maandag 18 november 2019

Majeka Kitchen


We zijn 18 november gaan eten bij  Majeka kitchen. We nemen een Uber naar dit restaurant/hotel waar we rond 19:15 aankomen. We hebbend dit restaurant in Nederland al gereserveerd en zijn nieuwsgierig. Theo en Ria zijn hier een week geleden al geweest en waren positief.

Dit restaurant komt wél op de blog ook al heeft het geen Michelin ster, toch zet ik 'm erbij omdat we verwachten dat dit wel in de buurt zou komen als Michelin in Zuid-Afrika zou beoordelen.

We krijgen een tafel in een hoek van het restaurant, geen verkeerde plek. De stoelen zijn wat eenvoudig, die van Jaap zelfs van doorzichtig plastic zonder kussen. Beetje vreemd!

Er staat al water klaar in een koeler bij de tafel, dit zien we niet zo vaak. We krijgen een korte uitleg over het concept. Je kunt namelijk kiezen uit 4,5,6 of 7 gangen. En je krijg een lijst van de beschikbare gerechten waarmee je die gangen kunt invullen. Hierbij maken ze eigenlijk geen verschil tussen voor- tussen- of hoofdgerecht.

We kiezen voor Oesters (Jaap), Yellowtail (Beide), Gamba's (Monique), Springbok (Beide), Wagyu (Beide), Chocolade (Jaap), Panacotta (Monique). Bij elke gang krijgen we een wijn. 

Oesters: SUPER, ze waren al uit de schelp gehaald en voorzien van een lekkere dressing en schilfers van een zure groente. 

Yellowtail: Heerlijk, dit waren een paar stukjes yellowtail met pruim-carpaccio, dille en een crème. 

Gamba's: Voortreffelijk, dit waren gamba's in een curry.

Springbok: Dit waren 2 stukken vlees, als stoofvlees klaargemaakt stuk en een stukje lekker mals filet. Helaas was die van Monique iets meer doorbakken maar nog steeds wel aardig mals. Jaap had meer geluk, dat was perfect mals en roze.

Wagyu: Slecht, hier hadden we hoge verwachtingen van, maar helaas konden ze daar niet aan voldoen. Het was heeeeeel weinig vlees, redelijk wat vet. Uiteindelijk denk ik nog geen 15gram vlees dat overbleef. 

De nagerechten waren:
Chocolade: Lekker nagerecht voor Jaap met schijfjes bosbes.
Panacotta: Lekker nagerecht voor Monique met honing en vanille-ijs.

De wijnen waren lekker, geen spannende wijnen maar ze pasten zeker goed bij de gerechten. We kregen flinke glazen vol, dus we hebben vaak een bodempje moeten laten staan.

Bediening was zeer attent en deden hun werk gewoon goed. Tijdig bijvullen van het water en wijnen schenken voor de gerechten kwamen, etc.

De inrichting was netjes. Wat ze leuk hadden gedaan was voor de tafel in het midden (vaak een slechte plek) 4 andere stoelen neergezet. Dit waren GROTE stoelen met een rugleuning die tot boven je hoofd als een soort troon doorliep. Hierdoor creëren ze toch nog een wat afgeschermde plek in het midden.

Eten: 7,5
Wijn: 7,5
Bediening: 8
Inrichting: 7,5












Geen opmerkingen:

Een reactie posten