maandag 11 september 2017

Dag 10: Arenal

Na een goede nacht slapen, zijn we weer mooi bijtijds wakker. We lopen naar de ontbijtruimte en pakken vast wat sap. We zijn het de laatste dagen zo gewend dat we een menu krijgen waaruit we mogen kiezen, dat we niet eens het buffet zien wat iets verderop staat. Een van de obers attendeert ons hierop. 
We laten ons allebei een eitje bakken en met wat yoghurt is het een goed begin van de dag. We hebben gisteren nog besloten dat we vandaag naar Arenal Natura Ecological Park gaan, hier zouden we met een gids wat slangen, kikkers, krokodillen, vlinders, enz. moeten kunnen zien.


We vertrekken  rond 10u00 uit het hotel en rijden rustig die kant op. Het ligt vlakbij ons hotel, dus zijn we er zo. Als we de parkeerplaats oprijden, zijn we de eerste auto die er gaat parkeren. Bij de receptie worden we verwelkomd en we geven aan graag een guided tour te willen doen. De receptionist geeft aan dat er een gids over 5 minuten zal zijn. We smeren ons nog even in met DEET en maken nog een sanitaire stop. Als we zover zijn staat Miguel al op ons te wachten. Hij neemt ons mee om het park in te gaan. Het is een aardige man, we denken een vijftiger, die veel te vertellen heeft. We beginnen bij de krokodillen. Deze zijn gered uit het wild, omdat ze gewond waren en in het wild niet zouden overleven. 1 krokodil heeft nog maar een kwart van zijn onderkaak over, na een gevecht met een andere krokodil. Fijn dat ze hier op een rustige manier kunnen leven.

We lopen verder en Miguel ziet een klein slangetje op een blad. Deze ziet er niet echt gevaarlijk uit, maar blijkt wel giftig te zijn. Ook zien we nog een tweetal hagedissen, beiden hebben we al vaker gezien maar het blijven mooie dieren.





Op naar de slangen die ze in glazen hokken hebben zitten. Hier is het meerendeel giftig van en we leren hoe je kunt zien of een slang giftig is. Een giftige slang heeft een soort driehoekig hoofd en zijn hoofd is dikker dan zijn nek. Een niet giftige slang heeft een hoofd dat ongeveer even dik is als zijn nek. Dus we zijn vandaag zeker weer wat wijzer geworden. We zien echt verschillende soorten slangen, de een is beter zichtbaar dan de andere, maar de meeste die ze hebben zijn giftig. 






Daarna gaan we door naar de kikkers, ook deze zijn bijna allemaal giftig en zitten achter glas. We zijn trouwens erg blij dat we Miguel bij ons hebben, want zelf hadden we heel veel kikkers niet gevonden. Ze zitten soms goed verstopt. In 2 gevallen kon zelfs Miguel ze niet vinden. Maar we zien een aantal kikkers die we al eens hebben gezien en heel veel nieuwe exemplaren. Bijna allemaal zijn ze giftig en lastig op de foto te krijgen.



 \



Als laatste lopen we via de kaaimannen naar de vlindertuin. De kaaimannen zijn een stuk kleiner dan de krokodillen. Terwijl we hier staan zien we nog een hagedis voorbij schieten. Ook zien we een hele colonne rupsen voorbij lopen. Ze lopen op deze manier (allemaal bij elkaar als een slang), zodat vogels en andere beesten denken dat ze een slang zijn. Best slim van ze. Dan maken we een stop in de vlindertuin, waar erg veel mooie exemplaren rond vliegen. Miguel pakt 1 vlinder vast en laat zien waarom deze op een uil lijkt, en inderdaad: als hij deze op een bepaalde manier vasthoudt is het net een uil. Het blijft mooi om te zien hoe de vlinders rond fladderen. Ook zien we nog wat rupsen en cocons waar de rupsen tot vlinder zullen ontpoppen. En dan komen we aan het einde van onze toer. We hebben bijna 2,5 uur met Miguel rondgelopen en zijn weer wat wijzer geworden. Het is wel jammer dat de meeste dieren achter glas zaten, maar aan de andere kant wil je ze ook niet "los" tegen komen. Ook kleine kikkertjes en slangetjes kunnen erg gevaarlijk zijn.




We rijden weer naar La Fortuna om te lunchen. We eten bij een ander tentje als gisteren, maar bestellen nagenoeg hetzelfde gerecht omdat het ons gisteren goed gesmaakt heeft. Hierna gaan we nog even naar TiTokú Hot Springs. Ook hier zouden een achttal hotsprings moeten zijn. Dit is ook van ons hotel, maar ligt tussen ons hotel en La Fortuna in. Nadat we er al 3 keer langs waren gereden en 2 keer de weg hadden gevraagd, hebben we ze toch gevonden. Ook hier waren we met z'n tweeën aanwezig, zonder andere gasten. Dus het was lekker rustig en we konden op ons gemak foto's en filmpjes maken. Het nadeel was dat het water erg heet was en we er na een klein uur ook wel weer genoeg van hadden. 








We rijden terug naar het hotel en gaan op zoek naar een toer voor morgen. Het wordt raften en ziplining, waar we als het goed is de hele dag zoet mee zijn. We worden om 8u30 opgehaald bij het hotel en zijn erg benieuwd wat de dag gaat brengen. Hopelijk gaat er dan ook weer een leuk filmpje gemonteerd worden, want van de beelden van vandaag was dit niet echt mogelijk. We sluiten de middag af met wat zwemmen en bij het hotel in de hotspring zitten. En dan is het tijd om een hapje te gaan eten. We rijden weer naar hetzelfde tentje als gisteren en bestellen samen 1 bord eten (hetzelfde wat Monique gisteren had, gewoon omdat het lekker was maar veel te veel). Na nog een drankje te hebben genuttigd, gaan we weer naar het hotel. Bloggen en foto's uitzoeken en dan lekker slapen. Morgen wordt vast een enerverende dag, maar we hebben er veel zin in.

Als we terugkomen op onze kamer, ligt er een krokodil op bed, gevouwen van handdoeken. Erg leuk om te zien. Ook blijft het uitzicht erg mooi. En voor de mensen die zich afvragen hoe het weer is? Eigenlijk heel erg goed. We hebben weinig tot geen regen en over het algemeen goede temperaturen. Het is alleen wat vaker bewolkt, maar vanmiddag was het ook een graad of 34. Dus van het regenseizoen hebben wij tot nu toe weinig gemerkt, alleen de luchtvochtigheid is hier erg hoog, dus zweten we ons wat af. En daar hebben we ons redelijk bij neergelegd. 






@ Elske & Jeroen: gezellig dat jullie er weer bij zijn. Hopelijk genieten jullie op deze manier ook een beetje met ons mee. 
@ Ad & Hennie: Dank voor de complimenten, we doen ons best om er elke dag weer wat leuks van te maken. Voor het thuisfront, maar natuurlijk ook voor onszelf. En ik ben bang dat we hier nog wel vaker de ballen uit de broek gaan zweten ;). Fijn dat de wandeling droog was vandaag. Veel plezier met de voorbereidingen voor Berlijn!

@ Theo & Ria: Fijn dat jullie de filmpjes die Jaap maakt leuk vinden. Hopelijk hebben we morgen weer materiaal voor een nieuw filmpje.


1 opmerking:

  1. Geweldig uitzicht! En de krokodil is cool! Benieuwd wat er bij mijn volgende logeerpartij in Brabant op mijn bed ligt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen