woensdag 29 mei 2024

Dag 12: Tucumcari - Santa Fe

Vanochtend gaan we na het uitchecken naar een diner die vlakbij ons motel zit voor een ontbijtje. Het is ook echt een Amerikaanse diner zoals in de film, de eerste op deze manier deze reis. We bestellen wat sap en een koffie voor Monique, die in een grote mok geserveerd wordt. Samen delen we een omelet met groenten en het was wederom een goede keuze om dit te delen. Verzadigd vervolgen we onze weg, we gaan vandaag verder New Mexico in, naar Santa Fe. We gaan een stukje omrijden via Las Vegas in New Mexico. 



De weg is erg uitgestrekt en we zien onderweg wat bergen. We stoppen nog bij een automuseum en The Blue Hole, een zinkgat van bijna 25 meter diep en ruim 18 meter breed. Hier mag je in zwemmen, maar wij vinden het water iets te koud. Dit is namelijk 16 graden als we het omrekenen. 






We maken een stop bij een diner om weer wat te eten en met een volle maag gaan we weer verder op weg. Het is een redelijk saaie reisdag, maar na een tijdje stoppen we nog om wat te drinken en hier kunnen we flipperen op een flipperkast. Leuk om even te doen samen.




Het laatste stuk rijden we nog wat binnendoor en rond 17u30 zijn we bij ons motel in Santa Fe. We denken in eerste instantie dat we lekker in het centrum zitten, maar we hadden niet het goede adres ingevuld en we zitten wel een aardig stuk uit het centrum. Maar het centrum zag er wel zo gezellig uit, dat we daar morgen een kijkje gaan nemen, aangezien we dan nog een dag in of rondom Santa Fe hebben.


Na het inchecken en voelen van de temperatuur van het bubbelbad, lopen we naar een bar/ eetcaf op een minuut of 10 lopen van ons motel. We beginnen met een biertje en wat chicken wings. Hier bestellen we een ranch saus bij. Halverwege de chicken wings geeft Monique aan dat ze denkt dat het blue cheese saus is. We ruiken nog eens aan de saus en er lijkt wel een kaas geur aan te zitten. We checken het bij een serveerster en die denkt ook dat het ranch is, maar gaat ons voor de zekerheid een ander bakje met ranch saus ophalen. Dit is wel echt een totaal andere saus dan de saus die we hadden. Dus onze smaakpapillen zijn hier aardig aangetast. Na nog een paar biertjes delen we nog wat fajita's en dan lopen we terug naar ons motel. We gaan nog even in het lekker warme bubbelbad zitten en daarna weer lekker naar onze kamer om te bloggen en nog wat tv te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten