donderdag 10 oktober 2013

Dag 6: Quan Lan - Hanoi

Vanochtend voor dag en dauw opgestaan. We moesten om 6u00 ontbijten, zodat we om 6u30 met de tuktuk naar de haven konden. Hier lag de slowboat al klaar om ons in 2,5 uur weer naar het vasteland te brengen. Via een smalle en voor ons gevoel vrij lange plank, konden we aan boord. Gelukkig is niemand in het water gevallen.

Jaap heeft bijna de hele tocht bovenop het dek gestaan, terwijl Monique binnen de mensen gezelschap hield terwijl ze een boek las. Helaas was het wat mistig, maar desalniettemin waren er weer mooie uitzichten op de rotsen.


In de haven aangekomen, hebben we een kopje thee genuttigd en op onze chauffeur gewacht, die er vrij snel was.


Daarna nog even over we marktje geslenterd, waar we wat bananen, appels en wortels hebben gekocht.


Hierna begon de lange zit naar Hanoi. We hebben er 4,5 uur over gereden, met helaas niet de beste wegen. Onderweg hebben we van het landschap genoten, een tukkie gedaan en onderweg nog geluncht bij dezelfde stop als op de heenweg.

Hieronder een paar foto's van de langste mozaïek muur ter wereld. Dit ter ere van het 1000 jarig bestaan van Hanoi. De muur is 3 km lang.


Om 16u00 waren we terug in ons pension. We hebben even snel onze spullen opgeruimd en toch nog maar even de stad in. De wegen oversteken is steeds leuker en we doen het te pas en te onpas. Zie onderstaande video.

YouTube Video

Met de taxi de stad in gegaan, waar we nu wel op tijd waren om de pagode van het Huan Kiem Lake te bezichtigen. Ook hier waren nog wel wat mensen aan het bidden, aan de andere kant was het ook weer zo toeristisch dat we onze schoenen niet eens uit hoefden te doen om de pagode te betreden.
Hierna nog een rondje om het meer gelopen, om uiteindelijk op een terrasje een welverdiend (maar wel een niet al te koud) biertje te drinken.
Aangezien het bier niet al te koud was, een stukje verder gelopen voor een koud biertje/ pina Voor het avondeten waren we er al uit: het zou weer hetzelfde tentje worden als een paar dagen geleden. We hadden daar zo lekker gegeten de we het nog wel een keer wilden proberen. Ook zit je daar op een balkon, waarbij je uitkijkt op een redelijk druk straatje. We hebben hier wat verschillende gerechten besteld, die erg lekker waren.
Daarna als toetje voor Monique nog een soort van (duurbetaalde) oliebollen gekocht en weer met de taxi naar het pension. Zojuist de koffer gepakt, aangezien we morgen voor 8 dagen de bergen ingaan. Gelukkig hoeven we pas om 8u00 klaar te staan, dus de wordt uitslapen. @ Theo & Ria: we vonden het ook leuk om jullie ff gesproken te hebben, ondanks de vertraging in de verbinding. @ Annie & Chris: leuk dat jullie meelezen en ons volgen! @ Mia, Gerrit en Opa Toon: dat bakje thee komen we zeker een keer halen, samen met die overheerlijke appelmoes :) @ Britt: speciaal voor jou nog een foto van het heerlijke eten ;)

Location:Hanoi

5 opmerkingen:

  1. Nou dat eten ziet er ook wel erg lekker uit,zou ik ook wel voor over willen komen. Maar eigenlijk ziet alles er mooi uit, we wensen jullie veel plezier in de bergen.
    Dikke kus theo en ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hebben samen met Jasmijn gekeken heel mooi en het filmpje met Jaap vondt Jasmijn erg cool. Lieve groetjes van Jasmijn Chris en Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Jaap, niet zo bang kijken bij het oversteken, gewoon je ogen dicht doen en lopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vet hoor dat filmpje!! haha! Toch keek Jaap best angstig :p
    En dat eten..Vraag maar snel wat goede recepten, kun je dat in november voor me koken! ;)
    Heb trouwens een nieuw ritueel 's morgens tijdens mn ontbijt... jullie blog lezen! xx noor

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou vraag ik me af: steekt jaap hier nu voor de tweede keer over, óf heeft hij jou alléén laten gaan??? ;)
    Hier duidelijk nog geen nieuw ritueel kunnen ontdekken, maar wie weet komt het nog.
    Liefs je overbezorgde, onregelmatig lezende maar liefhebbende zus.

    BeantwoordenVerwijderen