woensdag 2 november 2016

Greenhouse

Vanavond gaan we heerlijk eten bij Greenhouse Restaurant. Helaas ligt dit hotel 30 minuten rijden vanaf ons hotel. De we bestellen ruim op tijd een taxi die ons er naartoe kan brengen. Om 19:00 staat de taxi klaar, de chauffeur heeft wat hulp nodig bij het vinden van het juiste adres. Dan gaan we op pad met z’n vieren. Want we gaan met Theo en Ria. We rijden nog even fout, maar met de TomTom van Jaap helpen we de chauffeur om op de plaats van bestemming te komen.

De weg er naartoe zien we aan de zuidkant van de tafelberg prachtige woningen. De locatie van dit restaurant is op een prachtige locatie tussen de meest grote villa’s. Ook het restaurant zelf is een prachtig huis.

We worden naar onze tafel gebracht, we zitten in een mooie serre. Helaas is het al bijna donker en zien we niet veel van de tuin. Maar goed, we zitten goed en zijn klaar voor een culinaire avond.

Ze komen meteen met water en de menu kaart. We kiezen unaniem voor de 7-gangen inclusief wijn. We geven nog even onze voorkeuzen door en de chef kan aan de slag.

Uiteraard komen ze hier ook met een tweetal amuses aanzetten met lekkere rosé “champagne”. De amuses: Gamefish, Kelp, Sesame & Mushroom, Seeds, Sherry

We beginnen met een werkelijk voortreffelijke tonijn sashimi. Dit is overheerlijk begin van de avond. Hier zouden ze zeker nog wel een bord van mogen brengen.
(Indian Ocean Tuna & Coastal Plants
kelp & calamari salsa, crispy dune spinach, powdered dressing
Wijn: Steenberg Semillon 2014, Constantia.)

Daarna krijgen we konijn "terrine", zwarte boon dressing en cashew nootjes. Ook dit was een heerlijk gerecht.
(Rabbit, Chestnut & New Leaves
5 spiced pear, sweetbreads, mustard, pea gel, herb vinaigrette
Wijn: Damarakloof ‘Racetrack’ Chenin Blanc 2007, Paarl)

We zitten nu al 2 gangen te smullen. En dan komt de derde gang. Dit is een soort gerookte "zalm" forel. Ook dit was voortreffelijk.
(Blackened Kimchi Trout
perlemeon, kombucha daikon, apple, sesame dashi
Wijn: Thorne & Daughters ‘Copperpot’ 2015, Overberg
)

Vervolgens komt er een gerecht waar we zelf een beetje mee moeten helpen. We krijgen namelijk een vijzel met in de kom wat blaadjes en bloemen. Daar doen ze een lepel stikstof overheen waarna je zelf de bladeren moet pletten. Daarna doen ze er een mouse van mierikswortel en daarna een sorbet van rooie biet overheen. We hebben hier ook van genoten, hoewel Theo het minder vond.
(The Beet Goat’s On
pepé charlot chevré, beet sorbet, nasturtium
Wijn: Terre Madre Pommes Classique 2009, Elgin)

Dan is het tijd voor ons hoofdgerecht, dit is eend. Heerlijk klaargemaakt in combinatie met een zalige jus.
(Buchu & Honey Glazed Duck
blackcurrant, parsnip bark, bitterballen, madagascan cocoa, watercress
Wijn: Vriesenhof Grenache 2012, Piekenierskloof
)

Als zesde gang kreeg Ria kaas op vier verschillende temperaturen bereidt (56°C, 20°C, 8°C, -2°C). En de rest krijgt een soort spoom omdat we geen kaas liefhebbers zijn. Dit is een eenvoudig gerecht en viel ook wel wat uit de toon in vergelijking met de kaas.
(Four Degrees of Cheese
huguenot at 56°C, 20°C, 8°C, -2°C
Wijn: De Krans Cape Tawny N/V, Western Cape)

Tenslotte krijgen we onze zevende gang, wat een super dessert is met onder andere een karamel-taartje en verschillende bereidingen van appel. SUPER.
(Toffee & Apple
contains: hazelnuts, meringue, cinnamon & sea salt
Wijn: Paul Cluver Riesling NLH 2014, Elgin")

Als afsluiting krijgen we nog wat te snoepen en dat zit de avond erop.

We hebben werkelijk genoten. De gerechten waren SUPER. Makkelijk te vergelijken met 2-Michelin sterren. Dus als Michelin hier komt beoordelen verwachting we (met hoe wij ertegen aan kijken) dat dit geen probleem zal opleveren om een ster te krijgen.

De wijnen kwamen allemaal uit Zuid Afrika en over het algemeen smaakten ze erg goed. Bij de vijzel/kom kregen we een appelcider die ons niet echt kon bevallen. De rest was goed gekozen bij de gerechten en gaf een meerwaarde aan het gerecht.

De bediening was goed, attent. Ze schonken alleen water af en toe niet bij, maar verder waren ze vriendelijk en behulpzaam. Ook werd er een goede uitleg gegeven bij de wijnen door de sommelier.

De locatie was prachtig als het gaat om de wijk, maar ook het gebouw met een grote eigen oprijlaan, bewaking en verschillende andere gebouwen gaven een sfeer van welvaart. Het zag er goed verzorgd en prachtig uit.

Daarna was het tijd om de taxi ons weer terug naar ons B&B brengen en om 24:00 was het ogen dicht en nog dromen van deze werkelijk geweldige culinaire ervaring.

Dit restaurant staat wel in de lijst van Michelin ster restaurants, omdat we vinden dat ze absoluut een ster of 2 zouden moeten krijgen. Maar daarvoor moeten ze wel in Afrika komen beoordelen.

Eten: 9
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten