dinsdag 19 november 2019

Rust en Vrede

Dinsdag 19 november gaan we dan eindelijk eten bij "Rust en Vrede". Hier kijken we al een tijdje naar uit. We hebben namelijk het Estate Experience Menu waarbij we helemaal in de watten gelegd zullen gaan worden. Althans dat is onze verwachting.

We gaan met een Uber rond 18:00 naar het restaurant. Als we de lange oprijlaan oprijden hebben we al een idee van het prachtige landgoed. Als we uitstappen en het pad naar het restaurant oplopen worden we ontvangen. We mogen buiten nog even van het uitzicht genieten met een glas echte Champagne en wat amuses.

Als we dit allemaal op hebben, krijgen we een warm doekje voor onze handen en gaan we naar binnen. We krijgen een mooie tafel aan het einde van een "smalle" ruimte bij het raam. We hebben als enige een mooi uitzicht naar buiten en een mooi overzicht over het restaurant. Het koude water staat al klaar (bruis en plat). Ze hebben een open keuken in het midden van de lengte van het restaurant. We zitten hier iets té ver vanaf om goed te kijken wat er gebeurd.

Dan komen ze met de eerste glazen voor de witte wijn. We krijgen bij de eerste gang een 2017 Beaumont, New Baby.
En dan komt de chef zelf ons een fijne avond wensen en de eerste gang  uitleggen. We krijgen een tonijn sashimi die licht is aangebraden. Daarbij een mooie originele Japanse sojasaus. Verder wat kleine toefjes crème en groenten. Dit is echt genieten. De tonijn is PERFECT zacht en super van smaak. Dit belooft wat voor de rest van de avond en is in ieder geval alvast een hoogtepunt.

Daarna komt de tweede gang wat tijdens het schenken van de wijn al verklapt wordt. Dit is een Pan gebakken Gnocchi met olijven marmelade en basilicum olie. Dit is een vegetarisch gerecht wat heerlijk smaakt. De wijn hierbij was een voortreffelijke 2015 Donnafugata Anthilia. Ook dit gerecht smaakt ons erg goed, ook al zijn we niet meteen de grootste liefhebbers van Gnocchi, maar op dit niveau was het top.

Vervolgens komt er langoustine met een zeer verrassende Béarnaise saus van passie vrucht en zonnebloem pitten. Op de langoustine zat iets gekarameliseerd. De passievrucht Béarnaise is zeer apart, maar super lekker. Dit is zeker ons tweede hoogtepunt van de avond. De wijn hierbij was een 2018 Newton Johnson Albarino.

Na deze 3 voorgerechten krijgen we het eerste van de twee hoofdgerechten. Het eerste hoofdgerecht is gebakken kwartel met kip bouillon en selderie spaghetti. Er zat nog een worstje van kip bij en een zoet iets, waardoor de bouillon een licht zoete smaakt krijgt. De combinatie met de kwartel is hierdoor echt super.
We krijgen hierbij een 2002 Guardian Peak SMG wijn. Een lekkere rode wijn die heel zacht van smaak is.

Daarna komt de nummer 1 van de avond. Een Wagyu filet met wortel en sinaasappel. Dit stukje vlees ligt op basilicum om het wat lichter over te laten komen.
Hierbij schenken ze hun eigen wijn, namelijk een 2014 Rust en Vrede Single Vineyard Syrah. Bij elke hap van de wagyu is het genieten. Zelden zo'n lekker stukje vlees gehad.

Nu is het tijd voor de nagerechten. Het eerste nagerecht is een panacotta met gember kruimels en een sorbet van guave. Maar omdat Monique wel kaas wilde hebben heeft ze een nagerecht met Parmezaanse kaas. Ze kreeg hierbij een Paul Cluver Riesling, niet al té zoet. Jaap had bij de panacotta en een 2017 Donkiesbaai Hooiwijn. Dit is een lekker eerste dessert.

Vervolgens krijgen we beiden een tussen dessert, "Dinner en Movies". Dit is een soort suikerspin, popcorn, gezouten karamel en een colaschuim. Hierbij krijgen we geen aparte wijn (gelukkig, want we hebben al aardig wat op).

Tenslotte krijgen we het echte nagerecht. Een Witte chocolade marquise met kokosnoot en bevroren honing yoghurt. Hierbij krijgen we een 2012 Carmes de Riussec.

Hiermee sluiten we het menu af. We hebben genoten en dan vooral van de tonijn, langoustine en de wagyu. Alle gangen waren goed, maar dit zijn wel de toppers van de avond.

We sluiten de avond af met een kopje thee/koffie en brandy/amarula. Hier krijgen we uiteraard wat te snoepen bij, en we kunnen blijven laten bijvullen, als we dat zouden willen.....

Het personeel deed z'n werk perfect. Zelden hebben we personeel op deze manier hun werk zien doen. Extreem vriendelijk, attent en eigenlijk nergens een steekje laten vallen. Wijnen tijdig schenken, water tijdig bijschenken, stoel klaarzetten en aanschuiven na elk bezoek aan toilet en de eerste keer toilet vangen ze je op om te vertellen waar het toilet is. En tenslotte het regelen van een taxi.

De wijnen waren van goede smaak en pasten goed bij het gerecht. Goede uitleg en schappelijke hoeveelheid.

De inrichting was er een die past bij een hoeve. Een fijne plek om te zitten en goede stoelen voor een tamelijk lange zit.

Eten: 9
Wijn: 9
Bediening: 10
Inrichting: 8




















2 opmerkingen:

  1. Heerlijk in de watten gelegd, wat ziet het eten er verrukkelijk uit! geniet nog van jullie tijd met pap en mam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's van het eten dat ziet er smaakvol uit,en dat jullie genieten kun je zien. We hebben ook genoten van de filmpjes zo duidelijk en wat hebben jullie veel gezien. Nog veel plezier en geniet van dat mooie land. Liefs en dikke knuffels c&a

    BeantwoordenVerwijderen