donderdag 7 november 2019

Dag 7: Oribi Gorge - Umngazi River

Helaas is de laatste ochtend in Oribi Gorge alweer aangebroken. Als we naar buiten kijken, is het grijs en bewolkt. Dus wat ons betreft een prima dag om door te gaan. We moeten nog een deel blog van gisteren schrijven en natuurlijk het filmpje van het ziplinen afmaken. Dit duurt altijd langer dan gedacht, dus tegen negen uur gaan we eerst maar ontbijten. We kiezen beiden voor French toast, Jaap voor de zoete variant en Monique de hartige. En natuurlijk komt er een etagère met andere lekkere dingen te staan. Het smaakt ons wederom prima en terug op de kamer wordt geprobeerd om de blog met foto’s en filmpje online te krijgen voordat we echt op pad gaan. Het lukt natuurlijk niet zoals we willen, dus dan moeten we er vanavond maar naar kijken.


We betalen de rekening, nemen afscheid van Antje en Arie en gaan vol goede moed op pad. We besluiten om nog een stop bij Leopards Rock te maken. We hebben gisteren tijdens het ziplinen gehoord dat het de moeite waard is om te zien. We betalen de 5 rand (35 cent) entree per persoon en lopen naar het punt waar het mooie uitzicht moet zijn. Het is inderdaad erg mooi, ondanks de bewolking. We maken een paar foto’s en vervolgen onze weg. We hebben nog minimaal 4,5 uur rijden voor de boeg. 





Het eerste stuk rijden we erg mooi door de Oribi Gorge. De weg is smal en kronkelt de kloof in en weer uit. Dit is een erg mooi stuk om te rijden. Als we de kloof uit zijn, wordt het snel erg mistig waardoor het zicht met momenten echt minimaal is. Na een tijd komen we uit op een dirtroad en realiseren we ons dat we de optie ‘snelweg vermijden’ nog aan hebben staan. Deze zetten we maar weer snel aan, hoewel we hierna ook niet op een snelweg terecht komen. Het enige nadeel is nu dat we 24 kilometer dirtroad moeten rijden en dit met mist niet het meest handige is.



We hopen onderweg nog een keer te kunnen stoppen om iets te eten, maar we komen eigenlijk niets tegen waar we willen gaan zitten. Dus rijden we maar door. Het vervelende aan het rijden van ‘b’ wegen, is dat je te pas en te onpas een dorpje inrijdt, waarbij erg gevarieerde drempels liggen. De ene kun je nog makkelijk met 30 km per uur nemen, bij de ander word je al bijna gelanceerd als je de drempel met 5 km per uur neemt. En niet elke drempel is even zichtbaar, of wordt aangekondigd. Dus dit zorgt voor de nodige verwarring en sorry’s onderweg.
Maar na 5,5 uur rijden, met alleen een stop om te tanken en dat wordt zelfs nog voor je gedaan, zijn we op de plek van bestemming. We checken in en gaan eerst een biertje bij de haard drinken, voordat we onze koffers naar de kamer (laten) brengen. Het biertje smaakt natuurlijk prima en het is lekker om bij de haard te kunnen opwarmen. Na het biertje helpt iemand ons met de koffers en als we bij onze kamer aankomen, valt deze meteen een klein beetje tegen. Ondanks dat we een fenomenaal uitzicht hebben (we zullen morgen in de zon een mooie foto maken), hadden we de inrichting van het huisje anders voorgesteld. Jaap loopt nog even naar de receptie om navraag te doen, maar de dame achter de balie geeft aan dat dit verouderde foto’s zijn en de huisjes opgeknapt zijn. We wijten het maar aan de lange en zware reis dag, want er is eigenlijk helemaal niets mis met ons huisje, we hadden het alleen anders verwacht. En een buitendouche met regen en maar 18 graden is wat ons betreft ook niet het meest handige. Maar als het goed is gaat morgen het zonnetje weer schijnen en zijn wij ook weer helemaal uitgerust en bij geslapen.

We gaan terug naar de bar, om hier de rest van de foto’s en het filmpje op de blog te zetten en vast wat te typen over vandaag. En als alles mee zit, mogen we meedoen aan een bar quiz, eens kijken hoe goed of slecht we zijn. Helaas winnen we niet, maar we hadden wel 7 van de 10 vragen goed. We komen nog aan de praat met een stel Nederlanders die bijna 3 weken in Zuid-Afrika zijn en over het algemeen geen warm zonnig weer hebben gehad. We hopen dat dit bij ons de komende 2 weken mee zal vallen, hoewel de voorspellingen niet heel goed zijn. Maar we gaan het zien. Rond 19u30 gaan we eten. Helaas valt dit een beetje tegen na de afgelopen dagen. De smaken zijn op zich goed, maar alles is een stuk simpeler. Toch jammer dat ze ons een beetje verpest hebben qua eten bij de Drakensbergen en Oribi Gorge. We zijn dan ook snel klaar met eten en drinken nog maar een biertje in de bar. We hebben weer een mooie plek bij een haardvuur en spelen nog een paar keer Qwixx. 

@ Karen: Klopt! Maar dat waren ze niet ;) En dan te bedenken dat wij (Nederlanders) zowat de enigen zijn die Antje haar naam goed kunnen uitspreken! De Zuid Afrikanen noemen haar Ankie (die tje is hier schijnbaar erg lastig uitspreken ;).
@ Ad & Hennie: Die duik was inderdaad erg fijn, maar toch wel een klein beetje koud. Hopelijk is het shoppen gelukt!
@ Theo & Ria: Hopelijk kan het filmpje jullie weer bekoren :). Heeft Jaap erg zijn best op gedaan.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Jaap en Monique. Bedankt dat jullie ons weer heerlijk laten meegenieten met jullie prachtige verhalen, foto's en video's! We wensen jullie nog heel veel plezier. Dikke knuffel van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O wat mooi en spannend dat ziplinen geweldig dat jullie dat deden.En dank aan Antje en Arie mooie foto's en wat een kus!! Maar ook de foto's van de natuur gieren en dat lieve bokje en het lekkere ontbijt,om zo wakker te worden.Geniet en veel liefs❤❤

    BeantwoordenVerwijderen