donderdag 29 mei 2014

Dag 5: Key West

Allereerst: we hebben net nog wat foto's toegevoegd aan het verhaal van gisteren. Verder moesten Jaap en Monique vandaag hun wekker zetten, om 9u30 werden ze verwacht om zich aan te melden voor de Ultimate Adventure tour, deze keer zonder de oudjes. ;) Die zouden een dolfijnen spot tour gaan doen, met daarbij snorkelen.

We waren ruim op tijd wakker en konden daardoor ook nog even een Starbucks koffie voor Monique scoren op de heenweg. Bij de haven aangekomen, mochten we ons ticket ophalen om daarna een heel formulier te lezen en paragraferen dat je alle uitleg had gelezen en dat alle schuld/fouten/letsel voor eigen risico waren. Dit ging vooral om het rijden op de jet ski wat er bij in zat. Ze geloofden Jaap op zijn woord dat hij boven de 23 was, want we hadden natuurlijk geen ID bij ons en alleen die van Monique als foto. Maar we mochten mee en nog even een onderwaterwegwerpcamera op de kop getikt voor het geval we mooie dingen zouden zien. Bij vertrek zag het er dreigend uit.


Er was een ontbijtje geregeld, wat aardig goed smaakte. Als eerste activiteit gingen we snorkelen. Beiden vonden we dit wat minder om te doen, er was niet heel veel moois om te zien en Monique werd van al het deinende water zeeziek. Dus toch maar terug de boot op en rustig gaan liggen met de oogjes dicht en een glas ijswater binnen handbereik door Jaap geregeld. Ondertussen had Jaap een lunch voor zichzelf geregeld, wat hem goed smaakte. Toen we bijna bij de tweede plek aankwamen was de misselijkheid aardig gezakt en heeft ze ook nog maar een broodje gegeten. We mochten beginnen met het glijden van hoge glijbanen. Hier moest je eerst opklauteren, om daarna van de glijbaan af in het water te springen. Grappig om eens te doen.


Daarna mochten we jet skiën, erg tof om te doen. We hadden met z'n tweeën een scooter. Monique begon met rijden, maar vond het toch een beetje eng. Dus Jaap heeft het stuur overgenomen en laten zien wat je met zo'n ding kan. Erg leuk om hier op te zitten en zo leuk dat Monique ook nog wel een poging wilde wagen. Ook haar lukte het om rondjes te draaien, wat Jaap natuurlijk goed voorgedaan had. Ook het parkeren van het ding lukte aardig goed.


Hierna weer tijd om te ontspannen. Samen met een drankje op de boot wat gerelaxt, tot we mochten parasailen. Ook dit was een super ervaring. We gingen met 12 mensen in een boot. Wij waren de eersten die van ons groepje mochten. Het is erg tof om met een parachute de lucht in te gaan en boven het water te hangen en dit samen te beleven. Wat een toffe ervaring.



Hierna was het tijd om terug naar de haven te gaan.


In Duval street bij Sloppie Joe's een biertje en chicken wings genuttigd en naar ons huisje gegaan.


Daar waren de oudjes al. Zij hadden ook een fijne dag gehad, alleen niet zoveel dolfijnen gespot. We zijn nog even in het zwembad gaan afkoelen.

Jaap had het goede idee om in het zuidelijkste puntje van Amerika (wat toevallig in Key West ligt), de zonsondergang te gaan bekijken. Onderweg een huisje op de foto, zo zien ze er hier uit.


Deze zonsondergang was niet echt bijzonder, maar toch even bij de de meest zuidelijke punt van Amerika geweest.


Tijdens de wandeling zagen we een leuk restaurantje met livemuziek, dus Theo en Ria opgehaald en daar een hapje gaan eten. Ook de lokale specialiteit "Key Lime Pie" was een mooi dessert.


Location:Key West

2 opmerkingen:

  1. Hey snelheidsduivels, oké, je moet wat papieren tekenen...daar staat tegenover dat je op het water géén bekeuring krijgt voor 'te hard rijden' !! Even terug naar Miami... de big question: je weet dat Miami bekent staat om zijn 'inkt-shop' dus hebben jullie stiekem nog een tatoeage laten zetten ?? (Nee,toch). Wat leuk dat ook jullie genoten hebben van 'de viskomcocktail'.... hebben jullie ook nog even uit elkaar 'kom' geslobberd ?? R & T, de jeugd brengt jullie toch niet op het verkeerd pad, hè?
    Geniet van jullie heerlijk patio, lekker eten, al het moois én elkaar XXXat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze dag klinkt als een dag die d'n deze ook graag had willen beleven!
    En wat hierboven ook al wordt gezegd..je kunt niet in Miami zijn zonder bij Miami ink. te zijn geweest. Al ist alleen maar voor n foto!!
    X Noor

    BeantwoordenVerwijderen