maandag 14 september 2015

Dag 10: Las Vegas

Vanochtend hebben we wederom uitgeslapen, wat erg fijn is. Aansluitend zijn we naar het buffet gegaan, waar het in de Vip rij drukker was dan de gewone rij. Maar door Jaap zijn Mlife pasje te tonen, konden we na betalen wel in de VIP rij aansluiten voor een tafel. Blijft tof dat we in deze zin ViP zijn. Na het ontbijt wat geld gepind, aangezien we in de casino’s niet kunnen pinnen. Maar gelukkig is er vlakbij een winkel met ATM waar we weer wat geld kunnen opnemen. In het hotel neemt Monique nog een koffie en gaan we terug naar onze kamer.

Vandaag treed Tiësto op in The Wet Republic, een van de normaal gesproken betaalde zwembaden, in het MGM. We kijken of we nog online kaartjes hiervoor kunnen kopen, die normaal 20 dollar voor een vrouw kosten en 30 dollar voor een man. Helaas lukt dit online niet meer. Jaap belt nog met een speciaal nummer, maar dan blijkt 70 dollar met z’n tweeën te kosten (30 voor vrouwen, 40 voor mannen). Dit vinden we toch wel prijzig om een beetje in een zwembad te hangen. Dus besluiten we om gewoon wat te gaan zwemmen, aangezien de zwembaden hier ook fijn zijn.

Als we bij het zwembad aankomen, kunnen we een vrijkaartje voor The Wet Republic krijgen, wat we natuurlijk meteen aannemen. Het enige nadeel is dat we geen ID-beijs mee hebben genomen, wat we eigenlijk wel nodig hebben. Gelukkig heeft Jaap een foto van ons paspoort op[ zijn telefoon en hopen we zo binnen te komen. Bij de check aangekomen geldt dit eigenlijk niet, maar mogen we toch binnen. Mits we cash geld hebben voor de drankjes. Dit hebben we, dus mogen we door. Na nog een controle op tas en spullen staan we binnen. We bestellen meteen voor de hoofdprijs (10 dolar excl. fooi en BTW) 2 biertjes, maar mogen het gelukkig op de kamer zetten (zonder een Id-bewijs te laten zien). Het ziet er al erg gezellig uit, mensen die in het zwembad aan het dansen zijn en natuurlijk op de kant. En dan zijn Dzeko en Torres nog maar aan het draaien en nog niet eens de hoofdact Tiësto. Er zijn hier alleen geen ligbedden om op te liggen, tenzij we daar de hoofdprijs voor willen betalen (wat we niet willen), dus moeten we onze tas en kleren in een plantenbak leggen. Om erna in het zwembad afkoeling te zoeken. Ondanks dat het vandaag bewolkt is, is het toch warm. We vermaken ons in het zwembad en blijven hier tot Tiësto komt draaien. Daarna gaan we iets hoger staan, wel nog met de voetjes in het water, maar hier kunnen we Tiësto beter zien en beter dansen. De sfeer is goed en er lopen over het algemeen vriendelijke mensen rond. Totdat een Duitser wat te vriendelijk richting Monique doet. Monique geeft aan hier niet van gediend te zijn en Jaap aansluitend ook nog. Als hij nog een keer terug komt, geeft Jaap nogmaals duidelijk aan dat hij weg moet gaan en Monique met rust moeten laten, wat hij doet. Ook om ons heen geven mensen aan dat ze deze gast vervelend vinden. Deze dronken kerel komt daarna met een andere gast bijna aan het vechten en zien we vervolgens niet meer terug. Deze kerel was duidelijk dronken, een van de weinig dronken vervelende mensen die we tegen zijn gekomen. We nuttigen nog wat biertjes en vinden het toch wel erg gaaf om hier bij te mogen zijn. Het heeft weinig meer met zwemmen te maken, maar meer met een feestje bouwen.


Rond 16u30 hebben we wel genoeg gefeest en gaan we nog even naar onze kamer om te relaxen en ons klaar te maken voor Ka. Ook hier hebben we erg veel zin in. Voor de vele filmpjes van het zwembad feestje moet ik iedereen doorverwijzen naar de telefoons van Monique en Jaap... Voor de zekerheid zetten we ze maar niet op Youtube en de blog...

Na een lekkere, warme douche, gaan we richting Ka. We zitten inderdaad op rij 1, bijna in het midden. We hebben dus fantastische plaatsen. Het wordt niet gewaardeerd als we een selfie proberen te maken, foto's maken is niet toegestaan. Hier proberen ze op een grappige manier aandacht aan te geven. Iets voor 19u00 begint het. Op de balustrade voor ons komen wat mensen op lopen. Ook zij maken nog even duidelijk dat foto's niet toegestaan zijn, door iemand uit het publiek te pakken die foto's maakt (en duidelijk bij de voorstelling hoort), door zijn camera over de balustrade te gooien en aansluitend zijn telefoon die afgaat en de beste man zelf. Ook dit is grappig gedaan, we zijn klaar voor de show. Dit is kort samengevat een energiek en acrobatisch spektakel. We hebben nog nooit zo'n productie meegemaakt. Alles ziet er gelikt en groots uit . De pakken zijn mooi en het is een feest om naar te kijken (voor beeldmateriaal verwijzen we graag naar Youtube, waar vast het één en ander opstaat over Ka in Las Vegas). Een podium van meer dan 100m2 dat kan bewegen en kan kantelen zodat het haaks komt te staan. Op de manier hebben ze 2 vloeren die tijdens de show om en om gebruikt kunnen worden. En dus ook naar voren en achteren kunnen bewegen. Ook het hele theater wordt gebruikt, er staan door het hele theater kolommen met wandel/klim gangen ertussen waar de acrobaten klimmen en rond wandelen. Ook vliegen de acrobaten soms boven het publiek. In juni 2013 is er trouwens een acrobate gevallen en die heeft het niet overleefd. Sinds dit jaar hebben ze de originele show weer, voorheen was de eind-scene waar het gebeurde aangepast. De 1,5 uur vliegen voorbij en voor we het weten, lopen we alweer naar buiten met een WOW gevoel.


Dan maar eerst een hapje eten. We lopen eigenlijk het eerste restaurant wat we tegenkomen binnen. Hoewel het eerste was Joel Robuchon (3* Michelin) en het tweede L'Atelier (1* Michelin), dus we liepen welgeteld het 3e restaurant binnen wat we tegen kwamen. Hier maar een biertje gedronken en samen een kleine pizza gedeeld, wat prima smaakte. Hierna toch nog maar wat gokjes gewaagd, eerst bij het MGM, later nog bij New York New York. Ook vandaag maken we het niet erg laat, rond een uur of 12 hebben we het wederom gezien en gaan lekker richting ons hotel. Morgen weer een dag van weinig doen en aan het zwembad liggen. Hoewel, ook op dagen dat we weinig doen en het hotel eigenlijk niet uitkomen, lopen we nog steeds zo'n 9 km (erg handig dat de Iphone van Jaap dit allemaal voor ons bij houdt) en dan hebben we het dansen bij Tiësto nog niet eens meegerekend.

@ Theo & Ria: jammer dat het reageren op de blog niet meer lukt. En Ka was super!! Maar dat hebben jullie al kunnen lezen.
@ Annie & Chris: Het eten was heerlijk! Nu zijn we ook wel van de sushi en rauwe vis, en deze was van goede kwaliteit! En nee, dit was nog niet een nieuw jurkje, maar dank voor het compliment! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten