maandag 12 juli 2010

Dag 16: Las Vegas - Mammoth Lakes

Vanmorgen voor ons doen erg vroeg moeten opstaan, de wekker ging om 8:30. En dit lijkt helemaal niet zo heel vroeg, ware het niet dat we de afgelopen nacht het toch weer laat hebben gemaakt. Om 4:00 in de ochtend zagen we pas ons bed. Monique had het bijltje er trouwens al eerder bij willen neergooien en naar bed gaan, maar Jaap was te fit om al om 2:00 te gaan slapen.

Het was nog te gezellig in de stad om eerder naar het hotel te gaan. Ook hebben we weer heel wat gelopen op zoek naar leuke nieuwe hotels/casino’s. Helaas waren 3 ervan saai: Hooters, Tropicana en Aria. Dus de avond vooral doorgebracht in ons eigen hotel, New York New York en Monte Carlo. Einde van de avond was ons geld op, maar hadden we toch weer het nodige vertier gezien.

Het aparte/leuke is dat we beiden graag snel terug willen naar Las Vegas. Het is ons goed bevallen, en dat was toch even afwachten.

Eerder op de avond zijn we naar de Fremont Street gegaan om daar te eten bij een buffet. Helaas was dat niet de juiste keus. Volgende keer toch maar het buffet bij een groot hotel op de strip nuttigen. Die zouden toch wel veel beter moeten zijn. Maar we hebben wat gegeten en toen we weer buiten kwamen was het 20:50, oftewel nog 10 minuten en de show zou beginnen. 7 jaar geleden had Jaap de show al gezien maar nu met al die led lampjes was het veel mooier en met veel meer detail. We hebben even naar het “plafond” staan kijken en zijn vervolgens naar de Stratosphere gereden.






Hier kaartjes gekocht om naar boven te gaan en daar hadden we een geweldig uitzicht over Las Vegas. Wat foto’s gemaakt en gekeken naar mensen die van de toren afsprongen. Dit is een nieuwe attractie. Het is een soort bungee jumpen, maar dan iets meer gecontroleerd. Dus niet een echte vrije val, maar toch wel spectaculair op 300 meter hoogte. Ook val je niet met je gezicht naar beneden, maar met je voeten. Toch durfden we het beiden niet aan om het ook te proberen.



Na de Stratosphere terug gereden naar het hotel via de Strip. Dit duurde erg lang door de enorme drukte. Op zaterdag is het veel drukker dan op vrijdag. Dus bij aankomst in ons hotel ,de stoute schoenen aangetrokken en op naar de grote winsten….. De avond begon goed, maar we hebben uiteindelijk onze winst en nog een paar extra dollars verloren. Afgezet tegen de drankjes die ze ons komen brengen als je bij een gokkast zit hebben we de avond goedkoop entertainment gehad.



Maar goed vanmorgen uit gecheckt uit ons hotel en Las Vegas achter ons gelaten om door te rijden naar Pahrump. Ja Pahrump is een tussen bestemming omdat we daar de wedstrijd Nederland – Spanje zouden gaan zien. We hadden een sportbar gevonden en daar hebben we deze hele wedstrijd gekeken. Helaas hebben we verloren, maar we denken dat we het in Nederland niet rustiger hadden kunnen kijken in een café. Er waren nog een man of 12 ook in het café hebben gezeten, maar wij waren de enige Nederlanders. En dan 2 ½ uur later zaten we weer in de auto om de reisdag voort te zetten naar Mammoth Lakes via Death Valley. De TomTom had nog 7 uur rijden in de planning dus het zou laat gaan worden voordat we in Mammoth Lakes zouden aankomen. Dat betekende ook niet al te veel lopen, stoppen en foto’s maken in Death Valley.



Death Valley zijn we ingereden en al snel was het 43 graden. Even uitgestapt om van een uitzicht te genieten (voor zover dat kon in die hitte). De 5 minuten lopen in die hitte in de volle zon was toch te heet. Geen idee hoe heet het geweest moest zijn in de zon. De wind kon geen verkoeling bezorgen, die maakte het sauna gevoel alleen maar erger. Dus toen we weer in de auto zaten hebben we besloten niet te vaak meer uit de auto te gaan. De reis door Death Valley duurde nog ongeveer ’n kleine 2 uur. De hoogst gemeten temperatuur (door de auto) was 47.2 graden. Met andere woorden gewoon doorrijden naar Mammoth Lakes en van het uitzicht genieten vanuit de auto. Death Valley is mooi, maar gewoon te heet om te gaan wandelen.





Onderweg naar Mammoth Lakes vertrouwde Jaap de aanwijzing van TomTom niet en we hebben de kaart er even bij gepakt. Daar zagen we dat TomTom ons 2 uur zou laten omrijden. Met andere woorden we zouden toch redelijk vroeg aankomen in ons hotel. TomTom had het fout omdat we een alternatieve route hadden gekozen om door Death Valley te rijden en die alternatieve route hield blijkbaar nog meer omwegen in. Maar goed, om 19:00 kwamen we in ons hotel aan. Het stadje Mammoth Lakes is een leuk klein wintersport stadje. De omgeving is hier ook veel groener en we hebben weer het gevoel dat de planten echt leven en groen zijn. Ook zagen we in de bergtoppen nog sneeuw liggen, dus hopelijk zien we morgen in Yosemitee watervallen. De temperatuur is hier ook veel lager. Een lekkere 28 graden bij aankomst en nu in de avond koelt het helemaal af. Dus dat is na de anderhalve week hitte wel lekker.




Het hotel is wat oud en vervallen, maar de service is prima. We hadden eigenlijk een kamer met een Queen bed (een wat smaller tweepersoonsbed), de vriendelijke man achter de balie heeft ons een upgrade gegeven naar een kamer met een King bed. Dus dat was een leuke meevaller. De kamer verder is prima, alleen ook wat verouderd. Nadat we onze koffers neer hebben gezet en snel hebben omgekleed, zijn we naar de stad gereden. Een beetje via een omweg, maar we zijn er wel gekomen. We hebben in een Japans restaurant gezeten, waar we prima hebben gegeten. Na het eten weer snel naar het hotel om nog even van het bubbelbad te genieten, genieten we toch wel vaak van 's avonds. En inmiddels is het bijna 23u00 en gaan we zo ons bed eens opzoeken.

Liefs en een dikke knuffel, Jaap en Monique

@ Theo en Ria: We hopen dat het BBQ-en lekker was en dat jullie het gezellig hebben gehad in Zwolle, ondanks de nederlaag. Wij hebben onze dag er niet door laten verpesten.

6 opmerkingen:

  1. Hoi, hoi we hebbne onze avond niet laten verpesten. Het was er gewoon leuk en gezellig met al die buren bbq-en en voetbal kijken. Jullie dag was wederom mooi en Las Vegas heel gezellig. Als wij deze reis ook gaan maken dan moeten we 2 extra overnachtingen nemen in de gokstad? Veel plezier nog in jullie laatste week.
    Groetjes en een dikke kus Ria en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat mooi deze reis reportage van jullie en wat een andere wereld is Las Vegas ,zo midden in de woestijn je komt ogen en oren te kort.ben benieuwt waar jullie reis verder nog naar toe gaat ,geniet er nog van .groetjes bert en hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Monique en Jaap,

    We hebben de afgelopen dagen absoluut meegelezen, maar de inspiratie is door de warmte weggevloeid ;-) Mooi om te lezen da Las Vegas zo goed bevallen is. Maar ja, bij Jaap zat het gokken altijd al in het bloed. Van jongsaf aan was hij niet weg te slaan bij de gokhallen in Middelkerke of om geld af te troggelen bij zijn kleine zusje tijdens een weddenschappen. Hopelijk heeft hij nu wel de juiste muntjes in de gokautomaten gegooid ;-)

    Ik heb momenteel vakantie en Jeroen moet nog een dagje werken. Donderdag vertrekken we vanuit Baexem naar Italie. Dan kunnen we helaas jullie verhalen niet meer lezen, maar we worden hopelijk achteraf bijgepraat. Geniet verder van het mooie en diverse Amerika.

    Veel liefs,
    Jeroen en Elske

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hallo Samen
    Net de reactie van Elske gelezen en ja ze heeft gelijk, gokken zit bij Jaap wel in het bloed gelukkig niet altijd en overal. Ik kan me voorstellen dat de verleiding erg groot is met zo veel gokautomaten en gelegenheden. Ik zou ze ook niet kunnen weerstaan. Maar ja als je er maar van geniet en dat jullie met volle teugen zo te horen en lezen. Maar nu is dit sprookje voorbij en weer terug in de natuur. Warm maar ook duidelijk waarom het er daar zo uit ziet. Veel groeien kan er natuurlijk niet. Hier is na een aantal onweer en regenbuien vanmorgen de temperatuur weer redelijk. De wedstrijd gisteren was niet geweldig en zo men zegt Spanje de beste en dus terecht winnaar.In de buitenlandse kranten zijn ze zeer negatief over Ned. Het spel te hard, te onsportief en niet goed. Hebben wel gelijk maar ja wij zijn wel Nederlanders dus kijken door een gekleurde bril. Zo kunnen jullie je wel voorstellen dat niemand van ons vieren de poule gewonnen heeft. Eind goed al goed we gaan gewoon verder en jullie nog een leuke week samen.
    groetjes en een dikke kus ons

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha allebei,
    Ik was waarschijnlijk wel wakker, doe de laatste voeding rond half twaalf (nu dus; zie ik op de klok :) En dan snel m'n nestje in. Meestal lukt het wel om in de middag nog een paar uurtjes slaap te pakken. We hebben een mooie dag gehad, al was het feestje na het doelpunt wel gauw gedaan. Denk dat het veel later was geworden als het doelpunt in de goede goal was gevallen :) Maar met een beamer en gezellige mensen was het wel mooi om zo te zien, en het was wel een reuze spannende wedstrijd. Had je daar in Palrumph wel een oranje shirt en een toeterhoed? Of waren jullie incognito?
    Nou ik ga nu wel naar boven, plicht roept, eh huilt! Liefs van ons. Nog een weekje en dan kunnen we weer live knuffelen. Geniet er nog van!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ja hallo daar ben ik ook nog even morgen is theo n.l in echt en kan ik jullie niet volgen maar vandaag heb ik natuurlijk weer genoten van jullie verslag en de foto's hier gaat alles goed een kleine onweersbui en een korte maar hevige regenbui heeft alles een klein beetje afgekoeld en dat is wel prettig maar jullie hebben het ook weer wat koeler lees ik nou slaap nog maar lekker en misschien kan ik morgen bij mia nog even kijken bedenk ik me net,hele dikke knuffel en geniet deze week nog met volle teugen

    BeantwoordenVerwijderen