vrijdag 9 juli 2010

Dag 13: Zion National Park – Las Vegas

Vanochtend zijn we niet al te vroeg opgestaan, we werden rond 7u45 wakker van het licht in de kamer. We hebben een goede nachtrust gehad en hebben eerst lekker gedoucht en ontbeten. Het restaurant had een goed buffet, met vers fruit, yoghurt, gebakken ei en zelf gebakken muffins. Een verse jus d’orandge erbij maakte het compleet. Daarna de spullen gepakt, uitgecheckt en bij het hotel nog boven naar het doolhof gelopen, om wederom van een fantastisch uitzicht te genieten.



Daarna zijn we naar Zion gereden, waar gelukkig nog voldoende parkeerplaatsen waren. We wisten nog steeds niet waar we heen zouden wandelen. Angels Landing leek ons beiden erg mooi, maar deze route heeft een hoogteverschil van 450 meter en een stuk echt klauterwerk op een smal weggetje. Aangezien we beiden wat last hadden van voeten c.q. benen, leek ons dit niet zo’n heel goed idee. Ook zou deze wandeling 4 uur duren en we wilden eigenlijk nog een uur of 2 wandelen. Vandaar dat we gekozen hebben voor Watchman Trail, een wandeling van ongeveer 2 uur, met ruim 100 meter hoogteverschil.

Het begin van de wandeling verliep nog wat stroef, zeker voor Monique. Zij had redelijk last van spierpijn, maar liep er aardig snel doorheen. Wat een mooie wandeling en wat een uitzicht. Wederom super om zo’n wandeling te mogen maken. Bovenaan werd het pad een stuk smaller en minder begaanbaar. Monique had er weinig vertrouwen in, Jaap nog wel. Dat vertrouwen werd bij hem ook na een tijdje wat minder, dus zijn we maar omgedraaid en hebben de wandeling terug gemaakt. Het was een heerlijke 2 uur lopen, alleen in het begin vrij warm en zonder schaduw. Gelukkig voor ons verdween de zon achter een wolk en konden we makkelijker doorlopen.






Dit was ons afscheid van Zion, nu door naar Las Vegas. Het zou zo’n 2,5 uur rijden zijn. Onderweg hebben we wat gegeten en onze drankvoorraad aangevuld voor in de koelbox. (Blijft de beste investering van deze vakantie geweest, want overal zijn ijsklontjes te verkrijgen). Daarna verder gereden. Het eerste stuk was tussen de rotsen door, daarna werd het uitzicht varierend beige met wat groen. Wederom erg mooi en wederom erg anders. Het blijft wel raar om een snelweg voor meer dan 200 km te moeten volgen en onderweg weinig tegen te komen en mooie vergezichten te hebben.

En dan ga je een heuvel over en zie je in de verte alle gebouwen van Las Vegas opdoemen. Vanuit het niets lijkt het wel.



Na nog eens 15 minuten gereden te hebben, kwamen we dan toch eindelijk bij het gedeelte waar we moesten zijn. Het laatste stuk was het wel een stuk drukker met auto’s en was het goed opletten. Maar daar doemde het MGM op, waar we de komende dagen zullen verblijven. Het inchecken duurde even, maar we hebben een kamer op de 14e verdieping. De gangen hier zijn erg lang, wij hebben kamer 440, maar het loopt door tot 558. Ook zijn er 4 gangen met kamers, en is het 29 verdiepingen hoog. Dus een mega hotel. Even de kamer bekeken, die er prima uitziet en een grote badkamer heeft (voor hotelbegrippen).

Daarna een rondje casino/ hotel gedaan. Het is hier echt mega groot en bijna niet te overzien. Onderweg de leeuwen gezien, die mooi in een glazen kooi liggen en geëntertaind worden door verzorgers. Het zwembad is ook erg groot, zijn we nog niet in geweest wel rondgelopen. Het rondje verder afgemaakt, onze auto voor het hotel gezet en iemand met onze koffers laten lopen. Daarna wel weer zelf de auto geparkeerd, zodat we weten waar deze staat.

Tegen 19u30 zijn we de strip op gelopen. Het was toen nog licht hier. Alles ziet er wel erg indrukwekkend uit. Er is bijvoorbeeld een winkel van M&M’s (iets voor jou Silvie?) die 4 verdiepingen hoog is. Er is 1 hele wand vol met allerlei kleuren M&M’s. Zelfs kleuren die we in Nederland helemaal niet kennen, zoals bijv. Lila. Een rare gewaarwording. We zijn daarna doorgelopen naar het Bellagio waar we een Mojito hebben gedronken op het goede leven. Toen we daaruit kwamen, was het donker en begon net de fonteinshow voor het Bellagio. Op de muziek van Andrea Bocelli, het nummer Time to say goodbye, werd een grote watershow gehouden. Was super om te zien, zeker omdat met de waterstralen licht meegeschenen werd. Zie onderstaande foto’s.






Daarna verder doorgelopen en na lang zoeken iets gevonden waar we een klein hapje konden eten. Na het eten wilden we er toch aan geloven, we hebben zitten gokken! Wel bij de 1 cent fruitautomaten, maar toch. We hebben over de hele avond een dollar of 10 verloren. Aan de andere kant wil het Casiona je graag door laten gokken en krijg je drank aangeboden. We hebben dus samen een paar biertjes gedronken en lekker gegokt. Monique had iets meer geluk dan Jaap, maar morgen zijn de rollen misschien omgekeerd. Uiteindelijk toch nog redelijk laat geworden (het is nu 2u00 ’s nachts hier), maar morgen kunnen we lekker uitslapen. En we hebben toch internet hier, dus kunnen we lekker blijven bloggen.






Liefs, Jaap en Monique
@ Ad en Hennie: Fijn dat de temperaturen nog een beetje te hebben zijn. Is het ABC in elkaar zetten een beetje gelukt? Zal vast wel goed gekomen zijn onder het genot van een glaasje wijn. Fijne dag!

@ Silvie: We amuseren ons inderdaad erg goed. De tijd vliegt hier voorbij, zeker met alle indrukken die we hier opdoen. Ook Las Vegas is super, maar wel weer erg anders dan een park. En als je een paar dagen niet leest, heb je inderdaad redelijk wat bij te lezen. Maar met de plaatjes erbij, is dat volgens ons wel goed te doen.

2 opmerkingen:

  1. pst ik heb bij dag 12 nog een reactie geplaats had dat uiteraard bij vandaag willen doen.
    Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een geweldige foto's hebben jullie weer gemaakt! Prachtig!
    Hier gaat het goed, heb het druk met m'n mannetjes, en kom er dus niet altijd aan toe om de computer weer aan te zetten. Erg hé?
    Om op je vraag terug te komen, teun had wel haren bij zijn geboorte (zag ik op de foto's; was ik alweer vergeten) maar werd snel kaal. Joost heeft meer haren en is (nog niet????) kaal.
    Hier is nu de vakantie ook begonnen, dus de enige die hier nog naar school ging heeft nu ook vrij. Dag dag alle ritme en structuur. Het wordt tijd dat je weer terug komt; dan weten we tenminste wanneer het dinsdag is :)
    Heel veel plezier nog, dikke kus ons allen.

    BeantwoordenVerwijderen