donderdag 29 augustus 2019

Dag 1 - 3

Dag 1:
Dinsdag na het werk rijden we naar het vliegveld in Eindhoven. We eten wat bij La Place en daarna lopen we naar de controle. We hebben geluk en dat er geen rij staat en hier zijn we dan ook erg snel doorheen. Aangezien we nog 2 uur moeten wachten gaan we een biertje drinken. Als er duidelijk is welke gate we moeten hebben lopen we naar de gate. Nog een voordeel van een klein vliegveld, veel gates zijn er niet, dus weinig zoeken of wandelen. We staan even in de rij en dan lopen we naar het vliegtuig. De vlucht is 4,5 uur. We hebben de pech van wat huilende kinderen, maar het geluk dat daardoor de vrouw naast ons weg gaat. We hebben hierdoor drie stoelen en kunnen beetje beter zitten/liggen. 

Na de 4,5 uur landen we en lopen we naar de ontvangsthal. Daar staan Bianca en Liang ons al op te wachten. We worden hartelijk ontvangen en we hebben zin om de komende dagen samen het eiland te verkennen. Ze brengen ons naar ons hotel. Hier nemen we weer afscheid, het is ondertussen 00:00 geweest maar we willen toch nog even een biertje drinken, dus we lopen naar een klein barretje in de buurt. En na de biertjes zit de eerste dag erop en gaan we naar bed.


Dag 2:
We kunnen een beetje uitslapen en gaan pas rond 10:00 ontbijten. Het is een flink uitgebreid buffet en eten hier nog niet heel veel maar voldoende om de dag mee te kunnen beginnen. We appen Bianca en gaan nog even bij het zwembad kijken. Het is een flink zwembad, maar vandaag zullen we er niet gaan zwemmen.

We gaan naar de ingang van het hotel en wachten even op Bianca en Liang. Als ze aankomen maken we een planning en vandaag gaan we voor een kennismaking van de omgeving waar Bianca en Liang wonen. 
We stappen in de auto en rijden naar Tajao. Een leuk klein dorpje dat nog vrij is van massa toerisme. We lopen hier langs de zee over een pier. We maken wat foto’s van onszelf en de omgeving en lopen verder het dorpje in. 







Liang en Monique gaan nog even met de voeten het lekkere zeewater in, maar helaas is het op de keien niet zo lekker lopen. Het is wel lekker verfrissend aan de voeten. We zitten op ‘t keienstrand en doen wat wedstrijdjes stenen gooien. We laten de voetjes opdrogen en rijden verder. We zetten de auto bij het appartement van Bianca neer en gaan, na even binnen gekeken te hebben, een stuk wandelen. Het waait flink vanmiddag, maar dat maakt dat de gevoelstemperatuur ook wat aangenamer is. Het risico is wel dat we sneller verbranden, dus smeren we maar volop. We gaan bij een Belgisch eetcafé wat eten. Het smaakt prima. Nu onze buik weer vol zit, gaan we nog een stuk lopen naar de gele berg. We moeten om de gele berg heen lopen om naar boven te kunnen en lopen dan langs een leegstaand bouwwerk wat door betonrot niet verder gebouwd mag worden, maar wat ook niet weggehaald wordt.

Als we aan de voet van de gele berg zijn, lopen Liang en Jaap nog naar boven en boven nog een rondje om de krater, Bianca en Monique blijven lekker beneden wachten. Om daarna weer verder te lopen naar Las Galletas. We stoppen nog even bij het appartement en lopen het centrum in. We lopen nog wat langs het strand en gaan wat drinken. Het is nog steeds heerlijk weer en we hebben een mooi uitzicht over de zee.






Na een tijdje beginnen we ook wel trek te krijgen en Liang stelt voor om bij de Chinees te gaan eten. Dit klinkt als een goed idee en we lopen daar naartoe. Hier eten we lekker mie, nasi, spareribs bief met ui en saus. Bianca heeft vanaf een menu besteld, maar we delen alles. Het smaakt ons heerlijk, dit was een goede keus qua eten. We halen bij een ijssalon nog even een lekker ijsje en worden dan door Bianca en Liang weer terug gebracht naar het hotel. Het was een gezellige en leuke dag en kijken nu al uit naar morgen.
Dag 3:
Vandaag worden we rond 11u00 opgehaald, de Teide staat op het programma en hiervoor moeten we redelijk lang in de auto zitten. Maar met een zonnetje gaan we weer op pad. We rijden naar Masca, een toeristisch dorpje in de bergen. Helaas kunnen we hier niet stoppen, maar iets verder is een plek (Mirador de la Cruz de Hilda) waar we wel kunnen stoppen en met een koud drankje van het uitzicht over Masca, de kloof en de bergen kunnen genieten.



Op weg naar Garachico maken we nog een stop bij Mirador Altos des Baracán. Als we de ene kant op kijken is het mooi helder, aan de andere kant is het bewolkt. Het is hier ook een stuk kouder dan vanochtend in Adeje.


We rijden door naar Garachico, hier is een leuk dorpje waar we allereerst even een sanitaire stop moeten maken. Maar gelukkig is er weer ijssalon en kunnen we het nuttige met het aangename combineren. We slenteren wat door dit dorp en komen nog een mooie, maar kleine tuin tegen. Jaap en Monique slenteren hier samen even door. Even later lopen we weer richting auto en gaan we naar La Orotava. Hier willen we straks ook wat gaan eten.





In La Orotava wordt de auto geparkeerd en lopen we een stukje. We komen langs een kerkje, waar we (lees Monique) natuurlijk even naar binnen moet. Hier worden wat kaarsen aangestoken en we kijken er even rond. Ook gaan we hier een soort museum in, waar we natuurlijk wat foto’s moeten maken. Even later lopen we terug en gaan we bij een restaurant met binnentuin een hapje eten. We bestellen wat tapas, nl. kroketjes, gamba’s en papas Arrugadas (Canarische aardappels in de schil gekookt met met mojosaus) die we delen. Het smaakt ons goed en we gaan weer verder op pad.





We stoppen onderweg een paar keer terwijl we El Teide oprijden. Bij de eerst stop zitten we boven de wolken, wat er leuk uitziet maar waardoor we ook weinig uitzicht hebben. Gelukkig schijnt de zon dan wel weer. Ook blijft het aan de noordkant ook wat mistig, waardoor er ook helaas weinig uitzicht is. Onze volgende stop is op een erg mooie plek. Bianca en Liang blijven bij de auto, maar Jaap en Monique lopen even een rondje. Het doet ons wel wat denken aan de rotspartijen in Arizona. We lopen hier wat rond en maken aardig wat foto’s voordat we weer terug naar de auto gaan. We rijden nog een stukje verder voor een sanitaire stop en een kleine wandeling. Hier kunnen we nog een stukje omhoog een berg oplopen, waardoor we een mooi uitzicht krijgen. Helaas blijft het mistig en is het uitzicht wat beperkter. Maar het blijft een mooie route om te rijden met mooie vergezichten. Hier beslissen we ook waar we vanavond gaan eten. 



















We gaan naar El Cordero in Guarguacho, daar zijn we gisteren langs gereden en er staat een hele grote lam van bomen/ struiken gemaakt buiten.
Ook hier besluiten we weer wat gerechten te delen en volgens Bianca en Liang moeten we echt de geitenkaas, de Giofo en de mixed grill proberen. Dus gaan we ook dit allemaal proberen. De geitenkaas smaakt inderdaad niet naar geitenkaas, de Giofo lijkt wel op een soort tahin en is qua smaak prima, maar de textuur vinden we een beetje vreemd en het vlees van de mixed grill is erg lekker. Dus wederom erg lekker gegeten en het is een goede afsluiting van onze gezamenlijke dag. We worden weer netjes bij het hotel afgezet en we besluiten met z’n tweeën nog een biertje te drinken. 

We lopen nog een stukje naar een Irish Pub en drinken daar nog wat biertjes. En dan zijn we moe en gaan we lekker naar bed. Morgen staat er een relax dag op het programma, maar wel weer gezellig samen met Bianca en Liang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten