vrijdag 28 oktober 2011

Dag 1: Aankomst Rome

Na een goede rustige vlucht kwamen we op het vliegveld in Rome aan rond 15:15. Meteen op zoek naar een manier om in het centrum te komen. We kozen voor de trein, niet de goedkoopste manier, maar wel lekker snel.

Aangekomen op station Termini had Monique de route naar het hotel meteen goed, en liepen we in 5 minuten naar hotel. Een leuk klein hotel. Spullen naar de kamer gebracht en meteen terug de stad in. De metro werkt vrij duidelijk, nadeel is wel dat vanaf een bovengrondse ingang tot aan het perron meestal belachelijk lang lopen is. Dat hebben ze in andere steden veel beter voor elkaar. Maar goed, we namen de metro om naar de Trevifontein te gaan. Voordat we daar naartoe gingen zijn we bij een klein museum naar binnen gegaan. Dit was vroeger een monniken klooster, waar nu de botten en schedels van 4000 monniken te zien zijn. De muren en plafonds zijn bedekt met botten als het ornamenten zijn. Ziet er wel bijzonder uit.

Toen was het toch wel even tijd om aan een kleine maaltijd te beginnen, dus Jaap risotto en Monique een bord spaghetti. De eerste hap Italiaans hadden we dus binnen.

Daarna de wandeling gestart die ons uiteindelijk naar Trevifontein moest brengen. Ondertussen begon het al donker te worden. Bij de Trevifontein aangekomen was het helemaal donker erg mooi om te zien. Helaas was het er erg druk (zoals te verwachten) en helaas geen camera bij ons, dus geen foto's.

Location:Rome

Geen opmerkingen:

Een reactie posten