zondag 18 juli 2010

Dag 22: San Francisco




Vanochtend om 4u15 gewekt door luide muziek. Het kwam schijnbaar van een soort fabriek waar mensen begonnen met werken, wat vlakbij het motel lag. Niet echt fijn wakker worden, zeker niet als je wekker pas 45 minuten later gaat. Maar goed, het was niet anders. Iets eerder opgestaan dan gepland, want met luide muziek slaap je ook niet lekker verder, en een lekkere douche gehad. Nog eenmaal gecheckt of we alles hadden en dat bleek het geval.







In de lobby aangekomen stond de shuttlebus al klaar. Snel uitgecheckt en naar het vliegveld gegaan. We konden daar meteen inchecken en moesten in de rij gaan staan, om door de metaal detector te gaan. Dit verliep allemaal zonder problemen. Naar de gate gelopen, een broodje en wat drinken gehaald en gewacht tot we aan boord mochten. Samen nog een paar potjes triviant gedaan, waarbij Jaap steeds won. We konden op tijd aan boord en zouden ook eerder in Newark landen. Helaas hebben we tijdens de vlucht redelijk last gehad van huilende kinderen, die vlakbij zaten. Toch nog even de ogen dicht kunnen doen en voor we het wisten, landden we alweer. De landing verliep met wat turbulentie, maar gelukkig uiteindelijk goed en eerder dan gepland geland.






Aangezien we dachten dat we onze koffers weer opnieuw moesten inchecken, naar de bagageband gelopen. Er kwam van alles aan, maar onze koffers niet. Toch maar nagevraagd, maar als je vanuit een bestemming in Amerika komt, hoef je je koffers niet nogmaals in te checken. Dus maar weer door de metaaldetector, waarbij Monique ditmaal ook haar vest moest uitdoen. Nog een lekker geurtje gekocht, wat gegeten en aan boord van het vliegtuig gegaan, want het was alweer tijd.






De 2e vlucht verliep rustiger dan de 1e vlucht, minder turbulentie en geen of nauwelijks huilende kinderen. Alleen niet geslapen, wat wel jammer was. Om 7u30 landen we op Schiphol, waar we bijna als eerste uit het vliegtuig mochten, omdat we erg vooraan zaten. Bij de douane was 1 hokje open en er stonden maar liefst 2 wachtenden voor ons. Dat ging dus allemaal erg soepel. Wel nog een tijd bij de bagageband moeten wachten en door naar de aankomsthal, waar we begroet werden door Theo en Ria, die ons op kwamen halen. Nog even stennis geschopt bij de GWK en door naar Venhorst. In Venhorst werden we blij verrast door Ad en Hennie, die al champagne koud hadden staan met een versnapering erbij. Aangezien we nog midden in de nacht leven en we op Schiphol al zin hadden in een biertje, was dit een welkome dronk om 10u00 ‘s ochtends. We konden onze verhalen volop kwijt en vonden het erg fijn dat ze er alle vier waren. Daarna nog een hapje samen gegeten, waarop ze tegen 13u15 weer richting huis gingen. We vonden het erg gezellig dat ze er waren. Bij vandaag staan wat foto’s die de blog de afgelopen weken net niet gehaald hebben, omdat we de laatste dagen weinig foto’s meer hebben gemaakt. Gezellig dat iedereen ons gevolgd heeft en bedankt voor het reageren. Vonden we erg leuk en daardoor hadden we het gevoel toch wat meer contact met thuis te hebben. En nu het gewone leven weer oppakken. Vandaag nog een slome dag, morgen gaat het hopelijk weer wat beter.

Dikke kus, Jaap en Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten