maandag 28 juni 2010

Dag 2: Los Angeles

Na een lange eerste dag was het de jet-lag die ons beide om 4:00 in de ochtend wist te wekken. Uiteraard waren we niet van plan hier aan toe te geven dus we hebben stug geprobeerd door te slapen. Gelukkig is dat gelukt en zijn we uiteindelijk om 8:00 opgestaan.

Klaar voor de eerste dag Los Angeles gingen we op pad. Eerst op zoek naar wat huishoudelijke artikelen, en daarna de stad in. Het weer leek een beetje tegen te gaan vallen, dus zijn we niet meteen naar het strand gereden. We zijn op zoek gegaan naar Rodeo Drive (de PC Hooftstraat van Amerika) die we niet meteen konden vinden. Na het intikken van een plastisch chirurg op de TomTom kwamen we uiteindelijk op Rodeo Drive aan.

Daar de auto geparkeerd (gratis zelfs) en op 2 minuten lopen liepen we tussen de dure winkels. Maar eerst moest er nog gegeten worden, dus we hebben lekker op een terras een hapje gegeten. Nog even wat kleren gekocht en daarna naar Beverly Hills. Rodeo Drive ligt tegen Beverly Hills aan, dus dat was weinig zoeken deze keer. Mooie grote huizen en auto’s in overvloed. De huizen liggen zoals de naam als zegt in de heuvels met in sommige gevallen een prachtig uitzicht op de stad. Er stonden bijzonder veel huizen te koop en er waren bijzonder veel open huizen, dus als we hadden gewild hadden we nog ergens naar binnen gekund. Dit toch maar niet gedaan. We zijn verder de heuvels in gereden over Mullholland drive en terug via Bel Air, de andere veel te dure woonwijk. Dat was meteen het einde van onze ochtend en het was tijd voor het strand.

Niet om te gaan liggen zonnen, maar om een stukje te wandelen en natuurlijk mensen kijken. We hebben de auto bij Venice Beach geparkeerd en zijn over het strand naar Santa Monica gelopen.



De Santa Monica Pier bezocht en langs de boulevard terug naar Venice. Dus onze eerste wandel-kilometers hebben we in de benen zitten. De terugweg over de boulevard was leuk om te zien. Veel bedrijvigheid in Venice. Ontzettend veel kraampjes, winkeltjes en stalletjes waar vanalles verkocht wordt. Daarnaast het vertier op straat waar iedereen zijn kunsten laat zien. Nog even het einde van een basketbalwedstrijd gezien en toen langs Muscle Beach maar het was blijkbaar al te laat voor de spierbundels om nog te trainen. Het wandelen en slenteren was in de benen gaan zitten dus zijn we terug gegaan naar het hotel waar we de dag af hebben gesloten in het bubbelbad. Zometeen nog een hapje eten en dan gaan genieten van de welverdiende (vinden we zelf) nachtrust. Zodat we (ik) morgen misschien de wedstrijd Nederland – Slowakije kan zien.

Groetjes,
Jaap en Monique

Nu een foto van onze auto:

1 opmerking:

  1. Lieve Jaap en Monique,

    Enkel ruim twee dagen van huis en al zoveel verhalen. Jeroen en ik hebben het met veel plezier gelezen. Dus blijf vooral schrijven. By the way, in hoeverre is het plaatje van de auto representatief voor de auto die jullie daadwerkelijk huren?? Aangezien ik een auto- en verzekeringsexpert als vriend heb, zijn wij erg nieuwsgierig.

    Heel veel groeten vanaf het balkon in Wageningen.
    Liefs,
    Elske en Jeroen

    P.s. ik heb de poule gewonnen, want ik had 2-1 voorspeld voor Nederland. Nu heb ik een avondje bioscoop verdiend. Yeah!

    BeantwoordenVerwijderen