dinsdag 7 juni 2011

Dag 6: Capitol Reef

Vanochtend uitgeslapen voor ons doen, Monique was om 7u15 wakker en Jaap om 7u45. We hebben ons aangekleed, een ontbijtje gepakt en zijn op zoek gegaan naar een Jeep om te huren voor een dag. Dit is gelukkig gelukt. We zaten nog te twijfelen of we te paard op pad zouden gaan, maar de afstand was toch net iets te groot. Rond 10u00 waren we op weg naar Capitol Reef, bepakt met voldoende drinken en een lekker broodje.

We wilden op een 60 mijl (ongeveer 100 km) dirt road, door "The Valley of Cathedrals", gaan rijden en dat mag niet met onze eigen huurauto. De route begon met door een rivier rijden. Zoals ons werd uitgelegd, moesten we uiterst rechts in de rivier aanhouden en pas bij het zien van de weg aan de overkant de rivier oversteken. Dit leek ons een mooie uitdaging en Jaap had er zichtbaar zin in. Bij de rivier aangekomen, bleek dat deze zo'n 25 meter breed was, dus daar moesten we doorheen. Alleen was het stukje rechtdoor ook maar een meter of 30. Dus dat viel een beetje tegen. Voor we het wisten waren we door de rivier.

De rivier die we over moesten steken.

Het was een ontzettend mooie route, met adembenemende uitzichten. We hebben op onze 6,5 uur durende trip (zonder radio en alleen het geluid van de rammelende Jeep op de achtergrond) zo ontzettend genoten van alles dat we zagen, dat het moeilijk is om dit te omschrijven. Daarom zullen we maar wat foto's toevoegen.

The Bentonite Hills.

Monique in de wind.

Ackland Rim Overlooks.

We hebben vandaag weinig gewandeld, alleen af en toe naar een uitkijkpunt. Dit was wel lekker voor de benen en voeten. Ook was het wel lekker om niet zoveel te lopen, aangezien het ontzettend waaide vandaag. De temperatuur was tussen de 25 en 30 graden, dus dat was goed te doen. Alleen waaiden we af en toe bijna van de kliffen af...

South Dessert Overlook.

Jaap in de verte op het randje bij South Dessert Overlook.

De highlight van deze route is de Cathedral Valley. Hieronder een poging om een indruk te geven.



Onderweg zijn we weinig mensen en auto's tegen gekomen, we zijn alleen hetzelfde stel (in een open Jeep) meerdere keren bij diverse uitkijkpunten tegen gekomen. We waren blij dat wij niet in die open Jeep zaten, anders waren we waarschijnlijk gezandstraald. De route was op sommige plekken erg goed te doen, op andere plekken waren we blij dat we in een Jeep zaten, omdat het erg hobbelig en rotsig was. Jaap beticht de lokale bevolking ervan dat die 's nachts, om de toeristen dwars te zitten, stenen en rotsen op de weg leggen. Is natuurlijk ook een theorie.


Nadat we van de dirt road af waren, wilden we nog bij de Gooseneck gaan kijken. Dit viel een beetje tegen. We hadden gehoopt dat het iets weg zou hebben van Horseshoe Bend, maar de rivier was vrij smal hoewel er wel meer bochten inzaten. Ook was Monique verzadigd van alle indrukken, dus zijn we maar weer terug naar de auto gelopen.
De Jeep ergens onderweg bij een uitkijkpunt.

Gypsum Sinkhole

We hebben de Jeep ongeschonden weer ingeleverd en zijn een hapje gaan eten in een plaatselijke diner. Hier werden we verrast met lekker eten, wat op een aparte manier geserveerd werd.

Na het eten zijn we terug gegaan naar ons hotel en drinken we nog lekker een biertje, schrijven een blog en kijken nog wat tv. Morgen een rij-dag voor de boeg, als we verder gaan naar Salt Lake City.

We zien net op het nieuws dat er in Moab, waar we over een 1,5 week zullen zijn, een grote brand heeft gewoed. Maar het lijkt nu redelijk onder controle te zijn, doordat de wind is gaan liggen en de brandweer het vuur onder controle heeft. In Salt Lake City (onze stop voor morgen) heeft de wind behoorlijk wat huizen verwoest. Maar gelukkig gaat de wind nu weer wat liggen.

@Ad en Hennie: Het is inderdaad grappig om je eigen stem terug te horen. Je klinkt toch altijd anders dan dat je zelf dacht. En leuk om wat anekdotes van jullie trip naar Den Haag te lezen! Zoals jullie kunnen lezen vermaken we ons nog goed! De indrukken blijven geweldig, ook in dit voor ons nieuwe gebied. We zijn altijd weer benieuwd wat een nieuwe dag ons zal brengen.

@Ria en Wen: Het was leuk om jullie vandaag beiden even te spreken. Fijn dat jullie trouwe lezers zijn en reageren mag natuurlijk ook altijd! Het eerste wat we 's ochtends namelijk doen als we wakker worden is kijken of er iemand op ons schrijven gereageerd heeft. :D

Location:Capitol Reef

5 opmerkingen:

  1. goedemorgen samen
    Net terug van de dinsdagochtend wandeling met Els en Ellie. Heerlijk gelopen , die twee dames waren net terug van vakantie dus ook een heleboel te bespreken.
    Altijd leuk ook als je het zelf nog voor de boeg hebt. Er zijn 2 mensen Petrie en Marlie die jullie reis een beetje willen volgen en mij gevraagd hebben hoe dat kan. Dus bij deze heb ik dat doorgegeven. Jullie dag was weer geweldig en met die jeep kom je natuurlijk overal bij en zelfs een rivier kan dan, spannend.
    Rest mij nog jullie een goeie reis naar Salt Lake te wensen en tot de volgende keer
    misschien dat ad vanavond nog inspiratie heeft .
    groeten en veel liefs ad en henny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi hoi,
    Ja wel lezen maar niet schrijven, dat kan ook eigenlijk helemaal niet. Dus bij deze. Vond het maar niks vandaag. Helemaal geen zus om mee te kletsen. Op school gaat het goed, ga zelfs weer twee uurtjes uitbreiden. Eens zien hoe dat gaat.
    Veel plezier vandaag en maak maar mooie foto's van geweldige plaatsen, dan genieten wij aan deze kant ook een beetje mee.
    Kus Wen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi hoi
    Dat eten ziet er lekker en speciaal uit. Wat is het eigenlijk. Ik zie vlees en een torentje van?????????. Monique hoe is het met de conditie? En Jaap naturlijk ook. Vandaag een rustige dag ? Veel auto en minder lopen?
    Vanmiddag bij de tandarts geweest. Had last van een soort zenuwpijn bij een kies. Bleek er een gaatje te zitten vlak bij de zenuw en dus maar een oplossing, naar de kaakchirurg om deze kies te verwijderen maar onze vakantie komt eraan dus enige snelheid is geboden. Gelukkig maakte de tandarts voor mij een afspraak met voorrang dus nu kan ik 14 juni terecht. Hebben we nog een week tijd voor het genezingsproces en als ik daar dan toch was ook maar een verstandskies eruit. Ik zei toe maar kan het wat minder. Zij weer dan ben je er ook in een keer vanaf. Heeft ze ook gelijk in dus 2 vliegen in een klap. Verder alles rustig hier.
    tot een volgende keer welterusten voor straks en veel liefs van ad en henny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo lieve schaten wat kan ik toch genieten van jullie verhalen en de foto's en wat spannend allemaal val maar niet van die smalle richels af want wat moeten wij dan zonder jullie.Hier gaat alles zijn gangetje,vanmiddag bij oom toon geweest hij was erg benauwd maar dat lag volgens hem aan de jonge jaren en ik heb hem maar gelijk gegeven het is ook nog maar een jochie van 94 jaar nou ik wens jullie nog heel veel plezier en kijk uit naar morgen liefs Theo en Ria p.s we gaan nog even de film van Tenerife kijken

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi, hoi,
    Ook van mij een kort verhaaltje. Geweldig de lange wandelingen, uitzichten avontuurlijke tocht met de jeep en het gaat maar door met die prachtige uitzichten en vergezichten. Vandaag nog naar de groentetuin in Venhorst geweest. Staat er allemaal geweldig bij. De tomatenplanten die beginnen te bloeien en al het eind van de stok bereiken, geen enkele plant dood, geen onkruid in de groentetuin en een merel die zit te broeden op 4 eieren. Dus wat wil je nog meer. Groetjes en een dikke kus Theo

    BeantwoordenVerwijderen