dinsdag 12 september 2017

Dag 11: Arenal

Raften

Ziplining


Vandaag hebben we een actieve dag voor de boeg. Vanochtend gaan we raften en vanmiddag gaan we ziplinen. We zijn al vroeg wakker en zitten bijtijds aan het ontbijt, want we worden om 8u30 opgepikt bij het hotel. En inderdaad, om 8u32 staan Gustavo en zijn mannen klaar om ons mee te nemen op avontuur. We pikken nog 5 andere mensen op en gaan verder op weg.

Een half uur voordat we er zijn, stoppen we nog bij een supermarktje om wat laatste dingen te kunnen kopen. Rond een uur of 10 zijn we bij de plek waar we met de raft het water in gaan. Hier krijgen we reddingsvesten aan en een helm op. Daarna lopen we richting de rivier voor nog wat uitleg over het peddelen, raften en wat doen als je overboord slaat. We slaan deze informatie goed op en dan gaan we rond 11u00 eindelijk weg.


We gaan op/in de raft zitten met z'n vieren en onze gids Gustavo die ons over de rivier gaat leiden. Het begint super! We gaan rustig op weg en zijn binnen een minuut drijfnat door al het water wat over ons heen komt, we zitten namelijk voorin de raft. 

Maar goed, binnen 5 minuten slaan Monique, samen met degene die achter haar zit, overboord. Een eng moment, omdat je je probeert te herinneren wat je moet doen en je iedereen die wel nog in de raft zit naar je hoort schreeuwen. Maar op dat moment kun je niet verwerken wat er tegen je gezegd wordt. Ook ga ik een paar keer kopje onder, of krijg ieder geval wat water over me heen. En na wat voor mijn gevoel een eeuwigheid duurde, blijkt achteraf niet zo lang te hebben geduurd (een seconde of 10). Ik zie een peddel, grijp deze vast en wordt de raft op getrokken. De andere vrouw wordt door Jorge in de kajak in veiligheid gebracht en we stoppen even om bij te komen. Op wat schrammetjes na lijkt alles goed te zijn gegaan en we vervolgen onze tocht. Door deze ervaring weet Monique nu ook beter wat te doen en vanaf dat moment gaat het raften nog beter.












Het is echt heel erg leuk om te doen. Jaap zit zelfs een aantal keer op de 'bull', dan zit je voor op de punt van de raft en houd je jezelf aan een touw vast. De rest mocht dit natuurlijk ook, maar wilden dit niet. Tijdens het raften zijn de guides entertainend, gezellig en speels aanwezig waar het kan. Erg fijn om zo ontspannen met elkaar om te kunnen gaan.





We raften zo een klein uur door, met mooie stroomversnellingen en ook rustige stukken waar we meer van de natuur kunnen genieten. Er is een stop, waarbij we wat meloen en ananas eten. Daarna gaan we nog een klein stukje verder en zit het er helaas al op. Gelukkig zit het weer tijdens het raften heel erg mee, we hebben zon en de temperatuur is lekker. Het was een geweldige ervaring en we willen dit zeker nog een keer doen. We kleden ons om, bestellen de foto's en een biertje en gaan door naar de plek waar we gaan lunchen. Het begint te regenen, maar we zitten droog in het busje. Bij de lunchplek aangekomen krijgen we een Costa Ricaanse lunch aangeboden, rijst met bonen, wat vlees, een soort spaghetti en salade. Na zo'n enerverende ochtend smaakt dit prima. Hier begint Monique wat last te krijgen van haar rechtervoet, deze begint pijnlijk te worden. Dus even rustig zitten eten lijkt een prima plan. Als iedereen klaar is met eten, gaan we met de bus terug naar La Fortuna. Hier mogen we nog zo'n 40 minuten wachten tot we worden gehaald om te gaan ziplinen. Maar we zitten droog en de temperatuur is nog steeds prima. 

En inderdaad, om iets over 15u00 stopt er een busje om ons mee te nemen naar het ziplinen. Daar aangekomen gaan de slippers uit en de sneakers weer aan. Van tevoren hoopte Monique nog dat wat meer stevigheid de voet goed zou doen, maar vanaf nu gaat het alleen maar meer pijn doen. Gelukkig hoeven we niet veel te lopen. Allereerst krijgen we een soort harnas om, met daaraan allerlei attributen die we nodig hebben om straks goed gezekerd te kunnen ziplinen. En we krijgen 2 speciale handschoenen aan. Deze heb je nodig als je moet afremmen op de kabel. Ook hier krijgen we een uitleg over wat je allemaal moet doen tijdens het ziplinen en we oefenen een keer 'droog' een paar meter net boven de grond. We doen deze toer met dezelfde dames als vanochtend en nog met een stel uit Nederland. Dus ook weer een lekker klein groepje. 






We stappen in een open terreinwagen en gaan op pad. En het is weer droog. Het eerste stuk worden we gereden, daarna moeten we nog een paar minuten lopen. Berg op, dus het gaat sowieso al traag, maar nu nog trager door de voet. Gelukkig is iedereen erg begripvol en behulpzaam. En dan zijn we bij de eerste kabel aangekomen. Jaap mag als eerste, met de Go Pro aan zijn helm vast gemaakt. Daarna volgt Monique. Het is maar een kort stukje, maar erg tof om te doen. Zo gaan we van kabel naar kabel. Soms doe je er 3 achter elkaar en soms moeten we iets langer wachten, want de guides moeten ons natuurlijk op het eind kunnen afremmen. 







Ook dit is een erg gave activiteit om te doen. Halverwege is er een Tarzan Swing, waarbij we op een platform van ongeveer 10 meter hoogte aan een liaan als Tarzan door de jungle mogen zwieren. Alleen zitten wij natuurlijk wel zeer goed gezekerd vast en kan er weinig gebeuren. In het begin vond vooral Monique het wat eng, maar geweldig om te doen. 





En daarna gaan we verder met ziplinen. Ook dit is een activiteit die we zeker weer willen doen. Als we klaar zijn met ziplinen begint het weer te regenen. Dus vandaag hebben we wel regen gehad, maar was het droog als we iets buiten wilden doen.




Ook hier bestellen we hier de foto's en video's, drinken een biertje en worden weer netjes bij ons hotel (en nu ook echt bij de kamer) afgezet. We gaan lekker op bed liggen bloggen en filmpjes monteren, onder het genot van een koud biertje. En rond 19u30 rijden we naar La Fortuna om een hapje te eten. We komen bij een eettentje uit wat er gezellig uit ziet en toevallig zitten hier ook de dames waar we de hele dag de toer mee hadden. Na even gedag te zeggen, gaan we aan een andere tafel zitten. We bestellen wat te eten en drinken, wat ons prima smaakt. En hierna gaan we weer terug naar het hotel, om verder te gaan met de blog en filmpjes te monteren. Straks nog even de jacuzzi in en dan is hopelijk morgen de voet van Monique weer helemaal in orde.




@ Karen: ik weet niet of wij zó creatief gaan worden. Vandaag waren er 2 olifanten gefabriceerd, waarvan 1 Jaap z'n bril op had.
@ Theo & Ria: we zien en doen inderdaad erg veel. En het weer was vandaag wel wat regenachtiger, maar op de momenten dat wij het graag droog wilden hebben, was het dit ook ;). Dus nog steeds geluk!

1 opmerking:

  1. Hoorde van Ria en Theo dat jullie vakantie vieren gaaf om de verslagen en filmpjes te zien. Wel wat anders dan in Las Vegas. Wat mooi wat jullie beleven en ondernemen, sportief om dat te durven. We blijven jullie volgen. Geniet lieve groet en dikke knuffel C&A

    BeantwoordenVerwijderen