donderdag 3 november 2016

La Colombe

Vanavond is La Colombe het restaurant waar we gaan eten. Deze staat steevast in de top lijstjes in de wereld dus die konden we niet voorbij laten gaan.

We hebben om 20:00 gereserveerd e komen ruim te vroeg aan. We krijgen uiteraard onze tafel, helaas naast het hoofdgedeelte. Hierdoor zitten we een beetje buiten in een bij gedeelte. We krijgen meteen onze flessen water en de wijnlijst. We hadden al op internet gekeken wat we zouden kunnen verwachten van het menu. We dachten dat het niet absurd veel gangen zou worden omdat bij een aantal gangen gekozen zou moeten worden.

Vrij snel wordt duidelijk dat het meest uitgebreide menu bij alle keuze gerechten voor beide keuzes zou gaan. Dat wil zeggen dat we 13 gangen (incl amuses, pre-dessert, spoom) zouden krijgen. Onze ober maakt meteen duidelijk dat het om kleine porties zou gaan, dus dat dit absoluut geen probleem zou moeten zijn.

We kiezen voor deze 13 gangen zonder wijn arrangement. We kiezen zelf wel een paar flessen wijn uit.

De krijgen de eerste amuse, brood met een speciale boter. Dit smaakt lekker, maar is niet meteen een speciaal iets. Dan komt de tweede amuse, dus is een overheerlijk "iets". Geen idee wat het is, en wat er allemaal in zit want het is een smaak sensatie met vele ingrediënten.

Daarna krijgen we tonijn, nog in een blik, dit is ook om van te smullen. Werkelijk waar subliem.

Vervolgens komt de oester. Ook dit is waanzinnig lekker.
(West coast oyster, caviar, kalamansi, apple and soy)

Daarna bief in een klein kommetje, ook dit smaakt geweldig.
(Bavette steak, chipotle, anchovy, bone marrow, chimichurri)

Vervolgens de zalm die ook weer voortreffelijk is. Ze hebben absoluut een geweldige opbouwende smaaksensatie ons voorgeschoteld tot dusver.
(Cured Norwegian salmon, king crab, blood orange, melon and wood sorrel).

Vervolgens krijgen we drie bereidingen van kwartel en een coquille. Ook dit is weer super. We blijven elkaar maar zeggen hoe geweldig dit is, en hoe we genieten van deze gerechten.
(Miso seared scallop, quail, parsnip, braaied corn, bok choi and teriyaki)

Als spoom krijgen we een appelijsje gemaakt met stikstof. Leuk tussendoortje.

Daarna komt de vis met gefrituurde mossel.
(Linefish, squid, mussel, chorizo, coriander and soubise)

Om vervolges bij het hoofdgerecht aan te komen wat een heerlijk stukje lam was.
(Lamb loin, tongue, sweetbreads, asparagus, pea, kohlrabi, smoked garlic veloute)

Dan is het tijd voor het pre-dessert, wat voor de niet-kaasliefhebber gemaakt is. Ria krijgt een kaasplankje.

En tenslotte het dessert wat een chocolade sensatie is.
(azelia cremeux, Jerusalem artichoke, grapefruit and hazelnut).

En dan zit de avond erop, we krijgen wel nog friandises, maar die passen er eigenlijk niet meer bij.

We hebben werkelijk een geweldige avond gehad, en steggelen een beetje of dit drie sterren zou moeten krijgen of hele dikke 3 sterren. Dus om ons bescheiden op te stellen, geven we het dikke 2 sterren.

De bediening was zeer attent, we kregen snel bijgeschonken, ze maakte geen fouten met het water (bruis/plat) en de uitleg was goed. Vriendelijke bediening maar verder niet opvallend hartelijk, gewoon vriendelijk en zeer attent.

De wijnen, 2 door de sommelier aangeraden waren beide erg lekker. En de prijs ervan was zeer schappelijk, dus we waren erg tevreden met de wijnkeus. Zo zeer zelfs dat we 2 keer dezelfde rode wijn (chiraz uit 2013).

De inrichting was mooi, de ligging van het restaurant was SUPER. Wederom in de rijke buurt van Kaapstad. Een erg lange oprijlaan waar we tussen de druivenstruiken naar het restaurant rijden. Helaas is het gebouw zelf en ook het zaaltje waar we zitten niet heel bijzonder. Dus we denken dat er meer uit te halen was.

Maar we kunnen heel duidelijk aangeven dat we dit restaurant wel in de top kunnen zetten van de restaurants waar we tot nu toe geweest zijn. In het rijtje, Librije, Oud Sluis, Corton en Aquavit.

Eten: 9
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 7

1 opmerking: