zondag 3 september 2017

Dag 2: San José

Zoals Jaap al aangaf, waren we vroeg wakker vanmorgen. Maar goed, we lagen er gisteren ook vroeg in. We worden rustig wakker, gaan douchen en zitten rond 7u30 aan het ontbijt, wat ons prima smaakt. Er is geen buffet, maar we kunnen kiezen uit 2 menu's: een met gebakken eieren en 1 met fruit en yoghurt. We kiezen allebei een ander menu, zodat we het kunnen delen. Ook komt er een kopje thee en een sapje. Het was een goed begin van de dag. 

We gaan nog even bij het zwembad buiten zitten en bedenken wat we willen doen. Het idee is om San José in te gaan, door een Uber te bestellen, wat we dan ook gaan doen. Er komt na 5 minuten wachten een vrouw aangereden, dus we stappen achterin. Ze geeft aan dat ze graag iemand voorin wil hebben zitten, aangezien Uber in Costa Rica illegaal is en ze bij aanhouding een boete kan krijgen en haar auto kan kwijt raken. Dus Jaap stapt voorin. Het is een aardige vrouw, maar ze rijdt erg voorzichtig/ onzeker. Ze zet ons netjes af bij de markt.






Hier gaan we overheen lopen. Helaas zit er totaal geen structuur in ons rondlopen, waardoor we waarschijnlijk veel niet gezien hebben en sommige dingen ook dubbel. Het is een leuke, plaatselijke markt, waar je eten, drinken, maar ook souvenirs en dieren kunt kopen. We besluiten om verder te gaan, op zoek naar een pinautomaat en een winkel met Sim-kaarten. We lopen richting Plaza de la Cultura, waarbij het pinnen al lukt. We vinden een aantal winkels, maar die hebben geen pre-paid kaarten, dus zoeken we verder. Gelukkig zien we een winkel van een andere aanbieder en hier kunnen ze ons verder helpen. Met onze nieuwe sim-kaarten in de telefoon lopen we naar een Starbucks voor een koffie van Monique. Ook kunnen we hier dan kijken of alles werkt en of we nog dingen moeten aanpassen. Maar alles lijkt te werken, dus dat is fijn. 

Op naar het theater. Hier moet je een entree kaartje kopen. Ze geven aan dat er repetities zijn, maar hier mogen we best naar kijken. We lopen naar boven en gaan in een loge zitten. Het gordijn is dicht en het is aardig donker. We wachten een 10 minuten en er begint een expressieve dans. We kijken hier een tijdje naar. We lopen verder door het theater, wat er mooi uitziet, maar ook erg klein is. We staan vrij snel weer buiten. 












Op zoek naar een eettentje en daar komen de eerste druppels van vandaag. Tot nu toe valt het weer best mee. We hebben nog weinig buien gezien. We duiken een eettentje in en bestellen beiden een kip fajita met uien, paprika, avocado en frietjes en natuurlijk een lokaal biertje. Het smaakt ons prima. 

Daarna lopen we naar nog een ander museum, het nationale museum van Costa Rica. Hier beginnen we in een vlindertuin, met vele mooie vlinders, vooral als ze voorbij fladderen. 

Verder is er van alles te zien over de geschiedenis van het land, over het leger (wat er nu helemaal niet meer is), ambachten en insecten. We lopen hier rustig rond. Terwijl we hier zijn is er nog een buitje, maar een groot deel van het museum is overdekt. 




Als we verzadigd zijn met informatie, bestellen we weer een Uber en gaan naar het hotel. We hebben nu een chauffeur die nauwelijks Engels spreekt, maar hij rijdt prima. In de bar drinken we een biertje en aansluitend gaat Monique nog even een half uurtje zwemmen, Jaap komt er voor de gezelligheid op een ligbed bij liggen. Na een tijdje komen er 4 Amerikanen in het water, waarmee we aan de praat komen. Zij hebben al een deel van onze route gedaan en geven nog wat tips.



Na een warme douche, het water was toch wel koud, lopen we een 200 meter naar een bar in de buurt. Het ziet er niet heel gezellig uit, maar we drinken er een paar biertjes en we besluiten in het hotel wat te gaan eten. Hier bestellen we beiden een voorgerecht: Jaap de tartaar van tenderloin en Monique de coquilles. We delen als hoofdgerecht een tenderloin, die ze perfect medium rare hebben gebakken. Na dit heerlijke eten gaan we ons bedje opzoeken. Morgen staat rond 6u00 een chauffeur bij het hotel, om ons richting Tortuguero te brengen. Dus het is morgen vroeg dag. 








1 opmerking: