maandag 31 oktober 2011

Dag 4: Rome - Amsterdam

Dag 4: Rome
De laatste dag Rome is voor ons begonnen, we zijn op tijd op gestaan in de hoop een niet al te lange rij te zien in het Vaticaan. Helaas stond er voor het museum en voor de Sint Pieter wederom een lange rij. We hadden geen zin om daar te gaan staan wachten. Dat doen we de volgende keer wel als we in Rome zijn, de gids van de fietstocht wist ons te vertellen dat in een normaal weekend of normale week de wachtrij bij beide Vaticaan museum en Sint Pieter vooral later op de dag heel kort moet zijn. Veel mensen wordt verteld om er vroeg te zijn, dus de grootste drukte is meestal in de ochtend. Dus voor de volgende keer maar op een ander tijdstip gaan of een kaartje kopen waarmee we rij kunnen omzeilen.


Voor vandaag hebben we besloten dat we het Colosseum wilde bezoeken en dus zijn we na een slecht ontbijt weer naar het Colosseum gegaan. Na n klein uur stonden we binnen. Er mooi om dit te zien en er rond te kunnen lopen. Jammer dat er zoveel niet meer intact is, maar goed, dan heeft de verbeelding ook wat te doen.


Na het Colosseum zijn we nog wat gaan eten en drinken om vervolgens maar terug te gaan naar het hotel. De koffers opgehaald en de trein genomen naar het vliegveld. We hadden ruim de tijd, en zoals te verwachten is, gaat dan alles erg voorspoedig. Binnen 45 minuten waren we van het treinstation in Rome aangekomen bij de gate. Geen wachttijd bij inchecken (lang leve de computers waar je zelf kunt inchecken), geen wachttijd bij de controle dus we zaten al snel bij de gate in een wijnbar. Lekker wat gedronken, het weekend nabeschouwd, en alvast mogelijkheden besproken voor volgende vakanties, weekendjes weg enzovoort.
n ding is in ieder geval erg duidelijk geworden, we gaan zeker terug, en dit gaat wat ons betreft niet lang duren. Hopelijk dan een weekend dat er geen katholieke feestdag is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten