Zondag 10 maart zijn we gaan eten bij Bretelli in Weert als onderdeel van de restaurant-week. Vooraf hebben we verschillende geluiden gehoord over de tevredenheid. We waren hierdoor extra waakzaam (en daardoor makkelijker positief te verrassen).
We zijn netjes ontvangen en kregen een plaats midden in het restaurant naast de bar. Niks mis mee, we zaten in ieder geval wat verder van de deur, dus we hoopten daardoor van de kou niet veel mee te krijgen.
We begonnen met een aperitief van het huis, beetje mak van smaak. Het was een mousserende witte wijn, met een soort Mojito poeder. Daarbij kregen we een paar amuses waarvan een mousse zeker een bijzondere smaak had. Het waren gewone amuses om mee te beginnen.
De restaurant-week bestaat standaard uit een 3-gangen menu waarbij we de extra tussengang hebben gekozen. De eerste twee gangen waren witvis. De eerste zeer zacht van smaak en absoluut erg lekker. De tweede was goed klaargemaakt en wat vaster van structuur.
Het hoofdgerecht was ’n erg lekker stukje vlees en ook het nagerecht heeft goed gesmaakt.
Al met al hebben we er lekker gegeten en was het boven verwachting. De verwachting ’n beetje getemperd door ervaringen van anderen vooraf.
De bediening was netjes, correct en vriendelijk. Bijna altijd attent en tijdig met inschenken en bijvullen, zoals het hoort.
De inrichting was gezellig en warm.
De wijnen heb ik niet veel van gehad, maar de slokjes die ik heb kunnen proberen waren gemiddeld. Geen uitgesproken of complexe smaken, ze speelden op safe.
Samengevat was het er lekker eten in een fijne sfeer. Nergens echt in uitgeblonken, maar ook zeker nergens teleurgesteld.
Eten: 7
Wijn: 7
Bediening: 7
Inrichting: 7
Geen opmerkingen:
Een reactie posten