelen die hier normaal voor een 6-gangen menu staat. We zien ruim een anderhalf uur na ons mensen binnenkomen en in sommige gevallen eerder vertrekken of al aan hun toetje beginnen. Het is ondertussen een stuk rustiger in het restaurant. Wij vinden dit een prettigere drukte. Ze lijken hier zoveel mogelijk tafels in de ruimte te willen zetten en de tafels het liefst 3 keer te verkopen op een avond.
Maar goed, we hebben rustig kunnen eten en we hebben genoten van het eten. Jammer is dat ze er hier geen amuses of pre-desserts bij serveren, maar dat zal wel te maken hebben met die tafel 3 keer willen verkopen op een avond.
De bediening is zeer correct en vriendelijk. Ze zijn alert, schenken water tijdig bij en vervangen je servet bij toilet bezoek. Er loopt aardig wat bediening rond, maar we hebben er geen last van. Twee kleine foutjes, namelijk het verkeerde bestek, dit merken ze tijdig op, en voor het gerecht komt, passen ze zit aan.
De wijnen van vanavond zaten in het standaard wijnarrangement. Er is natuurlijk voor iets meer ook nog een premium wijnarrangement mogelijk maar dat hebben we niet gekozen. De wijnen smaakten goed en vulde de gerechten goed aan. Het waren geen WOW-wijnen, maar wel lekker.
Het interieur is netjes tot sjiek. Jammer van de volgepakte ruimte.
Al met al weer een geslaagde avond, maar het mist hier en daar extra's en de verfijning.
Eten: 8
Wijnen: 8
Bediening: 8
Interieur: 8
Als we zitten komt meteen onze ober met de kaart. We geven aan met een glas champagne te willen beginnen. Dit hebben we op de punten van myVegas verdient. We geven aan het seasonal tasting menu te willen, waar we 1 gerecht willen wisselen vanuit het gewone tasting menu. Namelijk de Artisjok voor de Kreeft Pot Pie. Dit is geen probleem. Verder neemt Monique een wijn arrangement erbij en Jaap proeft wat mee, maar drinkt verder water.
We hebben de champagne helaas zonder amuses. En amuses hebben we in Las Vegas nog nooit gehad, dus dit was te verwachten, maar wel een minpuntje. We krijgen nog voordat de champagne op is ons voorgerecht. We zijn bang dat we op deze manier binnen anderhalf uur weer buiten staan en dat is ons wel wat gortig. Maar goed Monique krijgt nu een nieuw glas champagne (Veuve Cliequot yellow label). Dit hoort bij de eerste gang, namelijk Amerikaanse kaviaar. We krijgen ook snel het pannetje met kaviaar met asperge. Dit zit in een heerlijke room. De champagne smaakt er goed bij en Jaap drinkt het halve glas van Monique verder op bij het voorgerecht. Het is een heerlijk gerecht.
Heel snel nadat we het op hebben, komen ze met de wijn voor de volgende gerecht. Meteen geeft Jaap aan dat het allemaal wel langzamer mag. Voor de tweede gang is dit te laat, want de borden komen al onze kant op. Maar onze ober vraagt de chef of het een tikkeltje trager mag. Vanaf dit gerecht zit er een beter tempo in. Bij het gerecht zit een Spaanse Morgadio Albariño bij, wat er goed bij smaakt.
De tweede gang is een overheerlijke coquille met stukjes meloen, een crisp en umeboshi. Hier krijgen we eetstokjes bij want umeboshi is Japans. Ook deze gang smaakt voortreffelijk. Ze wachten net iets langer met het opruimen van de borden en ook de volgende wijn laat wat langer op zich wachten en het volgende gerecht neemt ook zijn tijd. Dus de boodschap kwam over en wij kunnen rustig eten.
De derde gang is een wilde konings-zalm met bamboe rijst en cocos-curry. Dit leek ons in eerste instantie niet bijzonder, maar smaakt ook bijzonder lekker. Monique krijgt hier een Riesling Kabinet bij uit Duitsland. Een lekkere wijn,
De vierde gang was de gewisselde gang, namelijk de kreeft pot pie. Dit is een heerlijke pot pie en vult door de roomsaus erg goed. Hier zit een Chardonnay uit Washington bij, wat een lekkere, vettige wijn is die goed bij de kreeft past.
De vijfde gang is lamslende met summer squash (een soort courgette), broccoli en meloen gremolata. Gremolata is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Het vlees is supermals en heerlijk van smaak. De broccoli was net niet top, misschien door het wokken. Wel goed beetgaar, maar de uiteinden zijn een beetje slapjes. En dat ziet er niet mooi uit. Maar goed, mierenneuken zouden sommige dit noemen. Monique krijgt hier een Qupé Syrah Cuvée uit Californië bij. Een lekkere wijn met een lekkere pit.
Tenslotte krijgen we ons nagerecht wat een lekkere aardbeien Crème Freche Panna Cotta is. Dit aangevuld met een lekker crips en romig koekje en een rootbeer met ijs. Rootbier is een Amerikaans drankje, dit kennen wij in Europa niet zo goed, en smaakt met ijs nog wel aardig. De wijn van Monique is Hongaarse Royal Tokaij Màd cuvée uit 2012. Dit smaakt lekker bij het nagerecht.
We zitten goed vol en slaan de koffie/thee over. We zijn ongeveer 3 uur binnen en hebben de tijd dus kunnen verdubbelen ten opzichte van de anderhalf uur tafelen die hier normaal voor een 6-gangen menu staat. We zien ruim een anderhalf uur na ons mensen binnenkomen en in sommige gevallen eerder vertrekken of al aan hun toetje beginnen. Het is ondertussen een stuk rustiger in het restaurant. Wij vinden dit een prettigere drukte. Ze lijken hier zoveel mogelijk tafels in de ruimte te willen zetten en de tafels het liefst 3 keer te verkopen op een avond.
Maar goed, we hebben rustig kunnen eten en we hebben genoten van het eten. Jammer is dat ze er hier geen amuses of pre-desserts bij serveren, maar dat zal wel te maken hebben met die tafel 3 keer willen verkopen op een avond.
De bediening is zeer correct en vriendelijk. Ze zijn alert, schenken water tijdig bij en vervangen je servet bij toilet bezoek. Er loopt aardig wat bediening rond, maar we hebben er geen last van. Twee kleine foutjes, namelijk het verkeerde bestek, dit merken ze tijdig op, en voor het gerecht komt, passen ze zit aan.
De wijnen van vanavond zaten in het standaard wijnarrangement. Er is natuurlijk voor iets meer ook nog een premium wijnarrangement mogelijk maar dat hebben we niet gekozen. De wijnen smaakten goed en vulde de gerechten goed aan. Het waren geen WOW-wijnen, maar wel lekker.
Het interieur is netjes tot sjiek. Jammer van de volgepakte ruimte.
Al met al weer een geslaagde avond, maar het mist hier en daar extra's en de verfijning.
Eten: 8
Wijnen: 8
Bediening: 8
Interieur: 8
Dag 11: Las Vegas
Zoals bijna elke ochtend, hebben we nu ook lekker uitgeslapen tot een uur of 11. Om rond 12u00 te gaan ontbijten bij ons dagelijkse buffet. Vandaag konden we geen gebakken eieren krijgen, maar ook nu was er weer keuze genoeg en hebben we een goed ontbijtje gehad. Verder willen we het vandaag rustig aan doen, aangezien we vanavond om 20u00 bij Michael Mina mogen eten. Om 13u00 gaan we naar het zwembad. Op het moment dat we naar buiten lopen, regent het dikke druppels. De eerste gedachte is om weer naar binnen te gaan, maar het is toch warm genoeg buiten, dus gaan we gewoon zwemmen. Eerst in het bubbelbad, later met een opblaasbare band door de lazy river met z’n tweeën. Dat dobbert lekker rond, zeker met een biertje erbij. Rond 16u30 gaan we terug naar de kamer, om eerst samen nog een Happy Meal te delen. Vooral Monique wil wel nog een kleinigheidje eten, aangezien we om 20u00 pas aan tafel gaan.
We relaxen nog een beetje, gaan beiden douchen en doffen ons op voor het etentje. We gaan mooi op tijd op pad, zodat we ruim op tijd bij het Bellagio zijn. Daar aangekomen zien we dat de tuin helemaal opgeruimd is, ze zijn bezig om een nieuwe te maken. Hoewel alles nu nog aardig kaal is, zal het vast weer een plaatje worden. Via MyVegas hebben we een coupon voor gratis champagne bij het restaurant, deze moeten we alleen nog even verzilveren. Dit gaat vrij snel. Het is inmiddels iets voor 19u00, dus we zijn nog steeds te vroeg. We besluiten bij Hyde een aperitiefje te drinken, met hoop op uitzicht op de fonteinen. Helaas lijken deze om 19u00 niets te doen, dus drinken we onze prosecco op en proberen vast om rond 19u30 een tafel te krijgen. Helaas lukt dit niet, dus dan wagen we nog maar een gokje.
Precies om 20u00 lopen we binnen. We krijgen een mooie tafel, met van een afstandje uitzicht op het zwembad. Gelukkig is het ook niet zo koud binnen. We beginnen met de champagne, kiezen ons menu uit en mogen zelfs nog 1 gang wijzigen met een gang uit het andere menu. Monique neemt er een wijnarrangement bij en Jaap mag natuurlijk alle wijntjes proeven. Na een minuut of 10 komt onze eerste gang, met daarbij een andere champagne. Het glas wat we nog hebben is nog niet half leeg. Jaap neemt het halve glas champagne van Monique erbij en zij begint aan het nieuwe glas. Het is jammer dat we geen amuse krijgen, maar het eerste gerecht smaak erg goed. We hebben het pas net op en een nieuw glas wijn wordt al weer ingeschonken. Op de vraag of het wat langzamer mag, wordt instemmend geantwoord, maar gang 2 komt er ook al meteen aan. De ober biedt zijn excuses aan en zal het vanaf dan langzamer aan doen. Hij geeft aan dat Amerikanen 6 gangen in 1,5 uur eten. Wij geven aan dat wij 6 gangen in 4 a 5 uur verorberen, dus als hij een middenweg kan vinden, wij erg blij zijn. En dat lukt. Vanaf dan gaat het langzamer. We blijven verrast worden met lekkere gerechten, maar hier zullen we nog een aparte pagina aan gaan weiden. We hebben in ieder geval erg goed gegeten, met een prima bediening en lekkere wijnen.
Rond 23u00 komen we van tafel af en besluiten nog wat te gaan gokken. Eerst moeten we natuurlijk wel nog even kijken bij de fonteinen van Bellagio. We beginnen bij Paris, maar daar hebben we weinig geluk. We besluiten om naar Planet Hollywood te lopen, maar ook hier zit het goktechnisch niet mee. Inmiddels is het 0u45 en besluiten we om terug te gaan naar het MGM. Daar aangekomen kunnen we de verleiding niet weerstaan nog een laatste gokje te wagen en hier vallen we met onze neus in de boter. We hebben nog wat Freeplays op het pasje van Monique staan (eigenlijk gratis gokken) en hier weten we toch wel het verlies van de avond om te buigen in winst. Altijd leuk om zo de avond af te sluiten.
@ Theo & Ria: Tiësto was inderdaad tof om mee te maken, ondanks dat het niet helemaal de muziek van Monique is. Jaap kan met die muziek wat meer. We zullen proberen wat zon jullie kant op te sturen, maar zoals jullie kunnen lezen hebben wij ook een paar druppels gehad ;).
@ Ad & Hennie: De vakantiesfeer zit er zeker nog goed in! We hebben het erg naar ons zin en in de liefde hebben we zeker veel geluk, maar vandaag ook in het gokken :).
We relaxen nog een beetje, gaan beiden douchen en doffen ons op voor het etentje. We gaan mooi op tijd op pad, zodat we ruim op tijd bij het Bellagio zijn. Daar aangekomen zien we dat de tuin helemaal opgeruimd is, ze zijn bezig om een nieuwe te maken. Hoewel alles nu nog aardig kaal is, zal het vast weer een plaatje worden. Via MyVegas hebben we een coupon voor gratis champagne bij het restaurant, deze moeten we alleen nog even verzilveren. Dit gaat vrij snel. Het is inmiddels iets voor 19u00, dus we zijn nog steeds te vroeg. We besluiten bij Hyde een aperitiefje te drinken, met hoop op uitzicht op de fonteinen. Helaas lijken deze om 19u00 niets te doen, dus drinken we onze prosecco op en proberen vast om rond 19u30 een tafel te krijgen. Helaas lukt dit niet, dus dan wagen we nog maar een gokje.
Precies om 20u00 lopen we binnen. We krijgen een mooie tafel, met van een afstandje uitzicht op het zwembad. Gelukkig is het ook niet zo koud binnen. We beginnen met de champagne, kiezen ons menu uit en mogen zelfs nog 1 gang wijzigen met een gang uit het andere menu. Monique neemt er een wijnarrangement bij en Jaap mag natuurlijk alle wijntjes proeven. Na een minuut of 10 komt onze eerste gang, met daarbij een andere champagne. Het glas wat we nog hebben is nog niet half leeg. Jaap neemt het halve glas champagne van Monique erbij en zij begint aan het nieuwe glas. Het is jammer dat we geen amuse krijgen, maar het eerste gerecht smaak erg goed. We hebben het pas net op en een nieuw glas wijn wordt al weer ingeschonken. Op de vraag of het wat langzamer mag, wordt instemmend geantwoord, maar gang 2 komt er ook al meteen aan. De ober biedt zijn excuses aan en zal het vanaf dan langzamer aan doen. Hij geeft aan dat Amerikanen 6 gangen in 1,5 uur eten. Wij geven aan dat wij 6 gangen in 4 a 5 uur verorberen, dus als hij een middenweg kan vinden, wij erg blij zijn. En dat lukt. Vanaf dan gaat het langzamer. We blijven verrast worden met lekkere gerechten, maar hier zullen we nog een aparte pagina aan gaan weiden. We hebben in ieder geval erg goed gegeten, met een prima bediening en lekkere wijnen.
Rond 23u00 komen we van tafel af en besluiten nog wat te gaan gokken. Eerst moeten we natuurlijk wel nog even kijken bij de fonteinen van Bellagio. We beginnen bij Paris, maar daar hebben we weinig geluk. We besluiten om naar Planet Hollywood te lopen, maar ook hier zit het goktechnisch niet mee. Inmiddels is het 0u45 en besluiten we om terug te gaan naar het MGM. Daar aangekomen kunnen we de verleiding niet weerstaan nog een laatste gokje te wagen en hier vallen we met onze neus in de boter. We hebben nog wat Freeplays op het pasje van Monique staan (eigenlijk gratis gokken) en hier weten we toch wel het verlies van de avond om te buigen in winst. Altijd leuk om zo de avond af te sluiten.
@ Theo & Ria: Tiësto was inderdaad tof om mee te maken, ondanks dat het niet helemaal de muziek van Monique is. Jaap kan met die muziek wat meer. We zullen proberen wat zon jullie kant op te sturen, maar zoals jullie kunnen lezen hebben wij ook een paar druppels gehad ;).
@ Ad & Hennie: De vakantiesfeer zit er zeker nog goed in! We hebben het erg naar ons zin en in de liefde hebben we zeker veel geluk, maar vandaag ook in het gokken :).
maandag 14 september 2015
Dag 10: Las Vegas
Vanochtend hebben we wederom uitgeslapen, wat erg fijn is. Aansluitend zijn we naar het buffet gegaan, waar het in de Vip rij drukker was dan de gewone rij. Maar door Jaap zijn Mlife pasje te tonen, konden we na betalen wel in de VIP rij aansluiten voor een tafel. Blijft tof dat we in deze zin ViP zijn. Na het ontbijt wat geld gepind, aangezien we in de casino’s niet kunnen pinnen. Maar gelukkig is er vlakbij een winkel met ATM waar we weer wat geld kunnen opnemen. In het hotel neemt Monique nog een koffie en gaan we terug naar onze kamer.
Vandaag treed Tiësto op in The Wet Republic, een van de normaal gesproken betaalde zwembaden, in het MGM. We kijken of we nog online kaartjes hiervoor kunnen kopen, die normaal 20 dollar voor een vrouw kosten en 30 dollar voor een man. Helaas lukt dit online niet meer. Jaap belt nog met een speciaal nummer, maar dan blijkt 70 dollar met z’n tweeën te kosten (30 voor vrouwen, 40 voor mannen). Dit vinden we toch wel prijzig om een beetje in een zwembad te hangen. Dus besluiten we om gewoon wat te gaan zwemmen, aangezien de zwembaden hier ook fijn zijn.
Als we bij het zwembad aankomen, kunnen we een vrijkaartje voor The Wet Republic krijgen, wat we natuurlijk meteen aannemen. Het enige nadeel is dat we geen ID-beijs mee hebben genomen, wat we eigenlijk wel nodig hebben. Gelukkig heeft Jaap een foto van ons paspoort op[ zijn telefoon en hopen we zo binnen te komen. Bij de check aangekomen geldt dit eigenlijk niet, maar mogen we toch binnen. Mits we cash geld hebben voor de drankjes. Dit hebben we, dus mogen we door. Na nog een controle op tas en spullen staan we binnen. We bestellen meteen voor de hoofdprijs (10 dolar excl. fooi en BTW) 2 biertjes, maar mogen het gelukkig op de kamer zetten (zonder een Id-bewijs te laten zien). Het ziet er al erg gezellig uit, mensen die in het zwembad aan het dansen zijn en natuurlijk op de kant. En dan zijn Dzeko en Torres nog maar aan het draaien en nog niet eens de hoofdact Tiësto. Er zijn hier alleen geen ligbedden om op te liggen, tenzij we daar de hoofdprijs voor willen betalen (wat we niet willen), dus moeten we onze tas en kleren in een plantenbak leggen. Om erna in het zwembad afkoeling te zoeken. Ondanks dat het vandaag bewolkt is, is het toch warm. We vermaken ons in het zwembad en blijven hier tot Tiësto komt draaien. Daarna gaan we iets hoger staan, wel nog met de voetjes in het water, maar hier kunnen we Tiësto beter zien en beter dansen. De sfeer is goed en er lopen over het algemeen vriendelijke mensen rond. Totdat een Duitser wat te vriendelijk richting Monique doet. Monique geeft aan hier niet van gediend te zijn en Jaap aansluitend ook nog. Als hij nog een keer terug komt, geeft Jaap nogmaals duidelijk aan dat hij weg moet gaan en Monique met rust moeten laten, wat hij doet. Ook om ons heen geven mensen aan dat ze deze gast vervelend vinden. Deze dronken kerel komt daarna met een andere gast bijna aan het vechten en zien we vervolgens niet meer terug. Deze kerel was duidelijk dronken, een van de weinig dronken vervelende mensen die we tegen zijn gekomen. We nuttigen nog wat biertjes en vinden het toch wel erg gaaf om hier bij te mogen zijn. Het heeft weinig meer met zwemmen te maken, maar meer met een feestje bouwen.
Rond 16u30 hebben we wel genoeg gefeest en gaan we nog even naar onze kamer om te relaxen en ons klaar te maken voor Ka. Ook hier hebben we erg veel zin in. Voor de vele filmpjes van het zwembad feestje moet ik iedereen doorverwijzen naar de telefoons van Monique en Jaap... Voor de zekerheid zetten we ze maar niet op Youtube en de blog...
Na een lekkere, warme douche, gaan we richting Ka. We zitten inderdaad op rij 1, bijna in het midden. We hebben dus fantastische plaatsen. Het wordt niet gewaardeerd als we een selfie proberen te maken, foto's maken is niet toegestaan. Hier proberen ze op een grappige manier aandacht aan te geven. Iets voor 19u00 begint het. Op de balustrade voor ons komen wat mensen op lopen. Ook zij maken nog even duidelijk dat foto's niet toegestaan zijn, door iemand uit het publiek te pakken die foto's maakt (en duidelijk bij de voorstelling hoort), door zijn camera over de balustrade te gooien en aansluitend zijn telefoon die afgaat en de beste man zelf. Ook dit is grappig gedaan, we zijn klaar voor de show. Dit is kort samengevat een energiek en acrobatisch spektakel. We hebben nog nooit zo'n productie meegemaakt. Alles ziet er gelikt en groots uit . De pakken zijn mooi en het is een feest om naar te kijken (voor beeldmateriaal verwijzen we graag naar Youtube, waar vast het één en ander opstaat over Ka in Las Vegas). Een podium van meer dan 100m2 dat kan bewegen en kan kantelen zodat het haaks komt te staan. Op de manier hebben ze 2 vloeren die tijdens de show om en om gebruikt kunnen worden. En dus ook naar voren en achteren kunnen bewegen. Ook het hele theater wordt gebruikt, er staan door het hele theater kolommen met wandel/klim gangen ertussen waar de acrobaten klimmen en rond wandelen. Ook vliegen de acrobaten soms boven het publiek. In juni 2013 is er trouwens een acrobate gevallen en die heeft het niet overleefd. Sinds dit jaar hebben ze de originele show weer, voorheen was de eind-scene waar het gebeurde aangepast. De 1,5 uur vliegen voorbij en voor we het weten, lopen we alweer naar buiten met een WOW gevoel.
Dan maar eerst een hapje eten. We lopen eigenlijk het eerste restaurant wat we tegenkomen binnen. Hoewel het eerste was Joel Robuchon (3* Michelin) en het tweede L'Atelier (1* Michelin), dus we liepen welgeteld het 3e restaurant binnen wat we tegen kwamen. Hier maar een biertje gedronken en samen een kleine pizza gedeeld, wat prima smaakte. Hierna toch nog maar wat gokjes gewaagd, eerst bij het MGM, later nog bij New York New York. Ook vandaag maken we het niet erg laat, rond een uur of 12 hebben we het wederom gezien en gaan lekker richting ons hotel. Morgen weer een dag van weinig doen en aan het zwembad liggen. Hoewel, ook op dagen dat we weinig doen en het hotel eigenlijk niet uitkomen, lopen we nog steeds zo'n 9 km (erg handig dat de Iphone van Jaap dit allemaal voor ons bij houdt) en dan hebben we het dansen bij Tiësto nog niet eens meegerekend.
@ Theo & Ria: jammer dat het reageren op de blog niet meer lukt. En Ka was super!! Maar dat hebben jullie al kunnen lezen.
@ Annie & Chris: Het eten was heerlijk! Nu zijn we ook wel van de sushi en rauwe vis, en deze was van goede kwaliteit! En nee, dit was nog niet een nieuw jurkje, maar dank voor het compliment! :)
Vandaag treed Tiësto op in The Wet Republic, een van de normaal gesproken betaalde zwembaden, in het MGM. We kijken of we nog online kaartjes hiervoor kunnen kopen, die normaal 20 dollar voor een vrouw kosten en 30 dollar voor een man. Helaas lukt dit online niet meer. Jaap belt nog met een speciaal nummer, maar dan blijkt 70 dollar met z’n tweeën te kosten (30 voor vrouwen, 40 voor mannen). Dit vinden we toch wel prijzig om een beetje in een zwembad te hangen. Dus besluiten we om gewoon wat te gaan zwemmen, aangezien de zwembaden hier ook fijn zijn.
Als we bij het zwembad aankomen, kunnen we een vrijkaartje voor The Wet Republic krijgen, wat we natuurlijk meteen aannemen. Het enige nadeel is dat we geen ID-beijs mee hebben genomen, wat we eigenlijk wel nodig hebben. Gelukkig heeft Jaap een foto van ons paspoort op[ zijn telefoon en hopen we zo binnen te komen. Bij de check aangekomen geldt dit eigenlijk niet, maar mogen we toch binnen. Mits we cash geld hebben voor de drankjes. Dit hebben we, dus mogen we door. Na nog een controle op tas en spullen staan we binnen. We bestellen meteen voor de hoofdprijs (10 dolar excl. fooi en BTW) 2 biertjes, maar mogen het gelukkig op de kamer zetten (zonder een Id-bewijs te laten zien). Het ziet er al erg gezellig uit, mensen die in het zwembad aan het dansen zijn en natuurlijk op de kant. En dan zijn Dzeko en Torres nog maar aan het draaien en nog niet eens de hoofdact Tiësto. Er zijn hier alleen geen ligbedden om op te liggen, tenzij we daar de hoofdprijs voor willen betalen (wat we niet willen), dus moeten we onze tas en kleren in een plantenbak leggen. Om erna in het zwembad afkoeling te zoeken. Ondanks dat het vandaag bewolkt is, is het toch warm. We vermaken ons in het zwembad en blijven hier tot Tiësto komt draaien. Daarna gaan we iets hoger staan, wel nog met de voetjes in het water, maar hier kunnen we Tiësto beter zien en beter dansen. De sfeer is goed en er lopen over het algemeen vriendelijke mensen rond. Totdat een Duitser wat te vriendelijk richting Monique doet. Monique geeft aan hier niet van gediend te zijn en Jaap aansluitend ook nog. Als hij nog een keer terug komt, geeft Jaap nogmaals duidelijk aan dat hij weg moet gaan en Monique met rust moeten laten, wat hij doet. Ook om ons heen geven mensen aan dat ze deze gast vervelend vinden. Deze dronken kerel komt daarna met een andere gast bijna aan het vechten en zien we vervolgens niet meer terug. Deze kerel was duidelijk dronken, een van de weinig dronken vervelende mensen die we tegen zijn gekomen. We nuttigen nog wat biertjes en vinden het toch wel erg gaaf om hier bij te mogen zijn. Het heeft weinig meer met zwemmen te maken, maar meer met een feestje bouwen.
Rond 16u30 hebben we wel genoeg gefeest en gaan we nog even naar onze kamer om te relaxen en ons klaar te maken voor Ka. Ook hier hebben we erg veel zin in. Voor de vele filmpjes van het zwembad feestje moet ik iedereen doorverwijzen naar de telefoons van Monique en Jaap... Voor de zekerheid zetten we ze maar niet op Youtube en de blog...
Na een lekkere, warme douche, gaan we richting Ka. We zitten inderdaad op rij 1, bijna in het midden. We hebben dus fantastische plaatsen. Het wordt niet gewaardeerd als we een selfie proberen te maken, foto's maken is niet toegestaan. Hier proberen ze op een grappige manier aandacht aan te geven. Iets voor 19u00 begint het. Op de balustrade voor ons komen wat mensen op lopen. Ook zij maken nog even duidelijk dat foto's niet toegestaan zijn, door iemand uit het publiek te pakken die foto's maakt (en duidelijk bij de voorstelling hoort), door zijn camera over de balustrade te gooien en aansluitend zijn telefoon die afgaat en de beste man zelf. Ook dit is grappig gedaan, we zijn klaar voor de show. Dit is kort samengevat een energiek en acrobatisch spektakel. We hebben nog nooit zo'n productie meegemaakt. Alles ziet er gelikt en groots uit . De pakken zijn mooi en het is een feest om naar te kijken (voor beeldmateriaal verwijzen we graag naar Youtube, waar vast het één en ander opstaat over Ka in Las Vegas). Een podium van meer dan 100m2 dat kan bewegen en kan kantelen zodat het haaks komt te staan. Op de manier hebben ze 2 vloeren die tijdens de show om en om gebruikt kunnen worden. En dus ook naar voren en achteren kunnen bewegen. Ook het hele theater wordt gebruikt, er staan door het hele theater kolommen met wandel/klim gangen ertussen waar de acrobaten klimmen en rond wandelen. Ook vliegen de acrobaten soms boven het publiek. In juni 2013 is er trouwens een acrobate gevallen en die heeft het niet overleefd. Sinds dit jaar hebben ze de originele show weer, voorheen was de eind-scene waar het gebeurde aangepast. De 1,5 uur vliegen voorbij en voor we het weten, lopen we alweer naar buiten met een WOW gevoel.
Dan maar eerst een hapje eten. We lopen eigenlijk het eerste restaurant wat we tegenkomen binnen. Hoewel het eerste was Joel Robuchon (3* Michelin) en het tweede L'Atelier (1* Michelin), dus we liepen welgeteld het 3e restaurant binnen wat we tegen kwamen. Hier maar een biertje gedronken en samen een kleine pizza gedeeld, wat prima smaakte. Hierna toch nog maar wat gokjes gewaagd, eerst bij het MGM, later nog bij New York New York. Ook vandaag maken we het niet erg laat, rond een uur of 12 hebben we het wederom gezien en gaan lekker richting ons hotel. Morgen weer een dag van weinig doen en aan het zwembad liggen. Hoewel, ook op dagen dat we weinig doen en het hotel eigenlijk niet uitkomen, lopen we nog steeds zo'n 9 km (erg handig dat de Iphone van Jaap dit allemaal voor ons bij houdt) en dan hebben we het dansen bij Tiësto nog niet eens meegerekend.
@ Theo & Ria: jammer dat het reageren op de blog niet meer lukt. En Ka was super!! Maar dat hebben jullie al kunnen lezen.
@ Annie & Chris: Het eten was heerlijk! Nu zijn we ook wel van de sushi en rauwe vis, en deze was van goede kwaliteit! En nee, dit was nog niet een nieuw jurkje, maar dank voor het compliment! :)