maandag 27 mei 2024

Dag 10: Oklahoma City - Amarillo

Vanochtend beginnen we met een ontbijtje in ons eigen huis. Daarna pakken we alles weer in en gaan we weer op pad. We hebben redelijk wat kilometers voor de boeg vandaag. We beginnen met nog wat dingen te bekijken in Oklahoma City, zoals een grote melkfles, een theater en een robot, voordat we de stad verlaten en verder rijden op Route 66.




We komen uit bij een brug, die er mooi uitziet. We stappen uit en maken wat foto's, om daarna door te rijden naar El Reno. Hier hebben we weer een route 66 bordje met de naam El Reno en er is een mooie Mural.









Het is vandaag Memorial Day, een Amerikaanse feestdag waarop de overleden Amerikaanse militairen herdacht worden. We merken dat er vooral veel eettentjes dicht zijn vandaag. We komen uiteindelijk bij een wat groter restaurant uit, waar we een omelet samen delen. 



Daarna rijden we door naar de Pony Bridge, die recentelijk gerenoveerd is. Zoals jullie kunnen zien, is geel de basiskleur geworden. We rijden nog steeds op Route 66, maar de weg is wel erg slecht en lijkt op een Belgische weg. 


In Clinton zien we een nieuw Route 66 teken op de weg geschilderd, deze is afgezet met pionnen en ruikt ook nog helemaal naar verf. In tegenstelling tot degene die we een aantal meter verderop zien. Maar het zijn wel kleurrijke schilderingen. 






We rijden door naar Elk waar we de grootste olieboortoren staat. En we bezoeken daar het historisch museum. Er staan aardig wat gebouwen, waarbij in 1 gebouw ook mensen zijn. Hier lopen we naar binnen en raken we aan de praat met de 2 vrijwilligsters. Ze hebben een ouderwetse jukebox en nodigen ons uit om een plaatje te draaien. Dit doen we en na het plaatje van de Beatles wat wij gekozen hebben, vragen we wat hun favoriete plaatje is. Ze wil het opzetten, maar dit is net de enige plaat die niet in de jukebox zit. We zoeken nog een andere nummer uit en als dit plaatje klaar is, gaan we weer verder. 






We naderen Texas. Hier laden we de auto nog een beetje bij, eten wat kipnuggets en nu mag Jaap een stuk rijden. Tot nu toe heeft Monique eigenlijk alles gereden, maar zij wil er ook wel eens naast zitten. We rijden langs een gerestaureerd tankstation, een scheve watertoren, een groot kruis en een parodie op de Cadillac Ranch waar we morgen heen willen. Hier hebben ze wat volkswagens (beetles) in een tuin gezet.






Ook mag Jaap het mooiste stuk route 66 rijden, waarbij je de snelweg bijna niet ziet Ć©n je 70 mijl per uur mag rijden op een goed wegdek. We komen nog langs een groot vredesteken en rijden het laatste stuk naar Amarillo over de snelweg. Als we er bijna zijn moet natuurlijk het nummer "(Is this the way to) Amarillo" van Tony Christie nog een keer gedraaid worden. We komen aan bij ons motel, wat erg groot is, maar er wel prima uitziet. We willen nog even gaan zwemmen, maar als we bij het zwembad zijn, ziet het water er niet heel helder uit. We gaan terug naar onze kamer en kleden ons om om naar de bat te gaan. Hier zitten we aan de bar en speelt een orkest deze avond wat Jazz achtige muziek. Dit klinkt niet verkeerd, maar is af en toe wat luid. Achter de bar staan 2 dames die zo te zien nog niet heel lang bardames zijn, dus de man die naast ons staat helpt ze wat mee. Als we met hem aan het praten komen, blijkt hij de mede-eigenaar te zijn en heeft hij de hele bar gemaakt. Hij vraagt waar we vandaan komen en vindt het schijnbaar leuk dat we in zijn bar terecht zijn gekomen, dus het volgende biertje krijgen we van hem. En achteraf gezien is er met ons eten ook iets niet helemaal goed gegaan (wat we al dachten toen we het kregen), waardoor we nog een biertje gratis krijgen. Dit slaan we natuurlijk niet af en we blijven nog lekker zitten. Rond een uur of 10 houden we het voor gezien, er wordt ook al aardig opgeruimd door de bardames, die trouwens erg aardig waren. We gaan naar onze kamer om daar nog een biertje te drinken, te bloggen en wat tv te kijken. We hoeven morgen gelukkig niet heel veel kilometers te rijden, en we krijgen een uur extra omdat we naar New Mexico te gaan. Dus morgen hopen we nog een nationaal park in de buurt van Amarillo te kunnen bezoeken, voordat we naar New Mexico gaan.






3 opmerkingen:

  1. Weer volop genoten van jullie mooie verhalen en foto’s, een prachtige reis die jullie maken veel liefs en een dikke knuffel van ons T&R

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem we hebben wat dagen achter elkaar gelezen en genoten van de mooie foto’s en verhalen. Fijn dat jullie zo genieten van jullie mooie reis en ons mee laten genieten. Dikke knuffel van ons C&A

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik loop ook achter met lezen, maar jullie schrijven mooi en prachtige foto’s!šŸ‘Œ

    BeantwoordenVerwijderen