donderdag 11 juni 2020

Wollerich

Donderdag 11 juni zijn we gaan eten bij Wollerich. Ons eerste restaurant bezoek sinds the Corona lockdown opgeheven is. Er zijn deze avond niet heel veel andere gasten, dus we zitten in een kleinere ruimte. 

We zijn mooi op tijd en beginnen met een aperitief en de amuses. Het zijn 3 rondes van amuses, en dat is meer dan we normaal bij ze gewend zijn. Dus dit is een positieve verassing. We kiezen voor het 5-gangenmenu en na de amuses gaan we voor de eerste gang. We hadden de hoop dat we kreeft zouden krijgen, maar helaas hadden ze geen kreeft. 

Dus we beginnen met krab. We kregen een krab-salade met kingcrab, gerookte forel, komkommer, mierikswortel en een vinaigrette van appel. Wederom een goed begin en na een aantal maanden niet meer op dit niveau gegeten te hebben is het toch weer erg aangenaam.

De tweede gang is een mul met antiboise van tomaat, venkel, zeekraal en artisjok. Ook dit gerecht smaakt ons goed en we zijn content met de keuze om niet gekozen te hebben voor de McDonalds. De vis is heerlijk zacht en de tomaten antiboise smaakt goed in combinatie met de vis.

De derde gang een zeer aparte dry-aged beet. Dit is een biet die ze gedroogd en gerookt hebben. Daardoor heeft ie een zeer speciale smaak en ziet het eruit als een mooie biefstuk. De smaak erg bijzonder, en als je niet nadenkt tijdens het eten zou je nog wel eens kunnen denken dat je vlees eet omdat het eruit ziet als een mooi rood gebakken stukje vlees. Bij de biet zat roomkaas, hazelnoot en blauwe bes. Een zeer apart en onverwacht gerecht.

De vierde gang is een reezadel met gepofte wilde rijst, doperwt en een saus van pipalli. Het stukje vlees van Jaap was goed mals van Monique helaas iets minder. Maar het was mooi van smaak.

Tenslotte het nagerecht. Dit is rabarber met framboos en aardbei, witte chocolade en yoghurt dragon ijs. Ook dit is wederom een lekker gerecht en hiermee sluiten we de 5-gangen af.

Monique neemt nog een kopje koffie met friandises en dan zit het erop voor deze keer. Gelukkig gaan we in juli terug voor onze verjaardag, als we tenminste met meerdere personen mogen gaan eten in deze smart lockdown.

Wat betreft de wijnen hebben we 1 fles wit gekozen en vervolgens een glas rood. De rode wijn was een verassend lekkere Grandtrio Rosso Salento. Een zeer betaalbare wijn. De witte wijn was lekker, maar eigenlijk was 1 glas voldoende, omdat de verassing een beetje tegen ging werken bij meerdere glazen. Helaas weet ik niet meer welke wijn we gekozen hadden.

De bediening had het rustig maar was zeer attent. Vanwege Corona konden ze bestek niet voor ons neerleggen maar moesten ze het op een schaaltje aan de rand van de tafel plaatsen, de stoelen aanschuiven mocht niet, opvouwen van servetten na toilet bezoek mocht niet meer, dus ze moesten toch wel rekening houden met wat beperkingen. Verder waren ze zeer vriendelijk en hebben we nog even gesproken over de menu mogelijkheden voor ons verjaardag bezoek.

Wat betreft de ruimte, deze is zeker niet verkeerd. Deze kleine ruimte doet iets vriendelijker en warmer aan dan de normale restaurant ruimte.

Eten: 8
Wijn: 7,5
Bediening: 8
Inrichting: 8










Geen opmerkingen:

Een reactie posten