vrijdag 8 november 2019

Dag 8: Umngazi River

Aangezien we met onze bungalow erg dicht bij de zee zitten en het hier niet bepaald geluiddicht is, horen we de hele nacht de wind en de zee. En dat is een prima geluid om af en toe bij wakker te worden. Maar ook vanochtend zijn we weer mooi op tijd wakker. Het zonnetje schijnt en we hebben een geweldig uitzicht vanuit ons bed en terras. En ook de buitendouche is erg aangenaam, met een identiek uitzicht. Gelukkig staan er houten palen omheen tot schouderhoogte, want er komen allerlei werkmannen langs. Het huisje wat iets lager ligt en waarmee we een pad delen krijgt een nieuw rieten dak. 

Na het diner van gisteren kijken we niet per se uit naar het ontbijt, maar als we bij het restaurant aan komen, kunnen we lekker buiten aan een tafeltje zitten. We halen vast wat drinken om het tafeltje te kunnen confiskeren (buiten is het namelijk zo, wie het eerst komt wie het eerst maalt, in tegenstelling tot de vaste tafels binnen die aan de huisjes gekoppeld zijn). En het ontbijt ziet er zowaar goed en prima uit. Er zijn verschillende soorten sappen, vers fruit, yoghurt, muesli, broodjes en broodsoorten, jam en pindakaas, bacon, worstjes e.d. en een plek waar je een eitje/ omeletje kunt laten bakken. Het enige wat we missen zijn vleeswaren of kaas, maar met dit ontbijt kunnen we prima leven. Na het ontbijt gaan we terug naar onze kamer, waar we van het uitzicht op ons terras genieten en gaat Jaap ook nog even douchen.



We besluiten er vandaag een relaxdag van te maken. In eerste instantie wilden we nog wel een wandeling doen, maar die vertrokken allemaal om 7u30 en het is inmiddels 9u00. Dus gaan we lekker bij het zwembad hangen in het zonnetje. Rond een uur of 11 wordt er een ochtend thee geserveerd, met wat koekjes, croissants en andere hartige hapjes. Rond 13u00 is de lunch. Ook nu is het in een buffetvorm en ziet het meeste er lekker uit. We beginnen met een soepje, gevolgd door verschillende salades, wat gebakken vis en frietjes. Ook dit smaakt prima. Dan is er ’s middags weer een middagthee, met verschillende soorten zoetigheid. Alle momenten dat we wat kunnen eten duren niet heel erg lang, maar je kunt bijna wel de hele dag door wat krijgen.

Na de lunch besluiten we om het zwembad in het gaan. Het water is heerlijk. Even een paar baantjes zwemmen is dan ook wel fijn. Hoewel het wel koud aanvoelt als we het water uitkomen, maar dit komt door de wind die vandaag erg aanwezig is. We laten ons opdrogen en besluiten nog even lekker in ons huisje te chillen, voordat we weer mogen borrelen en dineren. Maar zo’n dagje relaxen is ons vandaag goed bevallen.







We bestellen in de bar een flesje wijn en gaan wat potjes darten. Jaap wint keer na keer, tot irritatie van Monique. Tegen 19u15 gaan we naar de diner zaal en zijn benieuwd wat we vandaag voorgeschoteld krijgen. We beginnen met een lekkere pompoensoep, gevolgd doorveen stuk slibtong (denken we, het was in ieder geval een lekkere witvis, met iets teveel saus). En als hoofdgerecht hadden we een lekker stuk rood vlees, het was wel echt een groot stuk en er zat aardig wat vet aan, maar de smaak was prima.

Na het eten videobellen we even met onze papa’s en mama’s en het is fijn om ze weer even te zien en te spreken. Daarna spelen we nog wat potjes darts onder het genot van een wijntje. En de avond van Monique is helemaal goed als ze 1 keer gewonnen heeft van Jaap (tegen een keer of 8 verloren). Overmoedig als ze is, wil ze nog een potje spelen. Ook hier is het een spannend potje, maar weet Jaap net iets eerder uit te gooien. We drinken nog rustig ons wijntje op en gaan dan lekker naar ons huisje. 

@ Karen: Ach, het was gisteren vooral de vermoeidheid en een ander idee dat we hadden waardoor het tegenviel. Vandaag met een zonnetje was het allemaal weer een stuk aangenamer ;)
@ Bianca & Liang: wat gezellig dat jullie met ons meelezen! Het is geen Tenerife, maar ook hier hebben we het erg naar onze zin :).
@ Chris & Annie: Het ziplinen is inderdaad 1 van de leukere dingen om te doen. Ondanks dat je echt goed vast gemaakt wordt, voel je je zo vrij als een vogel, zeker op de langere stukken. 

2 opmerkingen:

  1. Kids zijn ook erg jaloers!!!
    Vooral op de zwembad foto....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo’n relax dag is ook fijn. Wat een uitzicht; heerlijk. Fijn dat het na een goede nachtrust toch mee bleek te vallen.

    BeantwoordenVerwijderen