dinsdag 28 mei 2024

Dag 11: Amarillo - Tucumcari

Vanochtend hebben we niet veel behoefte om vroeg op te staan. Na een matig ontbijt stappen we de auto weer in. Eerst weer even opladen en dan gaan we naar Palo Duro State Park. Dit is de Grand Canyon van Texas. Er is ons gisteren aangeraden om niet midden op de dag lange wandelingen te maken, maar dat zijn we toch niet van plan, want we mogen nog naar Tucumcari in New Mexico rijden. Het is een mooi park, met een grote canyon. We lopen een klein stukje en verder rijden we het rondje van 26 kilometer.






We rijden door Amarillo en stoppen om een hapje te eten in een leuk uitziend tentje in een gezellige straat. We delen een wrap en die smaakt ons wederom erg goed. We vervolgen onze weg en komen weer wat mooie Murals tegen onderweg naar het RV Cadillac Park. 






Hier stoppen we en maken we wat foto's, voor we verder rijden naar de Cadillac Ranch, waar een stuk of 10 Cadillacs half rechtop staan en die mag je beschilderen als je een verfbus bij je hebt. Dat hebben we niet, maar het is wel leuk om te zien. Het waait hier wel behoorlijk.



We rijden door naar Vega, waar een gerestaureerd tankstation is. En hier is de Midpoint van Route 66. Als je de route van Chicago naar Los Angeles rijdt, dan is dit precies het midden van de route. We zien donkere wolken aankomen en het begint in de verte te bliksemen en donderen. We besluiten om snel verder te rijden en hopelijk de storm voor te blijven. Helaas lukt dat niet, als we bij Adrian rijden, begint het zo hard te regenen en hagelen, dat we ervoor kiezen om van de snelweg af te gaan en onder de snelweg te gaan schuilen. Er vallen hagelstenen ter grootte van kleine pingpongballen en ook het onweer gaat hard. We zien mooie lichtflitsen, maar horen ook harde donder. We proberen het op film te krijgen, maar dat is niet te doen. We krijgen ook weer een waarschuwing met kans op hagelstenen van bijna 8 centimeter en ernstige onweer. We schuilen ongeveer een half uur, met andere mensen die ook in hun auto aan het schuilen zijn en dan zien we het wat lichter worden de kant waar wij op willen. We besluiten om weer verder te rijden. Onderweg zien we wel nog bliksemflitsen en we krijgen nog wat hagel over ons heen, maar na een minuut of 10 klaart het op en wordt de temperatuur ook weer 30 graden. We rijden dan ook New Mexico in, waar we weer een uur terug krijgen.





We rijden nog door San Jon, waar een oud route 66 straatje is, waar bijna alles vergane glorie en vervallen is. Maf om zo doorheen te rijden. In Tucumcari stoppen we nog even om te laden en rond 17u30 zijn we bij ons motel. Deze ziet er grappig uit en heeft ernaast een restaurant liggen. We checken in en zetten onz spullen op de kamer. We lopen naar het restaurant waar we lekker hebben gegeten en een biertje hebben gedronken, maar waar het niet echt gezellig zit om nog een biertje te drinken. Dus gaan we naar onze kamer, om daar te bloggen en nog een biertje te drinken. Als het weer meevalt, willen we vanavond als het donker is nog een rondje lopen om te kijken of we nog mooie neon-borden zien, maar het begint hier nu ook weer harder te waaien, dus we gaan even kijken wat het weer doet.




Als we rond 20u45 naar buiten gaan, is het droog en bijna donker. We zien nog steeds veel bliksem, maar dan vooral in de wolken. Het is ook behoorlijk afgekoeld en nog een graad of 21, terwijl toen we hier kwamen het 37 graden. Maar we zien nog een aantal mooi verlichte motels en houden het dan voor gezien voor vandaag. We drinken nog een biertje op onze kamer en gaan nog bekijken waar we morgen weer willen stoppen.




@T&R: Dikke knuffel terug en fijn dat jullie mee blijven genieten

@C&A: Fijn dat jullie weer bij zijn met onze reis :). Dikke knuffel terug


Geen opmerkingen:

Een reactie posten