Labels
- Amerika 2010
- Amerika 2011
- Amerika 2012
- Amerika 2013
- Amerika 2014
- Amerika 2015
- Amerika 2016
- Amerika 2017
- Amerika 2018
- Amerika 2019
- Amerika 2022
- Amerika 2023
- Amerika 2024
- Barcelona 2017
- Central Amerika 2003
- Costa Rica 2017
- Culinair
- Dominicaanse Republiek 2005
- Frankrijk 2012
- Frankrijk 2015
- Frankrijk 2016
- Frankrijk 2017
- Frankrijk 2018
- Israel 2020
- Londen 2013
- Marokko 2014
- Moskou 2013
- Oostenrijk
- Rome 2011
- Slovenië 2023
- Spanje 2018
- Tenerife 2019
- Tenerife 2020
- Tenerife 2022
- Tenerife 2023
- Vietnam & Cambodja 2013
- Zuid Afrika 2016
- Zuid Afrika 2019
donderdag 12 november 2020
zaterdag 19 september 2020
Katseveer
19 september zijn we gaan eten in het restaurant Katseveer. We hebben hier de verjaardag gevierd van Ad met z'n zessen.
We rijden naar dit restaurant dat mooi op de dijk met uitzicht over het water hartstikke mooi is gelegen. We gaan in de corona-tijd aan een grote tafel zitten om vanavond te gaan genieten van een heerlijk 6 gangen-menu.
We beginnen met, zoals zo vaak, een heerlijke set van amuses. Heerlijke hapjes die alvast de smaakpapillen wakker maken. Hierbij kan een glas champagne niet ontbreken. Er volgt nog een tweede amuse, die ons even deed twijfelen of dit een amuse of de eerste gang was. Gelukkig was het een amuse.
Na van de amuses te hebben genieten zijn we verder gegaan met de eerste gang. Dit is een een HEERLIJKE Noordzeekrab met Lavas, karnemelk, avocado en komkommer. Wij vergelijken 'm natuurlijk met de kreeftsalade die we verschillende keren bij Wollerich hebben gehad en deze was een waardige alternatief (ook als is dit krab). Maar deze heerlijke krab met smaken van komkommer is een top begin van het menu.
De tweede gang is de specialiteit van de chef. Een Oosterschelde zeebaars met wortel, Meibloem, 1001-nacht en physalis (lampioenplant). Ook deze tartaar van zeebaars is verrukkelijk.
De derde gang is rogvleugel, waarvan we dachten dat ie wat te vast zou zijn. Dit viel heel erg mee, en was daarmee een prettige verassing. De rugvleugel was opgedient met barigoule, koolrabi (vaak erg lekker bij dit soort gerechten), chronosaus en artisjok.
Daarna de vierde gang met een klassieke coquille met algen, wasabi, erwt, zilte groente, curry en rozijn. Ook heerlijk.
De vijfde gang is het hoofdgerecht. Dit is wilde eendenborst met ui, paprika, cashew en saus van jeneverbes. De eend was top van smaak, supermooi rood en de malsheid was volgens mij niet bij iedereen hetzelfde, maar gelukkig bij mij behoorlijk goed.
En tot slot het dessert. Dit is genaamd "Yellow". Mango, tijm, passievrucht en citroen. Smaak goed, maar was geen voor mij geen klapper (zoals zo vaak het dessert geen klapper is).
De wijnen kan ik me helaas niet meer herinneren. Het is eigenlijk te lang na het etentje dat ik deze blog schrijf, en ik kan me de wijnen niet meer herinneren.
De bediening heeft de hele avond netjes werk geleverd op een relaxte manier.
De inrichting was "eenvoudig" op een prettige manier. Niet pretentieus, eenvoudig zeeuws. Het uitzicht over het water is natuurlijk in dit geval de eye-catcher.
Kortom we hebben een heerlijke avond gehad met voortreffelijk eten. Een mooie manier om de verjaardag te vieren.
Eten: 8
Wijn: ?
Bediening: 8
Inrichting: 7,5