vrijdag 31 mei 2024

Dag 14: Santa Fe - Durango

Vandaag vertrekken we iets later dan gedacht, maar rond 10u15 zitten we in de auto. We waren van plan om vandaag rechtstreeks naar Durango te rijden, zonder extra tussenstops. Maar als we in Albuquerque zijn om de auto daar nog een keer helemaal vol te laden, bedenken we dat we eigenlijk toch nog wel wat van Route 66 willen zien vandaag. Ook omdat Durango eigenlijk niet bij Route 66 hoort, maar we hier een erg mooi onderkomen hebben bij het water en lekker rustig. Hopelijk valt dat niet tegen. We zien bij het 


We rijden nog een stukje door Albuquerque en Jaap geeft goed aan welke wegen Monique moet pakken. We stoppen bij een diner, die er weer erg Amerikaans uitziet. We drinken hier wat frisdrank en delen een sandwich met gehaktbrood. Wat opvalt hier, is dat als je een frisdrank bestelt, je eigenlijk altijd meteen een halve liter krijgt (met veel ijs erin, tenzij je zonder ijs vraagt). En bijna altijd vragen ze je of je nog een keer drinken erbij wilt, hier betaal je niets extra's voor. Je kunt ook een drankje meekrijgen voor onderweg. We zitten in deze diner aan de bar en kijken vol verbazing hoe er een Bananasplit gemaakt wordt. Er zit banaan onderin de coupe, er gaan in totaal 9 (!) bollen ijs op, er zit op elke smaak ijs nog een siroop achtig iets, het geheel wordt afgetopt met helemaal slagroom er omheen en dan gaan er nog nootjes, gekleurde hagelslag, chocoladesaus en karamelsaus overheen. Hier kun je makkelijk met 8 mensen van eten denken wij. 

laadstation ook nog een Tesla Cybertruck, deze mogen in Europa niet rijden en zien er erg futuristisch uit.




Na deze verwondering vervolgen we onze weg door Downtown Albuquerque en aansluitend gaan we door andere dorpjes in New Mexico. We zien een diner van de serie Breaking Bad, waar we wel even een foto maken, maar niet stoppen en we zien onderweg nog een oude brug. Onderweg is loopt de temperatuur op naar 31 graden en de zon schijnt goed.




Onderweg verandert het landschap continue van rode rotsen, naar gele rotsen, naar meer groen en minder groen. We kunnen erg ver kijken en het is een mooie omgeving, maar ook wel een beetje saai om in te moeten rijden. Maar we rijden weinig snelweg en het is erg rustig onderweg. Toch loopt de tijd steeds meer op voordat we in Durango zijn. We laden de auto voor Durango nog een keer helemaal op, omdat we in Durango geen snellader denken te hebben. We laten onze hosts van de B&B weten dat we hopen tussen 19u30 en 20u30 daar te zijn en dat is prima. 






We rijden door Durango heen, onze B&B ligt iets buiten Durango, en het stadje ziet er erg vriendelijk uit. We besluiten om hier nog even te stoppen en een hapje te eten. Het duurt even voor we een parkeerplek zien, maar uiteindelijk vinden we er 1. We lopen een beetje door het stadje heen en zien na een tijdje een leuk tentje, waar ze Belgische mosselen op het menu hebben staan. Deze bestellen we, samen met een soort krabkoekjes (maar dan van kreeft gemaak). Beide gerechten zijn voorgerechten, maar ze smaken allebei erg goed. Als we klaar zijn met eten, vervolgen we het laatste stukje van onze weg. En precies om 20u30 komen we aan bij onze B&B. Hier worden we begroet door een vriendelijke hond op de parkeerplaats. Als we naar binnen lopen, worden we vriendelijk onthaald door Walter (van origine een Oostenrijker) en Jodi. Ze leggen ons uit waar we wat kunnen vinden en laten ons onze kamer zien. We hebben een skylight, waardoor we vannacht de sterren zouden moeten kunnen zien. Het ziet er erg mooi en knus uit, buiten is een jacuzzi waar we altijd gebruik van mogen maken en een dek, waarop we vogels zoals kolibries kunnen zien. De eerste hebben we al meteen gespot. We halen onze spullen uit de auto, drinken een biertje en spelen een spelletje en gaan daarna naar onze kamer om lekker op bed te gaan liggen en te bloggen.




Morgen gaan we hopelijk wat foto's van B&B bloggen, maar die moeten we nog maken. En internet is niet heel snel hier, dus het kan ook zijn dat die foto's zondag of maandag pas zullen volgen.

@T&R: die stralende gezichten proberen we ook wel elke dag op de foto te zetten, maar dat is niet zo moeilijk. Dikke knuffel terug :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten