zaterdag 22 oktober 2016

Dag 10: Rhino Safari Lodge

De wekker gaat vanmorgen weer vroeg, en we staan rond 5:00 op. De game drive is vandaag om 6:00, dus we kunnen rustig aan doen en genieten van het uitzicht vanuit ons huisje.
Om 5:45 lopen we naar het hoofdgebouw om wat te drinken en dan gaan we op pad. Vandaag zitten er 2 Duitsers bij ons in de Jeep en Theo is wederom onze chauffeur/spotter. Hij is vergeleken bij Tony niet de beste spotter. De meeste dieren tijdens deze tocht hebben we zelf gespot. Hij vertelt ook niet heel erg veel.

Vrij snel komen we olifanten tegen die de weg over rennen. Ze hebben er aardig de vaart in. We rijden verder en in de verte zien we de Hluhluwe rivier. We zien weer wat neushoorns en zebra’s in de verte en dan stuiten we op een groep buffels. Ze staan aan de weg rustig te grazen.

Dan komen we een grote groep olifanten tegen die wat aan het eten en drinken zijn. Ook moeten ze even in de modder rollen.

Vervolgens zien we een groepje van ongeveer 8 zebra’s die heel dichtbij komen drinken.

En vlak voordat we thee gaan drinken komen we een neushoorn tegen die het ook erg warm heeft en dus in de modder gaat liggen rollen.

Daarna drinken we een kopje thee, en na de thee komen we eigenlijk niet veel meer tegen. Theo rijdt aardig door, en we zien zijn hoofd niet echt naar links en rechts kijken, dus iets spotten is dan ook extra lastig.

Rond 9:30 zijn we terug bij de lodge en er staat een ontbijt op ons te wachten. Vanmiddag gaan wederom relaxen om rond 16:00 weer een game drive te doen.

Na de lunch hebben we geen zin meer om iets te doen, dus Monique gaat voor een massage en Jaap ligt op de bank wat te slapen en te relaxen.

Rond 16:00 is het weer tijd voor een game drive. Dus we gaan weer op pad met Theo en onze Duitse game drive partners. We komen meteen weer neushoorns tegen. Die zien we vandaag sowieso erg veel. Verder nog een leguaan en uiteraard zebra’s.


Verder zien we nog giraffen, gnoe's, buffels en verschillende antilope soorten. Dan is het tijd voor een pauze en we nemen wederom een lekker wijntje waarna we in het donker weer terug rijden naar de lodge. Bij de lodge krijgen we weer een welkom terug drankje, en we gaan buiten bij het vuur zitten.

Daarna is het tijd voor het avondeten. We maken ook meteen een afspraak voor een wandeling voor de volgende ochtend met Nunu.
@ Ria & Theo: Fijne laatste avond nog en voor morgen een veilige reis gewenst!

1 opmerking:

  1. We hebben de de afgelopen dagen van de blog bekeken wat prachtige foto's en verslag we hebben er van genoten. Wat een mooie reis en fijn dat jullie zo genieten. Voor morgen een mooie wandeling met Nunu:)en van ons.�� liefs en knuffel c&a

    BeantwoordenVerwijderen