woensdag 30 juni 2010

Dag 4: Los Angeles - San Diego

Vanochtend wederom vroeg wakker, hoewel we elke dag wel iets later wakker worden. Jaap was wat eerder wakker dan Monique, maar beiden voordat de wekker om 7u00 zou gaan. We hebben aangekleed, spullen gepakt en alles in de auto gelegd. De rekening betaald en op naar de Warner Bothers VIP tour. We moesten er om 9u40 zijn en zijn zaten rond 7u45 in de auto. De weg er heen ging vrij voorspoedig, dus waren we er al om 8u25. Gelukkig was er ook nog plek bij de tour van 9u00, dus mochten we eerder aansluiten. We hebben bij de Starbucks een koffie met croissantje gehad en daarna door naar de tour. Het begon met een video over Warner Brothers. Het valt wel op dat ze gisteren bij Universal vonden dat ze geweldig waren, maar dat denken ze bij Warner ook van zichzelf.



We kregen 2 gidsen mee, 1 die ervaren was (Bob) en 1 die het nog moest leren (Andy). Ze deden het samen erg goed. Beiden hadden veel weetjes over wat waar ooit is opgenomen. Doordat we gisteren bij Universal ook al een soortgelijke tour hadden, wisten we ook al wel wat dingen. Andy kon erg goed scѐnes uit films naspelen, waar we ook wat foto’s van hebben gemaakt. We hebben de originele atributen van de set van Friends gezien, het café Central Perk. Dit leek in deze studio een stuk kleiner dan dat we het altijd op tv zagen. Ook mochten we poseren voor een groen scherm en kregen we aan het eind van de tour een foto van ons tweeën met een ander scherm. Ook erg grappig dat het zo werkt. Het was erg leuk om mee te maken, alleen jammer van het bewolkte/ mistige weer. We hebben de zon vandaag nauwelijks gezien.
Na de tour zijn we naar Griffith Park gereden, waar je normaal gesproken een fantastisch uitzicht over LA hebt en natuurlijk de Hollywood letters kunt zien. Wederom erg jammer dat het zo bewolkt en mistig was, waardoor er weinig uitzicht te zien was.



Hierop besloten we dat we maar richting San Diego zouden rijden. We hebben ruim 2 uur in de auto gezeten en onderweg bij Jack in the Box (een fastfoodrestaurant met lekkere noodles en fajita’s) gegeten. We kwamen rond 15u30 in San Diego aan, bij een voor ons gevoel typisch Amerikaans Motel zoals we die uit films kennen. De kamer is netjes, maar niet al te groot. De buitendeur mist aan de onderkant een aantal centimeters (maar met een sprei ervoor heb je er weinig last van), het is erg gehorig, de afstandsbediening van de tv doet het niet, maar volgens mij ligt het bed prima. En daar gaat het uiteindelijk om!
Jaap heeft bij de receptie medewerker wat informatie ingewonnen wat er leuk is in San Diego. Hij raadde aan om de auto bij een hotel bij de oceaan te zetten en dan de stad in te lopen. Dat hebben we gedaan. We kwamen langs de USS Midway (een gebruikt en enorm groot marineschip) en besloten dat we daar weleens op wilden kijken. Alleen jammer voor ons, was het gesloten.



We zijn maar doorgelopen naar de wijk Gaslamp (bekend om de gaslamp-achtige lantaarnpalen). Aangezien we nog niet echt honger hadden en geen zin hadden om nog een uur (of meer) te lopen, besloten we om naar de bioscoop te gaan. Zo konden we mooi een nieuwe film bekijken en konden we trek kweken voor later op de avond. De film (Knight and Day) was een actie – komedie en we vonden ‘m beiden leuk. Daarna nog even op Fifht-street gelopen en een leuk restaurantje uitgezocht. We zaten buiten onder een terrasverwarmer, met binnen live Jazz muziek. Het eten was prima, alleen jammer dat ze het voorgerecht al kwamen brengen voordat we de soep op hadden.



Daarna zijn we terug gelopen naar de auto (een wandeling van een half uur) en terug naar het motel. Nu gaan we straks weer lekker slapen en dan morgen naar Sea World.

Liefs, Jaap en Monique

3 opmerkingen:

  1. Lieve Jaap en Monique,

    Met al die kennis die jullie op gedaan hebben bij de studio's, verwachten we wel een blocbuster van jullie hand. Kaliber Lord of the Rings. Of leggen we de lat dan erg hoog?! We zijn natuurlijk erg jaloers dat wij niet daar in de VS zitten maar gewoon in Nederland (waar toch ook eindelijk de zomer begonnen is, met temperaturen tegen de 30graden) maar zolang we jullie verslagen kunnen lezen is die pijn te dragen.

    Veel plezier in SeaWorld!

    Liefs,
    Elske en Jeroen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Jaap en Monique,

    Weer mooi op de hoogte van jullie belevenissen.
    Een beetje jazz, 'n filmpje, lekker eten, 'n ritje met de auto, hier en daar wat rondneuzen, dat klinkt goed. En natuurlijk niet te vergeten jullie vrolijke foto. Welke amerikaanse fotograaf hebben jullie daarvoor ingehuurd? Hier liggen de temperaturen wat hoger, (31-32 graden) dan in Wageningen en de blocbuster waar Elske en Jeroen melding van maken is accadabra. Dat fenomeen zal spoedig worden verduidelijkt neem ik aan. Hier is alles oke.
    Groeten, veel plezier in Seaworld en een stevige
    luchtkus van;
    ad en hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Jaap en Moontje
    Ik heb jullie verslag ook gelezen wat hebben jullie al veel gezien om jaloers op te worden als we daar al aanleg voor zouden hebben maar we gunnen het jullie van harte geniet nog maar lekker dikke kus pap en mam

    BeantwoordenVerwijderen