zaterdag 29 oktober 2016

Dag 17: Madi Madi Karoo Safari Lodge

We zijn vanochtend wederom erg vroeg wakker en zitten al om 7u45 te wachten op een kopje thee voor we vertrekken. We moeten een formulier ondertekenen dat zij nergens aansprakelijk voor zijn als wij zouden vallen en 8u05 gaan we richting de paarden. Monique krijgt de tamste, want die vindt het toch wel een beetje spannend. Jaap krijgt degene die daarna het tamste is. We krijgen een paar instructies en gaan op weg. Monique vindt gewoon lopen hard genoeg, maar Jaap wil graag wat harder. Dus we gaan iets harder, maar Monique heeft het gevoel dat ze uit het zadel valt. Dus toch maar weer stapvoets. Er wordt gezegd dat in galop gaan beter gaat, dus ook dit wordt uitgeprobeerd, maar helaas: Monique vindt het doodeng, dus de rest van de tocht gaat redelijk stapvoets. Het is erg tof om met de paarden door de bergen te gaan, ze kunnen erg goed klimmen en dalen. De volgende keer als we weer ergens kunnen paard rijden, mag Jaap alleen gaan zodat het zo snel kan gaan als hij wil.

Na een anderhalf uur zijn we terug bij de lodge en gaan we aan het ontbijt, wat er erg smaakvol uitziet. We hebben beiden niet veel honger en slaan de eieren dan ook over. Een boterham en wat fruit is meer dan voldoende vanochtend. Maar het hoogtepunt van het ontbijt is toch wel als Monique Blackie de fles mag geven. Hij heeft het zo op, maar het is erg leuk om eens te doen. We eten ons ontbijt verder als Bokkie elke keer aan tafel komt staan om eten te bedelen. Af en toe maakt ze een abrupte beweging, maar grappig om hem erbij te hebben.

Daarna lopen we nog richting de plek waar er meerkatten zouden moeten zitten. We lopen die kant op en worden opeens door ze gevolgd. Ze schijnen erg tam te moeten zijn, maar als we zien hoe ruw ze met elkaar spelen en hoe scherp de tandjes zijn, aanschouwen we het van een meter of 2. Ze zitten vol energie en tuimelen over elkaar heen. Er komt een paard in de buurt staan, waarop de meerkatten allemaal hun tanden laten zien. Het paard trekt zich er niet zoveel van aan en graast wat verder. Na een tijdje probeert een meerkat zo hoog te springen dat het in het de staart van het paard kan bijten. Dit lukt, en het paard probeert naar achteren te trappen. Helaas hebben we deze actie niet goed vast kunnen leggen, maar we moeten er smakelijk om lachen.
We besluiten om even op onze kamer te relaxen en onder andere de blog van gisteren af te maken. We hebben een houtkachel op onze kamer en we vinden het wel gezellig om deze aan te maken, wat Jaap erg snel lukt met wat aanmaakblokjes en droog hout. Leuk om naar te kijken, maar het wordt na een tijdje toch wel warm. We laten de kachel doven en gaan een hapje eten in de lodge. Ook spelen we daar nog een spelletje. Om 15u00 heeft Jaap een bush walk en krijgt Monique een Afrikaanse massage op onze kamer (genaamd African Rungu). Jaap maakt de haard nog een keer aan, zodat het lekker warm is als Monique gemasseerd wordt. De massage is erg lekker en na een uur is Monique helemaal ontspannen. Ze gaat nog even douchen en in de lodge zitten. Na een kwartiertje is Jaap ook terug van de wandeling. Hij heeft relaxt gelopen, maar niet heel veel gezien. Wat springbokken, ganzen, een schorpioen en nog wat overleden dieren (zoals een grote wesp en een buffel). We drinken samen maar een biertje en relaxen nog wat tot het avondeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten