woensdag 3 oktober 2018

Lluerna


Dinsdag 2 oktober gaan we in Barcelona een hapje eten bij Lluerna. We hebben hier gereserveerd om 21:00 en denken op tijd in de auto te zitten als we om 20:25 wegrijden vanaf het hotel. Het is ongeveer 20 minuten rijden, maar de drukte op de weg en de vele verkeerslichten maken het ons niet makkelijk. Ook de navigatie brengt ons in de buurt, maar niet bij het restaurant zelf. Dus we zoeken nog even en parkeren uiteindelijk vlak bij het restaurant. We lopen rond 21:10 binnen en krijgen een tafel bij een groot glazen raam waardoor we op een kleine patio-tuin uitkijken. 

We hadden al gekozen dat we voor het "degustation menu" zouden gaan, en dit bestellen we ook. Monique neem als aperitief een glas cava en Jaap gaat voor een glas witte wijn.

Na het drinken komt meteen een eerste amuse. Dat is een frozen mojito. Dit is een blokje ijs/komkommer/meloen met een mojito smaak. Dit is een lekker en fris begin van de avond. We smullen ervan en daarna komt meteen de tweede amuse. Namelijk een heerlijke "soep" in een gelei. Dit zit vervolgens in een soort porseleinen oester waardoor je 'm kunt opslurpen. Hierbij zat ook een gefrituurde kabeljauw. De "soep" was super van smaak.

Na deze amuses komt het eerste groenten voorgerecht. Dat is een tomaten gerecht met een lekker dressing, "buttarga" en een soort wasabi sausje. De tomaat was eenvoudig maar door de dressing en de andere smaken was dit een mooi eerste gerecht.

Het tweede gerecht was een soufflé van witte aubergine en aubergine. Met geroosterde uiensaus. Het was wel apart maar wel ook wel heel erg "vegetarisch".

De derde gang waren 2 inktvissen met inktvissaus en een jus. Deze waren goed van smaak. Maar niet Jaap's favoriet, en meer Monique's ding. 

De vierde gang was een stukje lam met aardappelpuree en een voortreffelijke jus. De lam was lekker van smaak, maar geen wauw.

Tenslotte de laatste gang, het dessert. Dit was een karamelijs met citrus en een rijstsaus. Met een knapperige karamelstukje wat je in het nagerecht zelf moest snipperen. Dit was goed van smaak.

Tenslotte kregen we de petit fourtjes. De lekkerste was een mojito in een chocolade bolletje. Verder nog een vanille met brandy in de vorm van een shotje. Hier konden we een typisch calataanse "pork crackling stick" een soort broodstokje konden dippen.

De wijnen waren deze keer per glas en Monique heeft ze voornamelijk gehad. De cava was lekker van smaak de andere witte wijn van Monique was troubel en volgens Jaap niet lekker van smaak. 
De rode wijn bij het lam was wat scherper van smaak. Al met al geen bijzondere wijnen. De prijzen van de wijnen waren wel erg schappelijk.

De bediening sprak redelijk engels en deed z'n werk goed. Ze waren redelijk attent en tijdig met bijschenken. Zeker vriendelijk en behulpzaam.

De inrichting was modern en we vonden het mooi zitten. Zeker na het restaurant in Benicarló.

Al met al een aardige ervaring, maar niet meer dan dat. Het was volgens ons ook een doordeweeks-menu waarmee ze gasten op de minder drukke dagen proberen binnen te krijgen. De prijs en de kwaliteit van het eten was hier ook naar.

Eten: 7tje
Wijn: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8














Geen opmerkingen:

Een reactie posten