vrijdag 4 november 2016

Dag 22: Kaapstad

Vandaag gaan we met z'n tweeën naar Kaap de Goede Hoop. Theo en Ria rijden hier ook naartoe, maar via een andere route. Wij gaan via de westkust. We vertrekken met bewolkt en fris weer en de eerste kustplaats die we aandoen, ziet er dan ook triestig uit. Het strand is nagenoeg leeg en de zon kan niet door de wolken heenkomen.
Vervolgens rijden we door naar Houtbaai. Hier is het nog steeds bewolkt dus weinig zin om naar het strand te lopen. Dus we rijden door naar Chapman's Peak. Dit is een stukje weg langs de Atlantische oceaan. Dit kleine stukje rijden geeft een prachtig beeld. Links de rots/berg waar je langsrijdt en rechts de oceaan, beide stijle wanden.
De volgende kustplaats is 't Kommetje. Hiergaan we een vuurtoren in. Het is ondertussen opgeklaard en lekker weer. De vuurtoren kun je tot bovenin beklimmen, en je kunt zelfs aan de binnenkant van de lens gaan staan, zodat je lampen kunt zien/aanraken.
Na de beklimming en afdeling in deze vuurtoren gaan we een hapje eten. Eenvoudige sandwiches waarmee we de wandelingen bij Kaap de Goede Hoop hopelijk kunnen ondernemen.
Dus na het eten rijden we naar Kaap Point. Hier staan Theo en Ria voor ons in de wachtrij (in de auto) om het park binnen te komen. We betalen en rijden naar binnen. We rijden in een stuk door naar Cape Point. Hier wandelen we vervolgens flink wat trappen op, om boven te komen. Maar we hebben een klein stukje gesmokkeld, door met een treintje naar boven te gaan om daarna nog de laatste tientallen meters met trappen te beklimmen.
Boven een schitterend uitzicht over de oceanen en op Kaap de Goede Hoop. Hier lopen we later naartoe.

Na bij Cape Point te hebben gestaan, gaan Theo en Ria terug (met het treintje) om wat te eten. Wij wandelen nog een iets andere route naar een iets oostelijker gelegen punt. Dit is een mooie afdaling (daarna dus ook weer een klim om terug te komen). Hier zijn veel minder toeristen en kunnen we nogmaals van het uitzicht genieten, en we zien Cape Point.
Hierna lopen we terug, treintje naar beneden is niet nodig, dus we lopen. Beneden aangekomen wil Monique nog een ijsje, en daar komen we Theo en Ria tegen, die lekker in het restaurant zitten. Wij kopen in het souvenir winkeltje nog wat om vervolgens tijdens het teruglopen Theo en Ria weer tegen te komen. Wij rijden bijna achter elkaar naar Kaap de Goede Hoop, waar we ze weten af te schudden. Het waait hier ontzettend, en tegen beter weten in lopen wij de rots op.
Daar waait het helemaal verschrikkelijk hard, dus we genieten snel van het uitzicht, maken foto's en gaan weer aan de terugweg beginnen. Met zo'n harde wind is het nog aardig opletten bij tegen afdeling.
We zeggen Kaap de Goede Hoop gedag en stappen in de auto om naar Simonstown te gaan. Hier kunnen we voornamelijk naar de pinguïns kijken, Dit is een beetje een toerist trap, maar goed, leuk om de beestjes te zien waggelen over het strand.
De weg terug kiezen we toch weer om via de westkust te gaan, dus we gaan vanaf Simonstown (oostkust) naar 't Kommetje via een mooie bergpas.

We doen wederom Chapmans Peak en via Houtbaai weer terug te rijden naar ons B&B. Het is ondertussen 19:00. Theo en Ria zitten hier ondertussen ook, dus we nemen samen een glaasje wijn.
Na de wijn gaan we Kaapstad in (met de auto) en daar is elke eerste donderdag van de maand een kunst/food avond. Dus veel kunst galerijen zijn open. De eettentjes en barretjes zijn ontzettend druk en eigenlijk is nergens plek om wat te eten. We kiezen er dus voor om in een theatertje wat te eten.
Daarna nog even wat drinken en een spelletje spelen onze B&B en dan is het morgen tijd voor de terugreis.

2 opmerkingen:

  1. We hebben weer genoten van wat een mooie natuur en prachtige foto's jammer dat het voorbij is. Maar jullie hebben echt genoten dat was te zien op de foto's. we wensen jullie een goede vlucht en een welkom thuis. Groetjes en veel liefs xxx c&a

    BeantwoordenVerwijderen