woensdag 14 juli 2010

Dag 17: Mammoth Lakes - Yosemite

Vanochtend ging rond 8u00 de wekker. We hebben nog tot 8u45 gerekt en zijn toen echt opgestaan. Onze spullen ingepakt, een ontbijtje gegeten en op weg gegaan richting Yosemite. De eerste stop was in Mammoth Lakes bij een Ralph Lauren factory outlet. Toch even kijken of ze voor leuke prijzen nog iets in de aanbieding hadden voor ons. En dat hadden ze: Jaap heeft 2 broeken en 4 shirts gekocht, Monique een jurk, 2 broeken en wat sokken. Dus we zijn weer goed geslaagd.

Daarna echt op pad. De eerste stop was Mono Lake Basin. Dit is een meer met een erg hoog zoutgehalte. Je kunt er ook zwemmen, maar dat hebben we niet gedaan. In het water staan Tufa’s. Dit zijn een soort torens die door de natuur gevormd worden en bij elkaar staan. Een erg mooi en indrukwekkend plaatje, wat dus helemaal door onze natuur zo gemaakt is. We kunnen er een heel technisch verhaal bij vertellen hoe dit gebeurt, maar de belangstellenden vragen er maar eens naar onder het genot van een biertje. ;)






Op het blaadje wat we bij de ingang hadden gekregen en in het Nederlands was (ons enige Nederlandstalige blaadje hier overigens), stond dat er ook een vulkaan vlakbij was. Jaap had hier ook al iets over gelezen. Dus logischerwijs werd dit onze volgende stop. De weg er naartoe was een weg vol grote kiezels, hobbels en kuilen. Niet echt een pad voor onze auto. Bij de parkeerplaats voor de vulkaar aangekomen, zagen we dat het eigenlijk een pad was voor een 4x4 auto. Er liep een wandelpad richting de vulkaan, maar dat was een erg onprettig pad met veel kiezeltjes en zand. Het liep ongeveer hetzelfde als mul zand. We hebben ons hier doorheen geslagen (was voor Monique lastiger dan voor Jaap) en zijn tot boven gekomen. Een wandeling van ongeveer 10 minuten. Daar hebben we even van het uitzicht genoten en zijn terug naar beneden gelopen om daar met de auto onze reis te vervolgen.




We zijn hierna doorgereden naar het plaatsje Lee Vining, dit lag aan de voet van de Tioga pas, waar we overheen moesten. Hier hebben we een hapje gegeten, om daarna de weg dan toch echt te vervolgen naar Yosemite. Vooraan de Tioga pas lag een tankstation, waar de benzine $3,75 per gallon kost (dat is $1,- meer dan op de goedkoopste plek waar we getankt hebben). Jaap dacht dat we het op deze tank nog wel naar El Portal (waar ons motel ligt) zouden redden. Dus we reden door. Na een paar mijl zijn we toch maar omgekeerd, omdat we het toch niet aandurfden en hebben we wat gallons getankt. Bij de pas moesten we een kwartier wachten i.v.m. wegwerkzaamheden voordat we door mochten rijden. Dit was reden voor Monique om nog even lekker de ogen dicht te doen, om daarna lekker mee te kunnen genieten van Yosemite.

Wat een mooi en groen park is dit. Ook is er erg veel water en zijn er watervallen. Een heel ander park dan dat we tot nu toe hebben gezien, maar daardoor niet minder indrukwekkend. Onderweg zijn we een aantal keer gestopt om van het uitzicht te genieten, of een klein stukje te wandelen. We hebben nog even informatie ingewonnen bij het Visitors Centrum, over wat we morgen gaan doen.






Daarna door naar het motel. Het ziet er hier allemaal redelijk goed uit, maar het ligt wel in the middle of nowhere. Er ligt een restaurant bij het motel, en dan verder ook niets in een straal van een kilometer of 10. Dus hebben we in het restaurant gegeten, wat vooral Monique tegenviel. Toch genoeg gegeten, want ze hadden wel een goede saladebar en lekker brood en daarna maar lekker in het bubbelbad gezeten. Nog een biertje drinken en dan lekker slapen.

Veel liefs, Jaap en Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten