zondag 19 mei 2024

Dag 2: Chicago

Vanochtend zijn we allebei erg vroeg wakker. We blijven nog even liggen, voegen wat foto's toe aan de blog van gisteren en na een douche en de eerste rondes van Max gekeken te hebben, gaan we te voet op pad. Eerst maar eens zorgen voor de inwendige mens. We lopen naar Froth, waar we wat drinken en een avocado toast delen. Dit smaakt erg goed en met een redelijk volle maag gaan we verder op pad. Als we naar het centrum van Chicago lopen, valt het ons op dat het ontzettend rustig is op de weg. En dat voor een best grote stad.





Als we wat meer bij het centrum zijn, wordt het drukker op de weg. Vooral met voetgangers, er wordt vandaag een halve marathon gelopen. We lopen langs Crown Fountain, hoewel er nu geen water uit komt en bewonderen de Bean, waar ze flink aan het werk zijn. Ook komen we langs de finish van de marathon en gaan richting Lake Michigan. Hier drinken we aan het water nog wat, om daarna naar de Navy Pier te wandelen. Het valt ons op dat er op hogere flatgebouwen gewoon bomen staan, dit is erg bijzonder om te zien.




Het is een stukje lopen, maar dat mag de pret niet drukken. Op de Navy Pier zijn ook wel wat mensen, we lopen naar het eind van de Pier en daarna besluiten we om een stuk te lopen voor een befaamde hotdog uit Chicago. Als we hier heen lopen, komen we door een gezelligere wijk, met meer eettentjes en barretjes. We kunnen buiten zitten en de hotdog smaakt ons prima. Hier maken we het plan om naar de Chicago Zoo te wandelen, dat is een gratis dierentuin in Chicago. We hebben er weinig verwachtingen bij, maar denken het dat een leuke manier is om de middag door te brengen.




Bij de Zoo aangekomen worden we verrast door de ruimte en dieren die de Zoo heeft. Ook hier lopen we een hele tijd rond, en voor ons gevoel kriskras door de Zoo, maar we zien veel leuke dieren. Nadat we hier hebben rondgekeken en een drankje hebben gedaan, vinden we dat we onszelf mogen verwennen met een Uber. Vooral de voet van Monique is al sinds de start van de dag aan het vervelen en nu lijkt het wandelen wel een beetje klaar te zijn.



We laten ons naar de Buckingham Fountain brengen in Grant Park. Dit is 1 van de grootste fonteinen ter wereld en ziet er indrukwekkend uit. Na wat foto's en selfies te hebben gemaakt, gaan we op zoek naar een kroeg voor een welverdiend biertje en hopelijk iets om te snacken. We vinden een Pub die er uitnodigend uitziet en we gaan er aan de bar zitten. Een biertje is snel besteld en we delen een Fish and Chips. Daarna drinken we nog een biertje. Aansluitend lopen we naar de Willis Tower, om van bovenaf een blik op Chicago te werpen. Alleen valt de prijs ons erg tegen, waarop we besluiten om dit niet te doen. We nemen wederom een Uber, alleen nu naar ons hotel. Hier wordt de blog vast getypt en gaan we zo waarschijnlijk nog op pad om ergens een biertje te gaan drinken. 



We komen uit bij een bar bij een ijsbaan. We zijn een beetje sceptisch als we naar binnen gaan, maar we kunnen bovenin zitten. We bestellen allebei een biertje en kijken naar een ijshockeywedstrijd. Beiden kennen we de regels niet, maar het is vermakelijk om naar te kijken. Bij het tweede biertje wil Monique wat popcorn bestellen, maar dit mag je zelf pakken. Wat een geluk hebben we toch. Na het tweede biertje is de wedstrijd afgelopen en lopen we terug naar ons hotel. Er is ons aangeraden om niet in het donker wandelend over straat te gaan en dit advies nemen we ter harte. We denken wel dat het in de wijk waar wij zitten meevalt.




1 opmerking:

  1. Anoniem leuk jullie te volgen. Veel plezier. C&AšŸ„°

    BeantwoordenVerwijderen