dinsdag 18 september 2018

Dag 5 & 6: Madrid


Vandaag rijden we mooi op tijd tegen 10u15 richting Madrid. Onze reis verloopt wederom erg voorspoedig, en op wat wegwerkzaamheden na, gaat de reis wederom zoals we gehoopt hadden. We zijn rond 15u00 in de hoofdstad van Spanje en ook het inchecken gaat erg soepel. We parkeren de auto in de parkeergarage van het hotel en gaan op pad.

Ons eerste doel is de Plaza Mayor, dé trekpleister van Madrid en hét plein wat je hier gezien moet hebben. Aangezien het inmiddels 15u30 is, en we na het ontbijt een appel en een paar snoepjes hebben gehad, hebben we wel trek nu. We ploffen neer bij een terrasje bij de Plaza Mayor en genieten hier van wat gehaktballen en spaghetti, goede kost als je trek hebt. Na het eten bestellen we nog een biertje en genieten van de mensen om ons heen. Ondertussen kijken we even in ons boekje over Madrid, maar op de weg naar de Plaza Mayor hebben we ook de torens van een kathedraal gezien die ons we interessant lijkt. Dus lopen we de kant op waarvan we denken dat de kathedraal zal zijn.

Gelukkig laat ons richtingsgevoel ons niet in de steek en lopen we direct naar de kathedraal. Gelukkig voor ons ligt het Palacio Real er naast. We lopen namelijk aan de verkeerde kant van de weg (en kunnen niet oversteken), dus is nu het voor ons logischer om eerst het paleis in te gaan. Het is rustig bij de entree en nadat we door de metaaldetector zijn gegaan, kunnen we vrijwel meteen een kaartje kopen. We willen ook nog een audio guide meenemen, maar hiervoor moeten we echt te lang wachten. Dus lopen we zonder audio guide het paleis in. We zijn bijna sprakeloos van hoe mooi alle ruimtes die we mogen bekijken eruit zien. De ene kamer heeft als kleur vooral rood, de andere is groen, weer een andere geel, of blauw. Ze zijn allemaal erg mooi om te zien en elke keer als je denkt dat het niet mooier of indrukwekkender kan, komt er een volgende kamer die er nog imposanter uit ziet. Helaas mogen we niet overal foto's maken, maar de meest imponerende kamer is die waar er een tafel staat waar 50 mensen aan kunnen eten. En dan is er tussen de mensen nog genoeg ruimte om niet tegen elkaar aan te stoten als je aan het eten bent.














Hierna gaan we snel de kathedraal in, want het regent een paar druppels. Ook deze is erg mooi om te zien. De felle kleuren, het feit dat er een mis bezig is als we binnen komen, én zien we een echte biechtsessie (nou ja, zien: we zien dat er een priester in de biechtstoel zit en dat er iemand uit de biecht komt en een ander persoon richting de biechtstoel loopt om te gaan biechten). Best bijzonder om te zien, aangezien we dit beiden nog nooit "live" gezien hebben. 





Inmiddels is het bijna 19u00 en willen we graag Barcelona tegen PSV zien, dus zoeken we een Sportsbar op. Gelukkig voor ons zit er 1 om de hoek, waar we snel een plekje aan de bar kunnen bemachtigen. We bestellen een witbiertje en een gewoon biertje (beiden 1/2 liters) en laten de wedstrijd op ons afkomen. We merken al snel (bij het eerste doelpunt van Barcelona) dat de gehele bar voor Barcelona is. Jammer voor ons wordt het doelpunt door PSV niet goedgekeurd en zien we hoe Barcelona rijkelijk wint van PSV. Dit is voor ons reden genoeg om een einde aan de avond te breien. 


Op de terugweg naar huis stoppen we nog even bij een Carrefour zodat we wat bier in onze koelkast koud kunnen leggen en we stoppen nog voor 2 broodjes Döner, die we lekker, met een gekoeld blikje bier, meenemen naar onze kamer om daar op te eten

Het broodje smaakt ons allebei erg goed én we weten nog kaartjes voor morgen te regelen: Real Madrid tegen AS Roma. Lijkt ons allebei ook wel erg leuk om een keer mee te maken, en dit is ook echt de enige wedstrijd die we hier mee kunnen pikken. 

@ Th&R: Gezellig dat jullie mee lezen! We hebben het erg naar onze zin en Madrid bevalt weer erg goed! Voor wat we er nu van gezien hebben, zijn we er alweer erg van gecharmeerd!

@A&H: Fijne reis gewenst morgen! Maar dat lukt vast als we horen wat jullie allemaal aan lekkers meenemen :). En als we een kerk/ kathedraal tegen komen waar we weer écht een kaarsje aan mogen steken, i.p.v. 20 eurocent in een apparaat stoppen, dat er een elektrisch lampje aangaat, dan gaan we (lees Monique) zeker kaarsjes branden voor iedereen die ons lief is :)

Dag 6: Madrid.

Vandaag staan we vroeg op, aangezien er om 10u00 een fietstocht door Madrid gepland staat en we een minuut of 20 er heen moeten lopen. We besluiten om onderweg wat te ontbijten en we zien een druk tentje met lekkere broodjes liggen. We delen een broodje ham-kaas en pakken beiden een jus d'orange. Het smaakt ons prima en we kunnen vol goede moed onze weg vervolgen. We arriveren ruim op tijd bij het beginpunt en krijgen beiden een fiets. Even een proefrondje fietsen en Jaap zijn zadel mag nog iets lager. We wachten met Luis, onze Spaanse gids die in zijn jeugd in Nederland heeft gewoond en dus goed Nederlands spreekt, iets verderop tot we compleet zijn. En met ongeveer 12 anderen start de fietstocht.

Het is niet een hele toeristische fietstocht waarbij alle bezienswaardigheden worden aangedaan, maar we zien een mooi deel van Madrid, krijgen wat historie te horen en plekken waar we juist wel of niet moeten gaan zitten om te eten. De Plaza Mayor van gisteren was dus eigenlijk not done, maar we hebben er toch lekker gezeten. En natuurlijk heeft Luis ook wel gelijk, dat het vaak in een straatje naast de bezienswaardigheid beter is. Maar soms is het ook wel leuk om gewoon wel lekker die toerist uit te hangen. Na zo'n 2 uur fietsen is het tijd voor een pauze en drinken we een lekker biertje in een park. Daarna fietsen we nog even door en zit de fietstocht er alweer op, maar natuurlijk niet voordat we nog wat tips van Luis hebben gekregen over waar we echt nog wat moeten gaan eten of drinken.




We besluiten om weer richting het hotel te lopen en onderweg een hapje te eten. We zien een aardig tentje in een zijstraat en hier hebben ze toast met zalm en tartaarsaus en patatas bravas. Dit smaakt ons prima, maar we hadden inmiddels ook best trek gekregen. En natuurlijk pakken we er een biertje bij. Aansluitend lopen we naar het hotel om even op het dakterras bij het zwembad te gaan liggen, want we moeten ons natuurlijk een beetje voorbereiden op de wedstrijd van vanavond.

Rond 18u00 gaan we op pad naar Bernabeu. We nemen de metro, waar het nog best rustig is. In de buurt van het stadion is het wel al gezellig druk. We willen eigenlijk in een sport bar nog een stukje Ajax mee pikken, maar we zien overal maar weinig tv-schermen. Tegen alle principes in, lopen dan naar Fridays (een Amerikaanse keten), waar ze met alle plezier de wedstrijd voor ons opzetten. Hier eten we samen wat spare-ribs en drinken we een biertje, om rond een uur of 8 naar het stadion te lopen. We moeten even zoeken waar we naar binnen kunnen, maar uiteindelijk vinden we dat ook vrij vlot. Als we het stadion inkomen blijkt dat we recht achter het doel zitten, een erg mooie plek. We hopen dat we geen bal terug hoeven te koppen, want we zitten natuurlijk wel in de gevarenzone.

We face timen nog even met Ad en Hennie en met Theo, Ria en Wendy, maar op de speaker zijn ze niet te horen door al het geluid om ons heen. Inmiddels zijn de voetballers vast aan het warm lopen en warm trappen.




 
De wedstrijd begint met de aankondiging van de spelers, het clublied (denken we) en daarna de tune van de Champions League. Erg indrukwekkend. En dan begint de wedstrijd. Het is erg leuk om dit een keer in een stadion mee te maken. Overal klinken gezellige liedjes (althans voor ons, want voor hetzelfde geldt is iedereen uitgescholden op het veld), de Roma fans zijn duidelijk in de minderheid, maar laten goed van zich horen en bij elke actie (geslaagd of niet) wordt er voor de Real spelers geklapt. Aan het einde van de eerste helft wordt er voor onze neus door Isco gescoord. Het stadion gaat uit z'n dak.
In de tweede helft wordt er nog 2 keer gescoord, helaas voor ons aan de andere kant. Maar gelukkig heeft Roma ook nog wat leuke acties aan onze kant. Helaas resulteert dit voor hen niet in een doelpunt. Na de wedstrijd lopen we met de meute mee richting de metro. Het verbaast ons hoe rustig het dan eigenlijk nog is. De eerste metro zit erg vol en daar willen we ook nog niet eens bij in gepropt worden, bij de metro die een paar minuten later komt hebben we zelfs nog een zitplek. We besluiten om bij de Opera uit te stappen, aangezien we nog wel een drankje willen doen. We komen uit bij een gezellig uitziende Mexicaanse bar, waar we beiden nog een Mojito drinken. Er gaat behoorlijk wat rum in, maar hij smaakt erg goed. En dan lopen we het laatste stuk richting ons hotel, waar onder het genot van een biertje deze blog geschreven wordt.



@ C&A: Het was een erg mooie wedstrijd, zoals jullie aan het verhaal, de foto's en hopelijk het filmpje kunnen zien.
@ Karen: inderdaad! Nog nooit zoveel voetbal gezien als de afgelopen 24 uur ;P
@ A&H: Leuk om jullie even te zien en te spreken, veel plezier nog samen!
@ TH, R &W: Ook leuk om jullie even te zien en te spreken. We zijn benieuwd naar de beelden van de wedstrijd en of wij nog in beeld staan ;).







2 opmerkingen:

  1. O wat gaaf zulke mooie foto's en ook de drankjes en het lekkere eten wij genieten met jullie mee. Maartoen je de kerk inliep was het geen regen maar de zegen van boven.jammer van psv maar geniet morgen hopelijk een mooie wedstrijd. Liefs C&A

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, zijn jullie op voetbal-vakantie:-)

    BeantwoordenVerwijderen