donderdag 18 juni 2020

Tribeca

Donderdag 18 juni zijn we gaan eten bij Tribeca. Vorig jaar in de zomer periode zijn we hier ook geweest en dat is goed bevallen. Deze keer zijn we blijven slapen in Heeze in een leuk onderkomen op 2,5km van het restaurant. Dus het was een kleine wandeling, maar gelukkig was het lekker weer.

Bij binnenkomst krijgen we een plekje vooraan in het restaurant bij de gashaard. Hier is normaal de lounge. Het is geen slechte plek, nadeel was alleen dat het er erg luid was. Dus dat hadden ze beter kunnen doen. Het zat voor een donderdagavond wel behoorlijk vol. 

We beginnen met een aperitief van het huis, een beetje een zurige cocktail. De rondes aan amuses die vervolgens voorbij komen smaken goed. Het zijn perfecte teasers voor de rest van de avond.

De eerste gang is een tartaar van harder, zee-egel, yoghurt en lychee. Dit is een excellent begin van het menu. De tartaar was mooi zacht van smaak en de zee-egel erbij was super van smaak. 
Helaas ben ik wat laat voor het schrijven van de blog, en heb ik de wijnen niet meer op m'n netvlies staan. Ik meen me te herinneren dat de meeste wijnen goed van smaak waren, maar ik durf niet meer te zeggen welke we precies gehad hebben.

De tweede gang is kreeft met nashipeer, avocado en raapjes. Dit is een heerlijk gerecht. Mooie smaak van de kreeft, de schuim erbij en het knapperige van de groenten en de kroepoek is een geweldige combinatie.

De derde gang is snoek met lavas, kokkels, mango en lavendel. De snoek was top van smaak en lekker zacht.

De vierde gang is het hoofdgerecht. Dat is deze keer lam, pierre robert, cantharellen en een groene asperge. Ook dit smaak voortreffelijk. Het vlees mooi zacht en mals en met de jus heerlijk.

De vijfde gang voor 3-personen was een aardbei met verveine, citroen en chocolade dessert. Deze was goed van smaak, maar zoals we bijna altijd zeggen, het minst spannend.
Helaas koos Ria voor het kaas plankje met een verschrikkelijke geur die de tafel vervolgen in z'n greep wist te houden. Maar Ria was er positief over.

Na dit dessert hebben we nog een koffie/thee met friandises gehad. Ook daarvan weet ik niet meer precies wat we gehad hebben.

Over de hele avond hebben we voortreffelijk gegeten en voornamelijk de kreeft is blijven plakken in het geheugen. Dat wil niet zeggen dat de rest niet goed was, maar het was niet spannend, slecht of extreem bijzonder. Dat is ook de reden dat de beoordeling misschien wat karig is, maar het is zeker een aanrader om hier op een woensdag of donderdag te gaan eten gezien de prijs/kwaliteit verhouding.

De wijnen waren goed, maar ik kan er verder niet veel meer over zeggen. Misschien wel teveel wijn gehad.

De bediening was goed, vriendelijk en attent. Water en wijn tijdig geschonken. Door het "lawaai" in de achtergrond waren ze soms wat lastig te verstaan.

Inrichting is niet echt veranderd behalve dan dat ze de lounge hebben opgeofferd voor 2 of 3 tafels. Het geluid kan er niet goed weg en daardoor was het soms nogal lawaaierig. 

Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 7










donderdag 11 juni 2020

Wollerich

Donderdag 11 juni zijn we gaan eten bij Wollerich. Ons eerste restaurant bezoek sinds the Corona lockdown opgeheven is. Er zijn deze avond niet heel veel andere gasten, dus we zitten in een kleinere ruimte. 

We zijn mooi op tijd en beginnen met een aperitief en de amuses. Het zijn 3 rondes van amuses, en dat is meer dan we normaal bij ze gewend zijn. Dus dit is een positieve verassing. We kiezen voor het 5-gangenmenu en na de amuses gaan we voor de eerste gang. We hadden de hoop dat we kreeft zouden krijgen, maar helaas hadden ze geen kreeft. 

Dus we beginnen met krab. We kregen een krab-salade met kingcrab, gerookte forel, komkommer, mierikswortel en een vinaigrette van appel. Wederom een goed begin en na een aantal maanden niet meer op dit niveau gegeten te hebben is het toch weer erg aangenaam.

De tweede gang is een mul met antiboise van tomaat, venkel, zeekraal en artisjok. Ook dit gerecht smaakt ons goed en we zijn content met de keuze om niet gekozen te hebben voor de McDonalds. De vis is heerlijk zacht en de tomaten antiboise smaakt goed in combinatie met de vis.

De derde gang een zeer aparte dry-aged beet. Dit is een biet die ze gedroogd en gerookt hebben. Daardoor heeft ie een zeer speciale smaak en ziet het eruit als een mooie biefstuk. De smaak erg bijzonder, en als je niet nadenkt tijdens het eten zou je nog wel eens kunnen denken dat je vlees eet omdat het eruit ziet als een mooi rood gebakken stukje vlees. Bij de biet zat roomkaas, hazelnoot en blauwe bes. Een zeer apart en onverwacht gerecht.

De vierde gang is een reezadel met gepofte wilde rijst, doperwt en een saus van pipalli. Het stukje vlees van Jaap was goed mals van Monique helaas iets minder. Maar het was mooi van smaak.

Tenslotte het nagerecht. Dit is rabarber met framboos en aardbei, witte chocolade en yoghurt dragon ijs. Ook dit is wederom een lekker gerecht en hiermee sluiten we de 5-gangen af.

Monique neemt nog een kopje koffie met friandises en dan zit het erop voor deze keer. Gelukkig gaan we in juli terug voor onze verjaardag, als we tenminste met meerdere personen mogen gaan eten in deze smart lockdown.

Wat betreft de wijnen hebben we 1 fles wit gekozen en vervolgens een glas rood. De rode wijn was een verassend lekkere Grandtrio Rosso Salento. Een zeer betaalbare wijn. De witte wijn was lekker, maar eigenlijk was 1 glas voldoende, omdat de verassing een beetje tegen ging werken bij meerdere glazen. Helaas weet ik niet meer welke wijn we gekozen hadden.

De bediening had het rustig maar was zeer attent. Vanwege Corona konden ze bestek niet voor ons neerleggen maar moesten ze het op een schaaltje aan de rand van de tafel plaatsen, de stoelen aanschuiven mocht niet, opvouwen van servetten na toilet bezoek mocht niet meer, dus ze moesten toch wel rekening houden met wat beperkingen. Verder waren ze zeer vriendelijk en hebben we nog even gesproken over de menu mogelijkheden voor ons verjaardag bezoek.

Wat betreft de ruimte, deze is zeker niet verkeerd. Deze kleine ruimte doet iets vriendelijker en warmer aan dan de normale restaurant ruimte.

Eten: 8
Wijn: 7,5
Bediening: 8
Inrichting: 8