woensdag 26 september 2018

Dag 12, 13, 14, 15 & 16: Peñíscola

Als we vanochtend wakker worden, regent het. Maar goed dat we dan vandaag verder gaan. Na een ontbijtje trotseert Jaap de regen om de auto op te halen en let Monique op de koffers in de lobby van het hotel. Tegen de tijd dat we op pad gaan, is het weer bijna droog. Volgens de navigatie zullen we een goede 1,5 uur onderweg zijn en we mogen nog tanken. 

Rond 13u30 zijn we bij het hotel, maar niet voordat we een klein voorraadje snacks en bier hebben ingeslagen. Ook in Peñíscola is het bewolkt, maar gelukkig droog. We kunnen meteen in onze kamer, die er prima uitziet. We hebben hier ook een klein balkon en als we een beetje scheef gaan zitten, dan zien we het strand en het kasteel. Nadat we de koffers uit de auto hebben gehaald, gaan we op pad om een hapje te eten. We gaan bij een tentje zitten waar het best druk is en bestellen een biertjes, kroketjes met vis en kreeft en eend met een zoete saus. We hadden bij een eend eigenlijk plakjes eendenborstfilet verwacht, maar we krijgen eendenpoten (net als kippenpoten) met een zoete portsaus. Het smaakt prima, net als de kroketjes, maar het zijn geen toppers. Dus besluiten we nog een stukje door te lopen en komen bij tentjes uit die aan zee liggen. Hier gaan we ergens zitten en Jaap bestelt zich mosselen, Monique wil voor garnalen gaan. Maar die hebben ze niet meer, dus delen we de mosselen. Deze smaken verrassend goed, en het zijn mooie mosselen. 






Ook besluiten we dat we op deze druilerige dag best lekker kunnen gaan eten vanavond. We hebben immers nog avonden genoeg om in Peñíscola lekker vis te gaan eten. Er zitten ook hier namelijk wel eetgelegenheden die er erg goed uitzien. Maar een kilometer 10 verderop, in Benicarló, zit een sterrenrestaurant waar we eigenlijk sowieso nog een avondje wilden gaan eten en dan maar op de dag dat het toch geen lekker weer is. We gaan nog even chillen bij het hotel, nadat de receptionist voor vanavond 22u00 een reservering voor ons heeft gemaakt. Jaap kijkt nog wat VI, Monique typt de blog en gaat zo nog even een stukje lopen om wat trek te kweken. Rond 21u20 vinden we het dan ook wel echt tijd om op pad te gaan, het is best raar om pas om 22u00 te gaan eten. Als we in het restaurant aankomen zijn er 3 andere tafels bezet. We eten wederom bijzonder, niet alles was even lekker, maar we worden wel weer verrast vandaag. Met een volle buik gaan we rond 0u15 weer richting het hotel, het was weer een geslaagde avond.




@ T&R: Gezellig dat jullie gisteren nog even belden en we even konden kletsen.
@ A&H: Fijn dat jullie weekje ook weer goed bevallen is en jullie weer mooie dingen hebben gezien. Hopelijk hebben jullie een goede terugreis gehad, zonder vertragingen.


Dag 13:
Vandaag is het wederom een relaxdag, de weersvoorspellingen zijn niet zo heel denderend. Vannacht heeft het ook al flink geregend. Rond 10u00 staan we op en gaan we op zoek naar een klein ontbijtje. Het is meer dat we nieuwsgierig zijn naar het ontbijtbuffet, dan dat we echt honger hebben. Maar het ontbijtbuffet is zeer uitgebreid. We eten allebei niet heel veel en hopen dat we morgen meer trek hebben.

Daarna schrijft Jaap de blog over gisteravond van ons lekkere eten en assisteert Monique met alle vertalingen van de gerechten. We kijken even op ons balkonnetje naar het weer en zien dat het weliswaar bewolkt, maar droog is. En er lijkt een goede wind te staan. Het lijkt ons een goed idee om een strand/ boulevardwandeling te maken, dus na een verfrissende douche gaan we op pad. 

Op de "heenweg" hebben we wind tegen en het is een straffe wind. Jaap begint er spontaan traanogen van te krijgen, maar ook breekt er een zonnetje door als we net aan het lopen zijn. We lopen een 3,5 km over de boulevard bij eigenlijk heerlijk weer, op de wind na, die waait wel heel hard. Aan de andere kant hoor je de zee dan ook wel erg goed en zijn er mooie golven. We besluiten om te stoppen voor een biertje (of 2 ;) ) en lopen daarna weer terug.







Zeer culinair bestellen we ergens wat ham-kroketjes en frietjes, om samen te delen. En dan gaan we lekker ontspannen op de hotelkamer hangen en wat tv op de iPad kijken. We zijn eigenlijk best moe en vinden het lekker om even helemaal niets te doen. Tegen 20u00 horen we het hard regenen, wat het een half uurtje heeft gedaan en dan gaan we op pad voor ons avondeten. Jaap heeft weinig trek, Monique heeft een gezonde trek en al lopende komen we erop uit dat een salade met kreeft best lekker kan zijn. We lopen naar een tentje waar we dit gisteren op de kaart hebben zien staan en ook de rest van de kaart spreekt ons wel aan. We gaan hier lekker zitten, ondanks dat het nog niet heel druk is (er zijn dan 2 tafels bezet). We bestellen een fles (witte) Rioja, maar helaas is deze, ondanks dat ie prima smaakt, niet te vergelijken met de flessen gisteren en in Valencia. We bestellen een salade met kreeft en een portie mosselen, om te delen. Als eerste komt de salade, die erg goed smaakt. Er ligt kreeft op het bord en een rondje salade met mango en een soort notendressing. Dit smaakte ons erg goed. Daarna komen de mosselen. Ook deze zijn erg goed, ondanks dat er geen "dipsaus" bij zit en ze in een witte pepersaus opgediend worden. Zelfs Monique vindt ze erg lekker en wil nog een portie bestellen. Jaap past zich aan en eet nog gezellig mee. Komt ook goed uit met ons flesje wijn, kunnen we nog net allebei een laatste glaasje drinken. En ook de 2e portie smaakt prima, was toch een goed toetje. Tegen de tijd dat we weggaan zit het restaurant aardig vol.





Onderweg naar ons hotel zien we dat Sevilla tegen Real Madrid aan het voetballen is, op verschillende grote schermen in café's (dan is het 1-0 voor Sevilla). In het hotel kijken we nog even in de bar en ook hier staat de wedstrijd op groot scherm op (dan is het al 2-0 voor Sevilla, onze belangstelling is gewekt). Aangezien het 22u30 is, bestellen we ons hier nog een drankje en haalt Monique de laptop op, om tijdens de niet zo spannende momenten van de wedstrijd alvast wat te kunnen bloggen. Tijdens de rust is het al 3-0, dus het belooft hopelijk nog iets te worden in de 2e helft. 

@ A&H: fijn dat jullie weer goed thuis zijn gekomen.
@ E&J: leuk we gisteren al onze foto's van (wederom) lekker eten met jullie mochten delen!


Dag 14:
Vandaag is echt zo'n dag dat we weinig tot niets uitspoken. Als we opstaan, voelt Jaap zich al niet heel lekker. Hij heeft wat last van zijn maag. We scoren een klein ontbijtje en gaan toch even naar een buurdorpje om te kijken of we ergens witte Rioja kunnen kopen. We rijden langs 2 groothandels, die zo te zien alleen bier en frisdrank verkopen en gaan dan ons geluk bij de grote carrefour beproeven. Hier vinden we 2 fessen die hopelijk de moeite waard zijn. We nemen van beiden 1 fles mee en hopen dit in de avond open te kunnen maken, zodat we weten of ze lekker zijn.

We gaan terug richting hotel en gaan op het dakterras bij het zwembad chillen. Monique waagt zich na een hele tijd nog even in het water, maar het is aardig koud. Als je er eenmaal doorheen bent is het lekker en het uitzicht vanuit het zwembad is erg mooi. Ook ziet het er grappig uit als mensen voor het (erg dikke) glas staan, het lijkt dan alsof iemand geen hoofd heeft. 





Rond een uur of 5 gaan we richting kamer en gaat Jaap op bed liggen, hij voelt zich nog steeds niet lekker. Monique gaat op het balkon zitten met een biertje en een serie aan. Tegen een uur of 9 gaat Monique op pad om een hapje te eten, Jaap blijft op bed liggen. Uiteindelijk wordt het Italiaans en een bord spaghetti met zalm en een wijntje is besteld. Bij het afrekenen komt er nog een extra glaasje wijn en als deze op is weer terug naar het hotel. Samen kijken we nog wat oude Friends afleveringen en hopen dat het na een nachtje slapen beter gaat met Jaap.

@ C&A: Gezellig dat jullie meelezen en mee genieten! Bij jullie alles verder goed? 

Dag 15:
Vanochtend hebben we allebei geen zin om op te staan om beneden te gaan ontbijten. Dus blijven we nog even in bed liggen, om rond 11u00 dan toch maar op te staan. Met Jaap lijkt het een stuk beter te gaan, wat erg fijn is. We willen even naar het postkantoor om een milieuzone sticker voor Barcelona te gaan regelen. De eerste persoon waar we bij aan het loket staan, spreekt geen Engels, maar haar collega wel. Ze kan zo in het systeem niet zien welke sticker we nodig hebben, dus moeten we ergens anders heen bellen. Dit willen we in het hotel laten doen. Maar de receptionist geeft duidelijk aan dat een sticker niet verplicht is. Het mag als je het wil, maar er is nog geen wet voor dat het moet. Hij kijkt het voor de zekerheid nog even na, maar volgens hem klopt dit, ook volgens een officiële site. Dus dan gaan we hier maar vanuit en hopen we dat dit klopt.

Het is tijd om te ontbijten en we delen een sandwich met tonijn, sla en tomaat. Jaap eet een beetje, Monique iets meer maar het lijkt ook bij Jaap goed te vallen. Daarna lopen we naar boven naar het kasteel. Hier kijken we al een aantal dagen tegenaan, maar zijn er nog niet geweest. Het is een redelijke klim en een aardig kasteel. 








Op de terugweg naar beneden is het natuurlijk tijd voor een stop en we bestellen een biertje. Dit valt bij Jaap iets minder goed, maar ook niet heel slecht. We hebben een erg mooi uitzicht op de zee. Na het drankje lopen we verder naar beneden en stoppen nog voor een klein hapje eten, om daarna door te gaan naar het hotel en lekker rond 15u30 op het dakterras neer te ploffen. Helaas waait het nu iets meer, waardoor het wat frisser is om in de schaduw te liggen.






Tegen 20u30 lopen we het stadje weer in. Monique heeft gisteren een wijnbar gezien waar we eens willen kijken. We hopen dat ze hier ook een witte Rioja hebben. Dit hebben ze helaas niet, maar ze hebben wel andere witte wijnen open. We proeven ze beiden en nemen allebei een glas witte wijn. We bestellen er Ibérico ham, wat olijven en broodmes tomaat bij. Het brood krijgen we zo, met losse tomaat, een teentje knoflook, zout en olijfolie. Hij doet voor hoe we ons broodje klaar kunnen maken: Je begint met deze in te smeren met knoflook, daarna snij je een tomaat doormidden en wrijft het binnenste over het broodje. Wat zout en olie erover en je hebt een erg lekker broodje. Helaas had Monique er net iets teveel knoflook op gedaan, maar het smaakte prima. We kopen hier wat flessen wijn en brengen dit naar het hotel. Aangezien Monique vooral nog wel wat trek heeft, gaan we snacken en delen we een durum döner, die overigens ook prima smaakt. Met een goed gevulde buik kunnen we weer met een goed gevoel gaan slapen. Morgen alweer de laatste hele dag in Peñíscola, zondag gaan we kijken hoe het in Barcelona is.


Dag 16:
Tja, wat kunnen we over deze dag zeggen, behalve dat het een zeer rustig dagje was. Van het ontbijt gingen we naar het dakterras om te zonnen/ grand prix kijken en zwemmen. Daarna hebben we in het dorpje een zeevruchten paella gegeten, om vervolgens weer het dekterras op te gaan om hier uit te buiken. Het waaide in de namiddag wel beduidend harder dan in de ochtend, dus zijn we na een tijdje naar de kamer gegaan om alle koffers te reorganiseren.
Monique heeft nog wat bezienswaardigheden in Barcelona opgezocht, terwijl Jaap een tukkie deed. Na een verfrissende douche zijn we het dorpje in gelopen, waar we bij een goed aangeschreven eettentje wat gingen eten. De mosselen waren echt veel te groot en daardoor niet lekker, de gegrilde langoustines daarentegen waren heerlijk. We drinken bij de wijnbar nog een afzakkertje en gaan weer terug richting hotel. Peñíscola zit erop, morgen vertrekken we naar Barcelona.



@T&R: Met Jaap gaat het weer goed hoor! Was een dagje wat vervelender, maar nu weer goed hersteld. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten