Vrijdag 16 februari was het de buurt aan Cordial om ons te verrassen met een heerlijke avond. We zitten samen met Theo en Ria in hotel De Weverij waar we een fijne kamer hebben. Aangezien het restaurant in hetzelfde pand zit, is het een korte wandeling van de kamer naar de lobby en later naar het restaurant.
We beginnen in de lobby met een glas Oss's bier en een lekker eerste hapje. Dit was de eerste amuse: Karamel, Koningskrab, Zwarte boon, soja en wakame.
We willen vervolgens de amuses verder nuttigen in het restaurant met een lekkere cocktail. Daar gaan we dan ook, nadat we ons bier op hebben, naartoe.
We krijgen hier een lekkere cocktail met de volgende heerlijke amuses.
- Buikspek, Kwarteleitje, Aardappel, Hazelnoot en Crostini.
- Tonijn, Grapefruit, Nori en Ponzu.
Beide amuses zijn voortreffelijk en een heerlijk begin van de avond. Ook de cocktail met o.a. gember en kaneel is goed van smaak.
We zijn nu opgewarmd en kijken uit naar de vijf gangen die we vanavond gaan nuttigen. We hebben een arrangement vanwege hun jubileum en daar zitten de 5-gangen in, 4 bijpassende wijnen (helaas geen dessert-wijn), tafelwater, koffie/thee en het aperitief (de cocktail) in.
De eerste gang is een heerlijke ossenhaas tartaar, oester, bonito en mierikswortel. Dit begin maakt ons erg nieuwsgierig naar de volgende gangen, want hier zijn we unaniem erg positief over. We krijgen hier een lekker witte wijn bij, die in combinatie met het gerecht het lekkerst is.
De tweede gang is kabeljauw met gerookte paling, zuurkool, pastinaak en beurre blanc.
De zuurkool heeft een mooie zure smaak die goed past bij de vis. Ook de noot zorgt voor wat extra bite, samen met een lekker stukje ui.
Ook deze ging beviel ons erg goed.
De derde gang was rode mul, een garnaal, couscous, mango, venkel, tandoori en schaaldierensaus. Ook dit was een heerlijke gang, ikzelf vond de couscous het minste hiervan, maar de mango met de rode mul en de saus waren een topper.
De vierde gang was in een avond met super lekker eten het minste gerecht, maar zeker niet verkeerd. Maar zelfs in dit geval moet er een minst-succesvolle gang zijn. Het was kalfsentrecote, kalfswang, aubergine (niet ons ding), sesam en miso jus. De wang was erg lekker en de rest was "gewoon" lekker waarbij we de aubergine het minste vonden (puree en pratch van aubergine). De erbij geserveerde wijn was goed, maar niet meer. Gewoon een lekker wijntje
De laatste gang was Mango, vanille ijs, lychee, roze peper, kokos en passievrucht sorbet. Dit was lekker. We kregen hier op aanvraag de dessert-wijn bij. Die smaakte overigens goed, maar jammer dat dat glas niet in het arrangement zit.
Hierna mochten we nog genieten van koffie/thee met lekkernijen. Nooit een straf om hiermee de avond af te sluiten. We hadden ondertussen voldoende gedronken en zagen geen noodzaak meer voor whisky of cognac.
De wijnen waren goed en lekker. Helaas heb ik geen wijnlijst meegekregen en is mijn geheugen een week na het eten niet meer voorzien van de wijnen.
De bediening was netjes, correct en tijdig met bijvullen van wijnen en water. Ze vergisten zich niet in het bruis versus plat water (verschillende glazen) en verder deden ze gewoon netjes hun werk.
De inrichting vonden we erg mooi. Een Japanse stijl met een soort afscheidingswondjes waardoor het interieur een speels karakter kreeg. Verder had je redelijk wat privacy en was de ruimte geen grote open ruimte, maar gezellige kleinere ruimtes. Gelukkig niet helemaal gesloten dus je kon wel nog wat zien van het restaurant en de mensen/tafels om je heen.
Kortom een avond heerlijk gegeten en absoluut een restaurant waar we nog wel een keer terug gaan komen.
Eten: 8
Wijn: 7,5
Bediening: 8
Inrichting: 9
maandag 26 februari 2018
donderdag 8 februari 2018
Het Koetshuis
Zaterdag 3 februari was het weer tijd voor een heerlijk etentje. We vieren de verjaardag van m’n moeder bij het Koetshuis in Bennekom. We komen hier rond 19:15 aan, en we krijgen een fijne tafel in een hoek met een mooi overzicht over de ruimte.
We zitten bij een radiator, die helaas niet aan staat waardoor het wat fris is. Er moet zelfs nog een reparateur komen om de ketel te repareren zodat de verwarming weer aan kan. Maar goed, het is wat fris, meer gelukkig niet koud.
We beginnen met bubbels voor de alcohol drinkers en een juice voor de bobs. Meteen komen er drie amuses. Een soort mousse met vis, een soort schuimpje met zalm en chorizo op een dun “koekje”. Het is zoals zo vaak een lekker begin van de avond.
Na deze amuse komt nog een andere amuse waar ik niet meer van weet wat het was. En als extra amuse was er optioneel (met bijbetaling) nog de mogelijkheid om een zelfgemaakte paté te nemen. Deze smaakte erg lekker. Op de paté lag een compote voor wat extra smaak.
Toen was het tijd voor de eerste gang. Dit wat eigenlijk heel saai “kip”. Het was een stuk Label Rouge Scharrelkip met dun zolderspek erbovenop. En nog een los stukje kip. Dit losse blokje was eigenlijk het lekkerst. De kip smaakte goed maar een niet vaak gekozen gerecht. Er lagen nog een paar stukjes bleekselderij bij en die was echt top van smaak. Gek hoe zo’n klein stukje groente zoveel smaak meegekregen heeft. Ook de sugarsnap was lekker knapperig, en de komkommer smaakte ook erg lekker. En de jelly van zolderspek zat er nog bij.
De volgende gang was een beetje overdreven voorzien van Parmezaanse kaas. Voor de liefhebber ideaal, maar voor mij wat overdreven. Ik heb dan ook de kaas aardig aan de kant geschoven en de eronder gelegen harder-tartaar was heerlijk. Verder zat er verrassend ijs van crème fraîche en bieslook bij. Dit in een heerlijk soubisesaus en bottarga.
Daarna als derde gang een stukje kabeljauw met krokante spiering, peterselie, aardappel en een saus van kappertjes en citroen. Goed van smaak, maar niet meer dan dat.
Vervolgens de vierde gang, die ik het minst vond van de avond. Dit was een vegetarische gang (wat op zich helemaal niet verkeerd is). Dit was gegrilde knolselderij (helaas niet rauw en knapperig) poffertjes van knolselderij, spinazie en amandelen.
De vijfde gang was een lekker stukje eend. De eend was rosé gebraden met zoete aardappel, abrikoos, bulger en aan saus van vijf-specerijen. Dit was een lekker zacht stukje vlees. Helaas hadden we niet opgelet en hadden we onze glazen witte wijn nog van de eerste paar gangen.
Na dit gerecht toch maar voor een fles rode wijn (een Côte du Rhone wijn).
De zesde gang was rund. Dit zag er heerlijk rosé uit en er vervolgens een saus overheen gegoten. Nadat ze de saus gegoten hadden vertelden ze dat het om een ‘Roquefort” saus ging. Dus ik en Monique gaven aan dat we dit toch echt niet lekker vonden. Dus voor ons moesten de borden weer terug om na een paar minuten een nieuw bord met een rode wijnsaus te krijgen. Als ze voor het overgieten van het vlees even hadden aangegeven wat voor saus het was, dan hadden we kunnen voorkomen dat het bord terug moest. Op ons menu kaartje stond trouwens niks vermeld van een dergelijke jus. Elske en Jeroen hebben echt gesmuld van deze jus, maar voor ons was dit niet weggelegd. Het vlees zag er lekker uit dan dat het was. Helaas was het veel minder mals dan het deed vermoeden dus dat was jammer. Naast rund zaten er nog bereidingen van aardappel en bieslook bij alsook merg en jus van sjalotjes.
Tot slot een tropisch nagerecht van mango, ananas en dragon.
Als echte einde hebben we nog een koffie/thee/whisky gedronken.
Deze avond heeft mij (laat ik voor mezelf spreken) het eten goed gesmaakt. Het heeft mij niet verrast of lyrisch gemaakt bij bepaalde gangen, maar het was heerlijk uit eten. Anderen zullen hier misschien anders over denken door het smullen van de Parmezaanse kaas en de Roquefort jus.
De avond was een topavond, gezellig met z’n zessen genoten. Aan het einde van de avond ging de verwarming alsnog aan en werd het wat warmer.
De bediening was correct, vriendelijk en behulpzaam. Niet opvallend, maar deed hun werk netjes. Water/wijn tijdig bijvullen en voldoende info bij de gerechten.
De wijnen waren 2 maal een huiswijn. De witte wijn was een combi van Chardonnay en Pinot of Viognier. De rode zoals aangegeven een Côte du Rhone. Beide waren goed van smaak en eigenlijk voor een huiswijn zeker niks op aan te merken.
De inrichting en ambiance was gezellig en zeker niet té sjiek.
Al met een heerlijke avond gehad, gezellig maar helaas geen wow gerechten en super-verrassingen.
Eten: 7
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8