dinsdag 19 november 2019

Dag 19: Stellenbosch

Vandaag zijn we helaas al om 7u10 wakker, we worden nog eens vroege vogels. Helaas komt dit vooral doordat ze hier niet weten hoe je een kamer donker houdt als het buiten licht is. Hoewel het hier al aardig donker is, hebben we een deur die een ontzettend grote kier heeft, waar licht doorheen komt. Maar nu kunnen we mooi de blog van gisteren en van het eten afschrijven, voordat we naar het ontbijt gaan. Het ontbijt is uitgebreid en er is veel keuze. We missen wel een beetje het gewone toastbrood en de pindakaas, maar de rest smaakt ons prima.

Het plan vandaag is een beetje relaxen en wat tussen de wijnvelden door te rijden. Hopelijk vinden we een mooie plek om te lunchen. Rond 10u30 vertrekken we, maar niet voordat we wat informatie hebben opgedaan over waar we het beste heen kunnen. Rust en vrede wordt aangeduid als een erg goede plek, maar daar hebben we voor vanavond al een reservering staan. Ook geeft hij aan op welke plekken je zonder reservering terecht kunt voor de lunch, maar wij denken dat het met reserveren voor lunch op een dinsdag wel mee zal vallen. We nemen het kaartje mee en gaan op pad. We rijden richting Stellenbosch en door het centrum. Het ziet er hier gezellig uit. We denken dat we hier morgen zullen stoppen en even doorheen gaan lopen, voordat we naar Kaapstad gaan. 

We rijden Stellenbosch uit en proberen naar Delaire Graff te gaan, een schijnbaar exclusief wijnhuis op een mooie locatie. Na wat omwegen komen we hier aan en melden ons bij de poort. We mogen doorrijden richting het restaurant, over een lange oprijlaan. Het ziet er hier al geweldig uit met alle bloemen en planten langs de weg, die keurig door tuinmannen worden bijgehouden. Bij het restaurant aangekomen, maken we eerst wat foto’s van de omgeving, die er mooi uitziet. Dan vragen we of ze een tafeltje voor ons hebben. Op de vraag of we gereserveerd hebben, moeten we nee antwoorden. Er wordt even moeilijk gekeken, maar na een paar minuten staat er buiten een tafel voor ons klaar. Het is jammer dat het wat in de schaduw is en dat het behoorlijk waait, maar het is een mooie plek. We komen naast een ander Nederlands stel te zitten en raken aan de praat. Zij hebben gisteren bij Rust en Vrede gegeten en vonden het erg goed. En in Kaapstad gaan zij bij la Colombe eten, waar wij 3 jaar geleden hebben gegeten, en dat vonden wij erg goed.



We bestellen beiden een glas chardonnay, een paar oesters en voor Jaap de yellowtail tonijn (is de specialiteit van vandaag) en voor Monique de gewone tonijn die op de kaart staat. Het smaakt ons allemaal erg goed, net als de wijn die we besteld hebben. Monique pakt nog een toetje met koffie, chocola en merengue wat erg lekker smaakt. Als we alles ophebben, betalen we de rekening en besluiten we om terug te gaan naar ons hotel. We hebben een voucher gekregen om wijn te proeven en willen nog even relaxen voordat we vanavond mogen gaan eten.





Als we bij het hotel aankomen, is er iemand zo vriendelijk om ons met een golfkarretje naar de wine tasting te brengen. Dit voelt erg luxe, aangezien het maar zo’n 600 meter lopen is. We mogen 3 witte en 3 rode wijnen proeven en helaas vinden we er maar 1 lekker, de laatste rode wijn. 

Op ons gemak lopen we terug naar de kamer voor een korte siĆ«sta, maar we worden nog gebeld door de receptie of ze voor vanavond een tafel voor ons in hun restaurant kunnen reserveren. We tukken nog wat door en gaan ons rond 17u00 klaar maken voor het eten. We mogen er al om 18u30 zijn, aangezien we voor het Estate Experience Menu gaan. Hier mag je 4 tot 5 uur voor uittrekken, dus we hebben nog een aardige zit te gaan. Rond 18u00 bestellen we een Uber en we zijn mooi rond 18u20 bij het restaurant. Er zal over het eten weer een andere blog komen, maar we hebben een fantastische avond gehad. Alles kon en niets was te gek. We zijn echt in de watten gelegd, hebben heerlijk gegeten en heerlijke bijpassende wijnen gehad. Toen we aan het eind van de avond een Uber wilde bestellen (na het afrekenen), werd deze tot 3 keer toe geannuleerd door iemand die de rit al had aangenomen. We hebben toen toch maar een taxi laten bestellen en zelfs toen kwamen ze nog regelmatig vragen of ze nog iets voor ons konden betekenen. In 1 woord geweldig! 


De taxi arriveert na een kwartiertje en brengt ons weer netjes terug naar het hotel en we gaan lekker slapen. Morgen mogen we naar Kaapstad, onze laatste bestemming hier in Zuid Afrika, voor we weer naar huis moeten.


@ Rudy: Wij zijn gewoon super zen :). En hoor jij op een maandag niet op dat tijdstip gewoon aan het werk te zijn?? ;)
@ Theo & Ria: De welpjes waren inderdaad erg leuk om te zien, zeker als ze met elkaar aan het spelen zijn. Maar het was ook wel erg gaaf om de mannetjeseeuw voor onze auto langs te zien lopen. Eigenlijk was alles wel erg mooi om te zien, zeker alle "grote" dieren. 

1 opmerking: