donderdag 18 juni 2020

Tribeca

Donderdag 18 juni zijn we gaan eten bij Tribeca. Vorig jaar in de zomer periode zijn we hier ook geweest en dat is goed bevallen. Deze keer zijn we blijven slapen in Heeze in een leuk onderkomen op 2,5km van het restaurant. Dus het was een kleine wandeling, maar gelukkig was het lekker weer.

Bij binnenkomst krijgen we een plekje vooraan in het restaurant bij de gashaard. Hier is normaal de lounge. Het is geen slechte plek, nadeel was alleen dat het er erg luid was. Dus dat hadden ze beter kunnen doen. Het zat voor een donderdagavond wel behoorlijk vol. 

We beginnen met een aperitief van het huis, een beetje een zurige cocktail. De rondes aan amuses die vervolgens voorbij komen smaken goed. Het zijn perfecte teasers voor de rest van de avond.

De eerste gang is een tartaar van harder, zee-egel, yoghurt en lychee. Dit is een excellent begin van het menu. De tartaar was mooi zacht van smaak en de zee-egel erbij was super van smaak. 
Helaas ben ik wat laat voor het schrijven van de blog, en heb ik de wijnen niet meer op m'n netvlies staan. Ik meen me te herinneren dat de meeste wijnen goed van smaak waren, maar ik durf niet meer te zeggen welke we precies gehad hebben.

De tweede gang is kreeft met nashipeer, avocado en raapjes. Dit is een heerlijk gerecht. Mooie smaak van de kreeft, de schuim erbij en het knapperige van de groenten en de kroepoek is een geweldige combinatie.

De derde gang is snoek met lavas, kokkels, mango en lavendel. De snoek was top van smaak en lekker zacht.

De vierde gang is het hoofdgerecht. Dat is deze keer lam, pierre robert, cantharellen en een groene asperge. Ook dit smaak voortreffelijk. Het vlees mooi zacht en mals en met de jus heerlijk.

De vijfde gang voor 3-personen was een aardbei met verveine, citroen en chocolade dessert. Deze was goed van smaak, maar zoals we bijna altijd zeggen, het minst spannend.
Helaas koos Ria voor het kaas plankje met een verschrikkelijke geur die de tafel vervolgen in z'n greep wist te houden. Maar Ria was er positief over.

Na dit dessert hebben we nog een koffie/thee met friandises gehad. Ook daarvan weet ik niet meer precies wat we gehad hebben.

Over de hele avond hebben we voortreffelijk gegeten en voornamelijk de kreeft is blijven plakken in het geheugen. Dat wil niet zeggen dat de rest niet goed was, maar het was niet spannend, slecht of extreem bijzonder. Dat is ook de reden dat de beoordeling misschien wat karig is, maar het is zeker een aanrader om hier op een woensdag of donderdag te gaan eten gezien de prijs/kwaliteit verhouding.

De wijnen waren goed, maar ik kan er verder niet veel meer over zeggen. Misschien wel teveel wijn gehad.

De bediening was goed, vriendelijk en attent. Water en wijn tijdig geschonken. Door het "lawaai" in de achtergrond waren ze soms wat lastig te verstaan.

Inrichting is niet echt veranderd behalve dan dat ze de lounge hebben opgeofferd voor 2 of 3 tafels. Het geluid kan er niet goed weg en daardoor was het soms nogal lawaaierig. 

Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 7










Geen opmerkingen:

Een reactie posten