woensdag 15 juni 2011

Dag 14: Vernal - Moab

Na een gehorige nacht in een mooi uitziende B&B, zijn we na het ontbijt op weg gegaan naar Moab. We hadden nog steeds zo'n 4 uur rijden voor de boeg, voor we in Moab aan zouden komen. Het eerste deel van de route, was mooi binnendoor met redelijk wat bochtige wegen. Wederom hadden we mooie vergezichten. Het laatste deel was snelweg, wat we hier nog maar weinig gereden hebben. Hoe dichter we bij Moab kwamen, hoe mooier we het uitzicht vonden. Dit bestaat vooral uit rotsen, variƫrend in kleur van rood naar geel.

Monique blijft gefascineerd door de dode bomen overal, vandaar dat jullie er op de blog ook mee worden verveeld...

Rond 13u15 waren we bij ons nieuwe motel, nagenoeg in het centrum van Moab. Het zag er van buiten wat vervallen uit. Op een bordje wat aan de deur van de receptie hing, dat ze er om 15u00 weer waren. We hebben een rondje gelopen, zo groot is het niet, om ons ervan te verzekeren dat we een bubbelbad hebben. En dat hebben we! Op naar de stadje om wat te eten en informatie in te winnen over wat we 's middags nog zouden gaan doen. De vrouw bij het Visitor Center gaf aan dat er in de omgeving van Moab mooie wandelingen waren, alleen niet in de buurt van de parken: Arches en Canyonlands. Volgens haar was het ook een uur rijden naar Canyonlands (in Arches gaan we morgen een wandeling met een Ranger doen). We liepen naar buiten en dachten: We komen toch voor Canyonlands? Laten we er dan op zijn minst even heen rijden (het was toen ongeveer 14u30). Zo gezegd, zo gedaan. Onderweg naar het park hadden we al mooie uitzichten.

In het park aangekomen zijn we in het Visitor Center informatie gaan inwinnen, over wat te doen. De Ranger daar had er niet zoveel zin in, gaf ons een kaart met wandelroutes, zei welke 2 er mooi waren en we zijn gegaan. We hebben als eerste de route Murphy Point Overlook (een bijna 6 km heen en weer trip) gelopen. Volgens de Ranger zouden we hier 2 uur over lopen. We hebben echt niet snel gelopen en onderweg erg van het uitzicht genoten en foto's gemaakt, maar na 1,5 uur waren we weer terug bij de auto. Daarna zijn we nog naar de Grand View Point gereden. Ook daar zou een wandeling zijn, deze zou ruim 3 km heen en terug zijn. Hier zouden we volgens het boekje 1,5 uur over doen. Ook hierbij waren we ruim binnen de tijd weer terug bij de auto, terwijl we onderweg erg genoten hebben. Wat een uitzichten hier, het lijkt wel een kleine Grand Canyon. Wat wel grappig is, is dat de weg die je moet volgen wordt aangegeven door stapeltjes stenen, i.p.v. ANWB paddestoelen. We zijn erg benieuwd wat de rest van het park gaat brengen. Maar morgen eerst maar eens naar Arches, om te kijken hoe mooi het daar is.

We zijn na de 2 wandelingen terug gereden naar het motel. We hebben ons ingecheckt en de kamer bekeken. Het ziet er allemaal grappig en kleurrijk uit, prima om een aantal nachten te vertoeven. We zijn het stadje in gelopen om een hapje te eten. Daarna nog even in het bubbelbad gezeten. Nu zijn we de blog aan het schrijven, plakken er nog wat foto's bij en gaan dan lekker slapen. De dagen zijn hier best lang, maar zeker de moeite waard. Maar af en toe iets langer dan 7 a 8 uur slapen is ook wel lekker!

Na alle commotie om foto 81 en op veler verzoek onderstaande foto, maar dan nu vanuit Canyonlands!

@ Ad en Hennie: Fijn dat het meeviel met je kies. We hopen dat je er nu ook niet zoveel last van hebt/ krijgt. En de bands van Pinkpop zeggen ons zeker wel wat. Kan me wel voorstellen dat er kritiek is dat Coldplay zoveel betaald krijgt, maar ze willen toch ook graag wat grotere bands. Wanneer gaan jullie ook alweer op vakantie? Is dat komende dinsdag? Aftellen is dan nu echt begonnen.

@ Theo en Ria: Mooi dat jullie een fijne fietstocht hebben gehad. Was er iets speciaals in het dorp te doen, of alleen zomaar gefietst omdat het lekker is om te fietsen? En wanneer gaat de Polo komen? Zit er een lange levertijd op?

Location:Moab

4 opmerkingen:

  1. Hoi Jaap en Monique
    Baexem half 9. Net weer genoten van jullie bericht en foto's.
    Ik zie dat het zonnetje weer schijnt dus nu weer op nar de warmte.
    Hier is het bewolkt en de komende dagen beloofd niet veel goeds, veel regen en lagere temperaturen. Goed voor jullie groententuintje.
    het gaat prima met mijn (niet) kies alleen de kaak is nog wat gevoelig dus we kunnen dit hoofdstuk afsluiten. Nu op naar de vakantie. Wij gaan dinsdag morgen richting Parijs.
    We krijgen er steeds meer zin in en het verhaal wordt ook vaker verteld in de werkplaats omdat mensen natuurlijk vragen. In onze verhalen zijn we er al tig keer geweest. Was gisteren voor eikes bij de buren en die volgen jullie ook via de blog. Vanmiddag wandelen naar Roggel en straks naar een begrafenismis van de vroegere eigenares van ons huis. Ze was 86 en haar zonen (Har van het autowinkeltje bij de loods) hadden er vrede mee. Zo wens ik jullie een prachtige dag en een gezelllige en goedgemutste ranger.
    veel liefs uit Baexem

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo jullie beiden,
    Hadden jullie last van veel lawaai in het B&B? Je leest wel van afwisselend gemutste rangers. Maar ja jullie ontmoeten veel soorten mensen. Maar geniet van alles. Het behang van Wendy's kamer is er bijna af. Moet de muur alleen nog pleisteren waar de kranen van de badkamer vorig jaar zijn geplaatst. Dat doe ik vanavond en kan de schilder daar alvats beginnen. Nu nog het behang van onze kamer verwijderen.
    De auto van Ria komt half augustus. Dus nog even geduld. Hopelijk ehbben jullie weer een mooie dag gehad als jullie dit lezen. Dikke kus van Ria en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Jaap en Monique,

    Bijna alles is al gezegd. Foto 81 staat nu op plaats 2. Staat er een Joshua three tussen jullie op de achtergrond? Toen ik vanmorgen om 06.00 naar jullie blog ging dacht ik: "verrek geen bericht".Ik te vroeg en jullie wat later dan gewoonlijk. Ben even naar de huisarts geweest om een wrat te laten wegvriezen. Of het is gelukt is nog de vraag omdat de stiksof vroegtijdig op was. Nu drijft de wrat nog op een blaar. Geen last ervan. Vanavond de gaza-strook opgeschoond en daarna een lekkere douche.Jullie kunnen bubbelen dan ga ik nog even Knevel en van den Brink kijken. Fijne avond een luchtkus en tot morgen.
    ad

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi samen,
    Lekker bubbelen in een bubbelbad, en dat aan de andere kant van deze aardbol, met weer zulke mooie foto's en verhalen.
    Maar ik ben toch blij met onze paddestoelen, die snap ik tenminste, en dan kom ik per fiets ook waar ik ongeveer wil zijn. Met die mooie maar onpraktische stenen zou ik zeker verdwalen.

    Heel veel plezier met jullie tocht met de ranger morgen (vandaag voor jullie)! Ik ga lekker slapen en dan morgen mijn eerste zangles. Ben benieuwd hoe dat zal gaan.
    Liefs Wendy

    BeantwoordenVerwijderen