woensdag 20 november 2019

The Greenhouse

Woensdag 20 november zijn we bij The Greenhouse gaan eten. 3 jaar geleden hebben we hier ook gegeten en dat was ons goed bevallen. Dit jaar slapen we in het hotel waar dit restaurant zit, dus we kunnen deze keer te voet.

We lopen rond 20:30 het restaurant binnen. Na een lange dag zijn we niet heel erg fit meer, dus we gaan niet voor het menu met de meeste gangen. We kiezen voor het "Discovery" menu van 7 gangen en bijpassende wijnen. Jaap laat de wijnen aan zich voorbij gaan.

We beginnen met een glas bubbels (L'omarins brut NV) en amuses. Het zijn aardig wat amuses, dus de tafel staat hiermee bijna vol. Helaas zijn er 2 van de 5 amuses met kaas, een met geitenkaas (die geeft Jaap aan Ria) en 1 met mozzarella. Het is wel meteen een lekker begin van de avond.

We gaan door met de eerste gang, namelijk een wat tegenvallende ceviche van yellowtail, die wel lekker is, maar ook octopus bevat en die was niet erg bijzonder.
Wijn: brandnetel chenin blanc uit 2018

De tweede gang gaan we in een kleine mineur stemming in. Maar ze maken het helemaal goed met een gang genaamd "Bokkoms". Dit is zeebaars, avocado, rijst, komkommer jus en sesam.
Gelukkig worden we hier weer wat vrolijker van.
Wijn: nauwe 'white' 2009.

Dan gaan we door met "Game". Dit is een prachtig stukje springbok die aangebraden is aan de buitenkant, verder lever, bessen, gluhwein en peterselie. Dit smaakt ons ook weer heerlijk.
Wijn: fram cinsault 2017

Dan krijgen we nog een tussengerecht. Deze keer Kaapse Eend. Een stukje borst en een stukje poot. Hierbij zat aubergine, peer en pistache. De stukje borst wat voortreffelijk, de poot wat minder bijzonder. De jus erbij was erg lekker.
Wijn: botanica pinot noir 2018

Dan is het tijd voor een spoom. Yuzu, basilicum, vlierbloesem, gekarameliseerde zonnebloem en appel jam. Lekker fris van smaak.

Vervolgens krijgen we ons hoofdgerecht "Tshisanyama". Dit is een biefstuk met kalfszwezerik, wortel, ui, cashewnoten en morsgo. Helaas zat hier wederom kaas bij, maar het vlees smaakte erg goed.
Wijn: Eagles Nest Merlos 2015.

En dan het dessert "Beet". Rode biet, hazelnoot, koffie, chocolade en kers. Een apart gerecht omdat de rode biet in een pot geserveerd werd waarbij de "grond" erna op het bord gedrapeerd wordt. De grond uit het potje is chocolade gruis.

We hebben heerlijk gegeten. En dan is het tijd voor koffie/thee en friandises. En hiermee sluiten we de avond af.

We hebben lekker gegeten maar hadden hier een daar wat mindere zaken zoals kaas, terwijl aangegeven was dat 3 van de 4 geen kaas wilden. Ook viel het eerste gerecht tegen.

De bediening was aardig, geen top, maar wel tijdig wijnen schenken, water kwam af en toe wat te laat en er wordt veel geknoeid met het wijn schenken.

De wijnen waren lekker, maar er is er geen een die me als bijzondere wijn bij is gebleven.

Eten: 7,5
Wijnen: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8














Geen opmerkingen:

Een reactie posten