dinsdag 29 juni 2010

Dag 3: Los Angeles

Vanochtend werden we door onze biologische klok om 6u00 gewekt. We zijn wel nog lekker in bed blijven liggen, maar hebben niet meer echt geslapen. Om 7u00 lagen we (lees: Jaap) tv te kijken: Nederland – Slowakije. Het was een mooie wedstrijd, hoewel Monique alle goals, behalve die van Slowakije, wist te missen. Er werd een blik naar buiten geworpen en we zagen dat het weer hetzelfde was als gisteren: bewolkt, mistig en treurig. Na een lekkere douche zijn we op weg gegaan naar Universal Studios.



Daar aangekomen hebben we een lekker broodje gegeten. Wat fijn dat ze hier ook Subway hebben. ;) Daarna was het tijd om naar binnen te gaan. Bij het House of Horrors werd je af en toe flink de stuipen op het lijf gejaagd. Zeker door de mensen die er verkleed rondliepen. Daarna hebben we de show van de Animal Actors gezien. Hier hebben we erg gelachen en verbaasd gestaan van wat ze de verschillende dieren hadden geleerd. Er deden onder andere vogels, honden, kippen, een varken, een orang oetang mee. Het viel ons op, hoe enthousiast alles gedaan wordt en hoe snel die Amerikanen op zo’n podium gaan staan. Ook is alles er erg goed geregeld. Als je even moet wachten, is er altijd wel iets te zien of te beleven. Hierna meteen door naar de volgende, nieuwe show: New Special Effects Show. Hier werd op een leuke manier uitgelegd hoe special effects gemaakt worden, oude en nieuwe stijl. Erg grappig om te zien, hoe je misleid wordt tijdens films. Toen we naar buiten liepen, zagen we de zon voorzichtig doorbreken. En deze heeft de hele middag geschenen. Het zal een graad of 24 zijn geweest. We vonden het wel fijn dat het niet zo warm was, aangezien we gisteren toch wel wat verbrand waren en nog geen zonnebrand hadden gekocht.

Daarna was het tijd voor wat actie: We zijn in een simulatiemachine geweest van de Simpsons. Jaap vond het erg leuk en mooi gemaakt, Monique kwam er wat misselijk en duizelig uit. Het volgende op ons programma was Waterworld, een spectaculaire show vol met fantastische stunts met jet-skis, speedboten, veel vuur, explosies, schieten, water en een vliegtuig. Ik zal niet alles verklappen, maar ze hebben het meisje gered en de slechterikken hebben het niet overleefd.




Daarna was het tijd om een hapje te eten. Jaap ging voor een appelflap, Monique voor een (taai) broodje. Op naar de Studio Tour. Daarbij zat je in een soort treintje en ging je over de sets en langs de studios van Universal heen.





Hier worden nog steeds films opgenomen. Het was erg leuk om te zien en ook erg goed gemaakt. We hebben daarna wederom een 3D-show/ film gezien over The Terminator. Wederom goed gemaakt en mooi om te zien.
Wederom tijd voor wat actie: dus zijn we in de enige achtbaan van het park geweest, n.a.v. de Film de Mummy. Hier moesten we even wachten, maar dat was het helemaal waard. Een erg snelle en spectaculaire achtbaan. Hij ging zowel voor als achteruit en je zag allemaal mooie/ spannende dingen onderweg. Als afsluiting van de dag in Universal Studios zijn we bij de 4D-show Shrek geweest. Wederom goed gemaakt en boeiend om te zien. Na deze actractie hadden we voor ons gevoel het meeste wel gezien, dus gingen we door naar Hollywood Boulevard. Dat is de beroemde straat waar alle grote sterren een ster op de grond hebben liggen. Wat hier het meest opvallend was, was dat er bij de ster van Michael Jackson nog steeds kaarsjes en bloemen lagen.



Hier hebben we bij een Mexicaanse fastfoodzaak wat gegeten. We vonden het beiden wat tegenvallen, maar het vulde wel goed. Daarna nog even wat boodschappen gedaan en nu een biertje in het hotel aan het drinken. Straks gaan we lekker slapen, want morgen is het vroeg dag. En dan zul je net zien dat we niet uit onszelf op tijd wakker worden.


Liefs, Jaap en Monique

P.s. @ Elske en Jeroen: De auto op het plaatje, is op de kleur na, hetzelfde. Zie onderstaande foto. En fijn dat je een avondje bioscoop hebt gewonnen! Goed gedaan!

P.p.s. De blog van dag 2 is wat aangepast met foto’s voor de liefhebbers!

2 opmerkingen:

  1. hallo samen.
    Wat ontzettend leuk jullie berichten. Het is voor mij opstaan, douche, boterham en met die boterham jullie bericht lezen. Hier alles rustig, lekker warm tot 35 graden vrijdag daarna iets minder. Kunnen we vrijdag weer voetballen kijken en ik hoop op wat meer spanning en beter spel. jullie gaan vandaag verder met de reis en (wat een auto) wij kijken uit naar jullie volgend verslag. gr. en veel liefs ons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Samen. Even nog een nieuwe bericht. zojuist een telefoontje gehad van Antoinette. Patrice is vader geworden van een zoon, Daniel.
    Liefst 8 pond schoon aan de haak.
    Zondag zien we elkaar bij tante Nel. Leuk.
    fijne dag of nacht.
    groetjes ons

    BeantwoordenVerwijderen