vrijdag 10 juni 2011

Dag 9: Grand Teton

Allereerst even een huishoudelijke mededeling: Vanaf morgen zitten we 3 nachten in Yellowstone, en daar hebben we geen internet. Dus naar alle waarschijnlijkheid zullen we 3 dagen niet kunnen bloggen en zal onze mobiele telefoon het ook niet doen. We zullen natuurlijk wel elke avond een stukje schrijven en als we weer internet hebben, alles in 1 keer online zetten. Dan weten jullie dat alvast, als trouwe lezers.

Vanochtend toen we rond 8u00 wakker waren, scheen het zonnetje. Nadat we gedoucht en aangekleed waren, was het al behoorlijk bewolkt. Toen we naar onze auto liepen, begon het zacht te regenen.

We zijn naar het park gereden en hebben informatie ingewonnen bij het Visitor's Center. Daar hebben we een kaart van het park gekregen en wat nuttige tips over welke wandelingen wel en niet te doen waren i.v.m. de sneeuw die nog in het park ligt. Gelukkig kan er in het park veel met de auto afgelegd worden. Het werd steeds bewolkter, regenachtiger en mistiger. We zijn een smalle weg opgereden, waar we bovenaan een mooi uitzicht zouden hebben. Onderweg naar boven veranderde de regen in natte sneeuw en bovenaan de weg zaten we in een dikke laag mist. Daar ging ons uitzicht, zie onderstaande foto.

Op de weg weer terug naar beneden onderstaande foto gemaakt van een ven.

Terwijl we verder reden, bleef het regenen. Bergen en hun toppen waren niet te zien, ons zicht was erg weinig. Ook hadden we pas 1 eland gezien, en die nog niet eens op de foto gezet. Een eend en wat vogels die we ook onderweg tegen waren gekomen niet meegerekend. Ook was het erg koud, het koudste wat de thermometer in de auto heeft gemeten was 1 graad. Het warmste wat we vandaag hebben gehad is 11 graden.

Onderstaande foto is met slecht weer gemaakt (als je goed inzoomt, zie je elanden op t gras):

Nagenoeg dezelfde foto, maar dan met beter weer (als je goed inzoomt, zie je elanden op t gras):

Bij een restaurant aangekomen, toch maar even gaan lunchen. En na de lunch is het zowaar droog en werd de lucht lichter. De uren daarna is het droog gebleven, brak er een zonnetje door en konden we ook weer wat bergtoppen zien. Het is een erg mooi park; het is erg groen, er is veel water (riviertjes, kreken, vennen en meren) en de bergtoppen zijn nog steeds mooi besneeuwd. Alleen jammer dat het zo koud is.

We wilden eigenlijk nog met een boot naar de overkant van Jenny Lake varen, zodat we daar nog een wandeling konden maken. In het Visiter's Center zeiden ze dat deze wandeling wel te doen was, maar dat er nog wel redelijk wat sneeuw lag. Deze wandeling zou uitkomen bij een waterval en dat leek ons wel mooi om te zien. En dan zouden we de boot terug pakken naar de auto. Alleen toen we daar aankwamen, bleek dat we een uur hadden om met de boot naar de overkant te gaan en de wandeling te lopen, aangezien de laatste boot na een uur zou gaan. Dit vonden we teveel haasten, dus hebben we besloten dit niet te doen. In plaats daarvan hebben nog een stuk door het park gereden. Uiteindelijk hebben we vanmiddag een aantal keer elanden gezien, herten, heel veel bizons (de meesten wel van een behoorlijke afstand), een aantal eekhoorns en grappige vogels gezien. Hopelijk zien we in Yellowstone nog een beer!

Als in inzoomt, zijn alle zwarte puntjes bizons!

Op de terugweg hebben we in Jackson een stop gemaakt, om wat kiekjes te maken en een cafe in te gaan. We moesten bij binnenkomst onze ID laten zien. Alleen snappen ze vaak niet waar de geboortedatum staat. Dus toen ik zei dat ik 30 was, mochten we beiden toch wel doorlopen. Het cafe was erg leuk om te zien, het was in cowboy-stijl ingericht. Aan de bar stonden, i.p.v. krukken, zadels waar je op kon gaan zitten. We hebben een biertje/ thee gedronken en zijn daarna verder gegaan naar ons hotel. Met Jaap zijn enkel is alles trouwens weer prima!

Het dorp Jackson:

Straks gaan we nog een hapje eten en dan morgen door naar Yellowstone. We hopen dat het weer dan wat beter is, maar we zien het wel.

@ Ad en Henny: Hoe was het met Truus? En hoe is het weer nu bij jullie? Wij horen ook verschillende verhalen over de weersverwachting in Yellowstone, dus we zullen het morgen maar afwachten. Dikke kus voor jullie!

@ Wen: Fijn dat je weer wat creativiteit hebt. Hoop dat je lekker hebt kunnen freubelen en dat er iets moois uit je handen is gekomen. En leuk dat je door hebt gegeven dat Mireille er een dochter bij heeft. Eens kijken of we vanuit hier een kaartje kunnen sturen. Kun je mij haar adres mailen? Alvast bedankt! En de tekst van Teun is ook geweldig bij foto 81! :D Dikke knuffel voor jullie!

@ Theo en Ria: Met de benen van Monique gaat het goed! Ook na lange wandelingen was er minder last van spierpijn dan voorgaande jaren. Berg op blijft wel lastig, maar lijkt wat beter te doen. Dus het hardlopen heeft wel wat geholpen!
Lekker dat je hebt gefietst! Alleen jammer van die platte band. Gelukkig was je dichtbij huis. En een verassende kleur voor de Polo, maar denk dat het er mooi uit gaat zien. We zijn erg benieuwd. Wanneer krijg je 'm? Dikke kus!

@ Jan en Gerda: Leuk dat jullie meelezen! En het is echt zo ontzettend mooi hier! We kunnen het aanraden, ook als je 't op de motor doet. Dus gewoon lekker deze kant opkomen!

Location:Grand Teton

4 opmerkingen:

  1. Dus dit lange pinksterweekend zullen we alle dagen moeten starten zonder jullie mooie verhalen en foto's, dat is toch jammer. Ik heb via hyves je een berichtje gestuurd met het adres. En nu ga ik gauw verder want ik heb zo een afspraak.

    Groetjes Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goedemorgen
    hier is het bijna middag en we gaan zo een hapje eten. Nieuwe haring, die is vanaf 7 juni weer te koop. Smaakt goed. Maar geen paniek Jaap als jullie terug zijn is die er nog en waarschijnlijk net zo nieuw als nu. Maar goed alle gekheid op een stokje bij jullie was het gisteren weer prima. Dat het weer niet helemaal mee werkt is jammer vanwege de uitzichten .
    Hier laat het weer ook even na maar de pinksterdagen beloven redelijk te worden. Inderdaad jammer dat we het nu 3 ochtenden zonder jullie bericht en foto's moeten doen maar dan hebben we daarna ook lekker veel, Heb net nog op een side gelezen over een fam. die yellow bezocht hadden, waren zeer lovend en hadden zelfs een beer gezien, dus pas maar op.
    Maar jullie vertelden al dat het park zo groot is dat je ook vaak de auto gebruikt en dan natuurlijk op de mooie plekken uitstappen. De foto's die ik zag waren veelbelovend maar dat zullen jullie zeker wel weten. Mooie foto van jullie samen, Monique wat een mooi gebit zonder die beugel. En die cowboy tafarelen, lijkt me erg leuk. Nu op naar de haring Heel veel plezier in Yellow stone en we kijken uit naar jullie verhalen.
    Veel liefs en 3 dikke kussen (een voor elke dag)
    ad en henny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedenmorgen, lekker geslapen? Jammer dat het weer nu tegenzit. Maar je moet maar denken dat als je drie en een halve week gaat, je nooit altijd mooi weer hebt. Je kunt nooit alles zien in al zijn schooheid.Wat jullie ons toch tot nu toe hebben laten meebeleven was al geweldig. We hebben gisternavond bij ons gebarbequed met 16 collega's van VIRO. Was heel gezellig, had aan de zijkant van de overkapping nog een plastic gespannen. Was ook wel nodig ivm met af en toe een zachte regenbui. En met de 2 verwarmingen aan was het prima te doen. Als jullie de komen de drie dagen geen info kunnen sturendan gaan we op ons gemak nog eens alles wat jullie al hebben gestuurd nog eens rustig lezen. Wees voorzichtig en geniet met volle teugen dan zien we jullie mooie verhalen wel weer als ze verstuurd zijn. Dikke kus van Ria en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Jaap en Monique, Ik heb van Hennie jullie blog gekregen om te zien of dit misschien ook eens een reis voor ons is. Ik dacht dat wij een goede conditie hadden, maar dit is toch iets teveel van het goede voor ons "oudjes". Maar het is er wel geweldig zo te zien allemaal, dus wie weet, misschien iets voor als we in de VUT zitten. Hebben we ook nog wat kunnen sparen misschien. En dan doen we het toch gewoon met de auto. Heel veel plezier nog van jullie reis.
    Petrie (maatje van Hennie)

    BeantwoordenVerwijderen